torsdag 23 oktober 2008

Onani

Var på en efterfest för ett tag sen med några sköna lirare och började prata lite om onani med en av snubbarna. Han menade att all onani är ett substitut för att man inte har någon där just då. Att man skulle byta ut alla stunder av onani mot att vara med någon för att det är så mycket bättre att vara två (eller fler).

Jag kan förstå och vid tillfället så höll jag med. Gillar bilden av tvåsamhet och tror att socialisera är en viktig del i att leva ett bra liv.

Men. Jag tror inte längre att all onani skulle bytas ut, eller om vi drar det längre, alla studer av ensamhet. Jag tycker det är schysst att exempelvis gå på bio själv, eller att ta en promenad i naturen själv. På det viset så blir upplevelsen mer min. Det är jag och mina tankar liksom. Det kan vara toppen.

Funderar på att dra till Indien över jul. Själv. Tror det skulle vara kul.

Har rest själv förrut men då var jag så antisocial så det var kusligt. Pratade knappt med folk utan ville bara vara själv. Nu är jag mer social och mindre rädd för människor. Vilket är en bra sak.

Annars drar jag kanske till Dubai över jul och träffar Nina. Då blir det långt i från själv och själsligt. Fest, fest, yta och mycket skratt. Inte helt fel det heller.

Men, för att komma tillbaka till ämnet onani vs kopulation så tror jag på variation, precis som resten av livet bör vara. Själv ibland, bland folk ibland. Onani ibland, trekant ibland... Eller vad man nu föredrar.

Inga kommentarer: