tisdag 20 maj 2008

Filip & Fredrik + Paul

Satt hemma igår och tittade på High Chaparall på femman. Ganska underhållande program där storheten är F&F förmåga att få avslappnade och sköna intervjuer. Det som stör mig något jävligt dock att de försöker sig på fiction. Vem fan gick på att Shannen Dorethy-grejen var improviserad. Snälla. Allt var så uppstyrt och fejkat att jag fick feber. Säkert att Fredriks kamera höll så länge och ljudupptagningen, ljudupptagningen det var där det sket sig killar. Tror knappast den lilla kameran har så grym mic. Hatar också när det ska vara "dokumentärt", då håller de kameran snett och hugger huvudet av folk. Seriöst. Visst finns det vissa jönsar som drar för mycket luft över huvudet men då ska man inte vara i mediabranchen. Inte ens framför kameran. Det gyllende snittet är ett krav.
Detta är samma orsak varför jag inte gillade programserien Grattis Världen med samma trippel. Tydliga fejkade saker som de proklamerarade som äkta. Visst uppskattar jag mokumentury, men gör det inte i ett dokumentärt program. Det blir bara fånigt. Undrar om det är Holländers input. Vara lite "crazy".
Det tycker jag var problemet med Cirkus Gynning. Uppenbart fejkat, och utan bra skådespelare så blir det platt fall. F&F, Shannen och Ronthén spelar bättre än Gynning men det blir ändå fånigt och jag blir förbannad.

5 kommentarer:

Wennberg sa...

Skönt att skriva av sig ibland va;)

Wennberg sa...

Vem är Paul föresten? Är det Påls brorsa?

Puss

FinaTina sa...

Jag stavade hans namn fel. Skjut mig!

Anonym sa...

Ja, sparka F&F:s producent! Hjälpen är nära? Eller...

Anonym sa...

Vad skönt att du berättar för massorna hur det ligger till. Vi bugar för all kunskap du har vad gäller tv-produktion.
F.ö stavas det "mockumentary" och inte "mokumentury".
Det finns också jönsar som skriver om sånt det inte har en aning om.

Det gyllene snittet