tisdag 17 mars 2009

Sugar, honey honey

Jag har under de senaste två veckorna åtminstone begått fyra av De Sju Dödssynderna.

Högmod (storhetsvansinne, fåfänga; eller åtminstone övermod; Hybris) - superbia
Girighet - avaritia
Vällust (otukt eller begär) - luxuria
Avund - invidia
Frosseri - gula
Vrede (I vissa fall även hämnd) - ira
Lättja (likgiltighet) - acedia.

Kan inte påstå att jag ångrar mig speciellt mycket heller, det fanns många fina ögonblick, och om det skulle leda till evig fördömelse av mig så so be it.

Fast det har varit för mycket frosseri måste jag erkänna. Jag har verkligen tokätigt. Anna Skipper skulle slå en bakåtvolt i förtvivlan om hon hade fått duka upp mitt bord.


I går blev det bland annat amerikanska pannkakor med lönnsirap plus doughnutsbollar som rullats i socker och kanel OCH doppade i lönnsirap till frukost. Sen blev det pizza till förrätt, hamburgare till lunch och tripple choclate cake till efterrätt. Gott, men inte så GI.

Tänkte att idag skulle bli soft och handlade äpplen, morötter, ägg, broccoli, vitlök, müslimix (varför är det russin i allt?!), bönor och av någon konstig anledning så ramlade en Ben & Jerry Half Baked (blandning mellan Chocolate Chip Cookie Dough och Chocolate Fudge Brownie, mums) med. WTF?!

Inser nu, några timmar senare, när jag ser botten i den runda asken att jag har utvecklat ett sockermonster.

Två veckor med ketchupen som min bästa vän för att liva upp en trist Gallo Pinto (häpnandsväckande tråkig ris- och bönblandning) som intagits till frukost, lunch och middag somliga dagar, har nog gjort sitt. Dessutom har jag börjat uppskatta Cola vilket är konstigt plus att det har varit ett konstant flöde av underbart goda, söta bakverk ner i min kropp, serverade utan att jag behöver röra på mig. Vetemjöl, vetemjöl hela dan. Vet inte vad som har tagit åt mig. Bara massa socker hela tiden. Min kropp har blivit van och vill ha mer. Men i morgon är det slut på det roliga.

No more cookies for me alltså.

De tre andra begångna dödsynderna får förbli ett mörker. Än så länge i alla fall.

2 kommentarer:

Eva-Marie sa...

hej syster ja ibland får man såna ryck socker suget bara kräver sitt=)) vet själv har köpt lite mycket godis denna vecka och den har bara börjat hoppas du hade det bra på din lilla resa till solen kram

Anonym sa...

...please where can I buy a unicorn?