måndag 31 augusti 2009

Olika sidor

Är tillbaka och flirtar med min feministiska sida igen och blir upprörd över hur omvärlden ser ut. Objektifieringen finns överallt och det stör mig att snubbar är sådana grisar och att tjejer låter sig behandlas som ett stycke kött.

Kan förstå att man ser upp till den ledande, men det är inte ett steg mot jämnlikhet. Å andra sidan är det en sak att se upp till, en annan sak att förnedra sig själv genom att erbjuda något så billigt (dyrt) som sin kropp. Som om snubbar bara vill ligga. Som att enda sättet att bli älskad är att vara liggbar.

Har skrivit om Entourage förut och enligt Aftonbladet idag så är tydligen skådespelarna likadana i verkligheten. Nu ska man ta det som står i tidningar med en gnutta salt, men såklart så blir man som skådespelare påverkad av sin karaktär. För karaktären är ju en själv. Det går inte att komma ifrån.

Dessutom måste man förstå och försvara sin karaktär för att den ska bli trovärdig.

Men en bra skådespelare håller isär sina egna värderingar med rollens. Vi har alla en mördare i oss som vi kan plocka ut om det behövs för scenen men för den skull så blir man ingen mördare av det. Sålänge man är sane och har fötterna på jorden.

Vilket kanske är svårt om man är med i en så stor serie som Entourage där tjejer, både i serien och i verkligheten, drar av sig sina kläderna och bendar över vid ens åsyn.

Irina Voronina, en nakenmodell som gjort inhopp i serien påstår att hon fick sparken för att hon inte ville ha sex med skådespelarna. Antingen är det sanning eller något som är påhittat från hennes sida för att hon är bitter över att hon blev sparkad. Så kan det ju också vara.

1 kommentar:

Anonym sa...

varfor inte:)