söndag 18 maj 2008

I LOVE NY


Now we're talking!



Har aldrig varit i Brooklyn förut och blev alldeles förälskad. Williamsburg i Brooklyn är vad Hornstull vill vara men inte riktigt är. Brooklyn rockar.



Så nära men ändå så långt borta.



Brooklyn var grymt. Detta var uppe på Maijas tak där hennes grannar åt pannkaksfrukost och den ena snubben gjorde alfabetet i pannkakor som han fotade. Jag gillar ju arty stuff like that.



Carina har släktingar som har en restaurang ute i the Bronx. Bilden är från tunnelbanan på väg tillbaka till Manhattan. Lägg märke till Getto-chic. The Bronx var intressant men väldigt smutsigt. Den exotiska Puerto Ricanska maten vi bjöds på bestod av lax, vita bönor, kallopps, ris, friterad grön banan och ris á la malta till efterrätt. Åtnjöts med två kalla Coronas.



De första tre nätterna så bodde vi i ett råtthål i Chinatown. En säng och typ 60 cm golv runt två av kanterna. Det var något som liknade bajs på täcket. En skräckfilmsfläkt som stod och gick. Jävligt mycket AC. Sen flyttade vi upp till Midtown. Medelklass hotell men det kändes som värsta lyxen. Lite tråkigt hood ute på 10 ave men jag är ju en gångare så det funkade fint.



Getto-chic 2.




Det regnade typ tre av dagarna tyvärr men det var ok ändå. Just denna dagen så var vi turistiga och gjorde midtown.

3 kommentarer:

Wille sa...

Saknar NY. Kul att du är hemma igen! :)

Anonym sa...

Såg ut att vara en jävla trevlig hamburgare det där.

FinaTina sa...

Den var alldeles, alldeles underbar.
Det intressanta var att den var så ren i smaken. Knappt kryddad, ingen dressing. Bara kött, tomat, lök, sallad och bröd. Serverad på en papptallrik. Supergod!