måndag 30 juni 2008

Tänker på mat

En halv dag har gått i mitt nya, hälsosamma liv. Åt en jättegod lunch bestående av spenatsallad och grillad lax. Har ätit en persika och en apelsin efteråt. Känner mig nu hungrig igen. Tänker på vad jag ska äta ikväll. Måste laga något riktigt gott och hälsosamt. Något med böner kanske. Eller en stor bit kött, då borde jag hålla tyst efteråt.

Vet att det finns en skål med choklad hemma. Kanske ska jag äta upp det och börja vara RIKTIGT hälsosam imorgon...

söndag 29 juni 2008

Where I'm at



I had to give it another try. And I did. There is no question about it. It is great.

When the follower challenging the original



This is such a great song.



With a great cover..

Another great cover



So sickly great.



But this is such a great cover. I'm bought.

lördag 28 juni 2008

Min sista pizza



Om bara en liten stund ska jag gå och äta min sista pizza för sommaren (hoppas jag). Ska nämligen gå en teater workshop i sommar och har fått stränga order om hur jag måste förbereda mig innan.

1. Äta massa organisk mat och lokal färsk frukt och grönsaker. Dra ner på socker, ris, pasta, bröd och läsk. Regeln är att ju fler ingredienser på paketet - giftigare är maten. Ska äta levande mat som har vuxit upp i naturen. Är det gjort av människan så är det gift. Generellt är all vit man dålig. Ska äta fiskolja och vitaminer.

Följa South Beach Dieten eller Paleo Dieten.

2. Sova massor. Dra ner på koffein. Dra ner på alkohol och "man-made drugs" (undrar om droger som växer är ok?). Ska sluta använda väckaklocka för att vakna och ska skriva ner mina drömmar. Behandla min kropp som ett tempel är ordern.

3. Motionera. Minst två timmar areobic exercise i veckan och minst tre timmar styrka. Jag ska utveckla ett hälsosamt beroende till träning.

4. Jag ska utveckla övningar som får mig i kontakt med mitt innersta. T.ex. be en bön även om jag inte tror på Gud. Böner får en att greppa det innersta. Bara tacksamma böner och inte be om saker.

5. Vara uppmärksam på det som händer runt omkring mig. Hur luktar det? Hur känns det?

6. Odla energin i mig själv, i kontakten med andra och lek med den.

7. Läsa minst fem nutida pjäser, några psykologiböcker plus välja ut tre monologer som jag älskar.

Det känns som om jag har lite att göra. Men det känns bra. Fru Kaos har lagt upp lite GI recept som jag ska spana in. Denna morgonen började med yoga. Jag är på rätt väg men kommer inte ta det stora klivet förrän i morgon. I dag blir det pizza till frukost/lunch och jag måste, bara måste få mig en sista Chocolate Fudge Brownie ikväll.

Annars känns det lugnt och bra. Kanske lite väl många order för en work shop men det är amerikaner jag ska deala med och det är lika bra att köpa hela paketet nu när jag ändå ska dit. En månad i NYC står på schemat.

fredag 27 juni 2008

På min gata i stan..



..ligger den här fina kyrkan. Jag är sjukt förtjust i kyrkor, bra kyrkor vill säga. Den i Vita Bergsparken är en stor besvikelse. Ser tjusig ut utifrån, när man kommer in så är det tyvärr helt ljust och typ 50 tal.

Högalidskyrkan är grym. Det känns nästan som om man gör något fel när man kliver in. Som om det vore något hemligt. Samma gäller Maria Magdalena. Också bra kyrka. Man blir fylld av något stort liksom. Som om det finns en energi som genomsyrar en.

När jag och Johan var i Rom för två år sen så gick vi in i Peterskyrkan precis när det var en kör som sjöng. Vi blev båda helt stilla. Det var vackert.

torsdag 26 juni 2008

Here comes the summer sun..

It burns my skin.. nja, inte riktigt men solen är verkligen på gott humör idag om man jämför med tidigare veckor. Jättevälkommet men ändå dumt. Saken är att jag är osocial och vill inte göra något. Vill absolut inte dricka alkohol men en solig uteservering riktigt skriker vino/öl. Visst är det trevligt. Och så är det antagligen en toppenmatch ikväll att se fram emot.

Men nej. Jag ska gå direkt hem efter jobbet, utan att passera gå. Väl hemma ska jag låsa dörrarna och titta på National Treasure 2. Yes. Det är vad jag ska göra. Den är säkert usel men så får det bli. Är sugen att gå förbi och hämta upp polarna Ben och Jerry, men de passar inte riktigt in i mitt hälsoflow som jag försöker att tvinga in mig själv i.

Oj, vad himlen är blå därute. Det ser ut att bli en fantastisk kväll. För bra för att glo på en dålig film. Ska dansa regndans i mitt vardagsrum så regnet smattrar på rutan. Då kan jag slappna av i min självömkan. Ni andra glada sparvar får dansa lyckodans i härliga solen. Så blir det.

Fishmen in Nador

Såg en roadmovie dokumentär igår kväll, Fishmen in Nador, som var så bra att jag kunde inte stänga av och missade således första halvlek i Tyskland-Turkiet matchen (som jag hörde var EMs bästa).

Filmen handlar om två snubbar, Nico och Frank, som ska ta sig från Stockholm till Marocko på två veckor och 50 Euro. På vägen möter de naturligvis på massa hinder men även en hel del sköna karaktärer som hjälper dem och delar med sig av sin syn på livet.

Jag tycker att Fishmen är mer av ett melodram än en dokumentär och den är tydlig i sitt budskap, utan att för den skull bli manipulativ. Det finns ett stort hjärta där som gör att allt blir väldigt underhållande, härligt och tänkvärt.

Har ni möjlighet så se den.

Klicka här för trailer.

Audition

Var på audition i morse för en tv-grej. Alltså som skådespelerska. Verkar som en jättekul roll för det är humor och jag gillar regissören. Tillbringade hela kvällen hemma igår för att nöta in text. Den måste sitta i kroppen, i magen liksom. Som om det vore mina egna tankar. Det gick bra. Men så gjorde jag ett sånt rookie misstag som jag bara kan se som ringrostinghet. Jag hade inte karaktärsbeskrivningen i ryggraden. Gjorde som om det var någon brudigare än mig, när karaktären känns mer som mig själv. Fan och helvete kan jag känna, och bara skylla mig själv. Skit, piss och kuksugeri liksom. Det där är inte ok.

Förberedelserna är kungen för att sedan glömmas. Det är nu jag inser vad jag har missat under dessa tv-fyllda månader utan mina vanliga auditioninslag. Min ångest. Min ångest är tillbaka. Jag hälsar dig välkommen. Bockar och bugar för finfina gästen. Är det en snabbvisit eller har du tänkt att stanna?

Fru ångest som knackar på dörren när jag insett att jag bränt en bro genom att inte prestera på topp. Få jobbet eller inte, det minsta jag kan begära är att jag gör mitt bästa. Allt annat är bullshit.

onsdag 25 juni 2008

Dagens ungdom

Jag blir förvånad, förtjust, förvirrad och framför allt road av alla kommentarer vi får in på våra klipp på hemsidan. Kolla in alla kommentarerna till detta klipp. Stavning åt skogen och språket, vad är det för språk?

Jag är för en förenkling av språket. Så länge man kommunicerar och förstår varandra så är allt bra. Å andra sidan så är jag lite av en språkfacist som tycker att ord är viktiga och betyder något.

Därför blir jag ställd när jag ser hur kommentarerna ser ut, och kanske någonstans så fasar sig tanten i mig över dagens ungdom. Saken är att jag tror inte att saker och ting blir värre. Kids är kids. Det kommer alltid att vara så. Människan är i mina ögon en varelse som har varit likadan väldigt länge. Attributen förändras men vår strävan och vår vilja är detsamma. Folk var lika kåta, trötta, sugna, falska, snälla, söta för 100 år sen som vi är idag. Same same but different liksom.

Men vad är det för kommentarer? Jag är så långt borta från hela tugget. Tanten är 100 år liksom. Fattar ingenting. Men jag älskar våra spydiga, hemska PA kids. Jag ler varje gång jag läser alla inlägg.

Klippet med Mogge som snackar sex med Timo Räisänen är föresten värd en titt i sig.

tisdag 24 juni 2008

Tjejer på toaletten

Vad gör tjejer på toaletten? Det tar så jäkla lång tid. Alla kan ju inte behöva göra nummer två varje gång, det har jag väldigt svårt att tro.
En gammal vän, Liselott, var helt magisk. In och ut på max 30 sekunder.

Det är så sjukt frustrerande att alltid behöva stå så länge i kö när man är ute. Kan inte alla tjejer göra alla andra tjejer en tjänst och börja öva på att klara av det snabbare. Klocka sig själv nästa gång det är dags och sen göra allt man kan för att försöka slå sitt eget rekord.

Då hade världen blivit lite mer trevlig.

måndag 23 juni 2008

Sex & the City Premiären



Här är lite rullande material från S&tC Premiären.



Och här är från efterfesten.

Midsommar


Måndag måndag. Midsommar i fredags. Jättemysigt. Åkte ut till Grinda i Stockholms skärgård. Vi var lite sena men kom precis i tid för att hinna vara med i ringdansen. Hann med både Små Grodorna och Raketen.
För första gången så insåg jag hur gott det är med sill, potatis och gräddfil. Har aldrig riktigt uppskattat det förut. Riktigt fint. Vet inte om det har med åldern att göra. Vuxensmaker. Humm.. kanske är det så det är.
Hade en fantastisk båtresa tillbaka. Solen var vår vän, vattnet glittrade, skärgården glänste och det vara helt enkelt underbart.
Väl tillbaka smög vi upp på ett tak i Gamla Stan och njöt av Stockholms takåsar och en himmel som aldrig mörknade.
Jag blev lite väl snapsberusad och har lite vaga minnesbilder på slutet och det är surt för annars var allt ganska så fint efter omständigtheterna.

onsdag 18 juni 2008

Festivalväder



Huset vi bodde i på Hultsfred. Fredagen såg ut på det där viset när man vaknade. Fy fan för att tälta. Gu va skönt med huset. Fler klipp på ztv.se

Sverige

Sverigematch idag. Vad kul det kan bli. Eller missär. Vi får se. Det blir kul.

tisdag 17 juni 2008

Sex & the City festen

Shit vilket grej de hade gjort av det hele. Jag såg en orolig Lena Endre vanka av och an. Kalaspinglorna Sahléne, Pernilla Wahlgren och någon av de där Hedlundsystrarna hade tagit dress-coden Citychic på största allvar. Om man nu är citychic i prinsessklänningar och höga klackar. Men det var väldigt Carrie Bradshow.

Före filmen bjöds det på champange och kanapéer. En var ganska god med räka på. Jag sköjde ner fyra stycken med ett högt glas.

Filmen var okey. Verkligen. Jag grät tre gånger. Det skäms jag inte över. Jag är en liten sucker för kärlek och romantik, för olycklig kärlek och för livsval. Dessutom blev jag underhållen. Många feminister kan säkert tycka att det var åt helvete att alla fick sina män utan Samantha som väljer att knulla runt. Jag säger att det var något befriande att se kvinnor på film som faktiskt är sexuella och någorlunda mänskliga. Om än väldigt tjusigt förpackade. Den bästa presenten någonsin är en Louis Vuitton väska liksom.

Men om man ser filmen som en romantisk komedi så frångår den det vanliga konceptet och trots det givna slutet så tar den en annan väg än de flesta i genren. Ingen är oskyldig och där tycker jag att det blir mänskligt. Jämför med Brudens Bäste Man till exempel där hon är oskyldig och ett offer i sammanhanget och han blir ett offer. Hon får aldrig vara mänsklig utan är mer ett objekt. Som i många fall tjejer är i vårt västerlänska samhälle.

Efter filmen blev vi bussade till Josefinas på Djurgården. Vi åkte en turistbuss, dobbeldecker för att trycket var så stort.

Ute på Josefinas fanns det buffé och oändligt med dricka. Festfixarna gjorde ett bra jobb. Jag gled runt med Michelle och Lina. Sprang senare på Elsa Billgren och Sugarplum Fairy. Det var en kul kväll.

måndag 16 juni 2008

Hultsfred

Shit va kul jag har haft det i Hultsfred. Första gången där och det handlade om jobb. Men det var superkul. Vi bodde i ett sånt spacat hus.

Först och främst stommen. Det var byggt i massa olika nivåer och det kändes som om man när som helst skulle kunna öppna en dörr och där hitta två helt nya rum. Som en saga. Hela huset var även totalkittat för bekvämlighet a la American Living style 2.0. Grejer överallt. Bröllopskort, kristallkronor, divaner, uppstoppade fåglar, skitfeta guldramar, locos bananas över hela stället. Sjukt.

Det gick en å precis utanför och vi var inte säkra på om det var skadligt att bada där eller inte eftersom all urin som torde flyta runt där. Men jag kan inte låta bli att bada på sommarnätter. Kan inte låta bli helt enkelt. Hur kallt eller äckligt det än är. Det är alltid värt att bada. Sätter pricken över i:et på vilken utekväll som helst. Svensk sommar.

Vilket fall. Nu sitter jag här och är ordentligt förkyld. Men det får det vara värt. Det var sjukt nice. Sista nattens soluppgång och arla morgon var kall men ack så skön. Soluppgång, gläntor, vatten. Väldigt, väldigt fint.

Såg Babyshambles som var grymma, lite Rage Against the Machine, Lazee, Håkan, Robyn, Lykke Li. Det var nog det.

Grym festival, men det var mycket på grund av alla sköna folk som var med. Vårt webbgäng helt enkelt plus oss tv-lirare. Finns massa klipp på ztv.se.

torsdag 12 juni 2008

Hultsfred baby!

Direktbloggar från Metrotältet i Hultsfred. Kom hit för en tre timmar sen. Hade en fin bilresa ner. Riktigt skön med härliga Z-gänget. Folk är kul och jag skrattar konstant. Jävla puckon liksom. Så lyssna vi på massa skön musik och jag kände att jag hade kunnat sitta i den bilen hela vägen till Marocko om det var dit vi skulle. Skön roadtrip genom svenska lanskap.
Direkt vi kom in till Hultsfred så kom regnet. Men det är ok. Allt känns kul. Har intervjuat Alter Bridge och Simple Plan. Säg vad man vill om Simple Plan och pop-punk men de var jättesöta. I like.

onsdag 11 juni 2008

Packa

Urs, vad tråkigt det är att packa. Åker till Hultsfred i morgon och sitter nu med klädhögar på golvet som ska ner i väskan.
Enligt prognosen ska det bli 4 grader (!) på natten i helgen. Svinkallt! Vart tog sommaren vägen? Halva väskan kommer att fyllas med regnkläder, hur kul är det?

Jag som hade sett fram emot varma, fantastiska sommarkvällar med härlig musik och skön festivalstämning. Nu blir det härlig musik och kallt istället, men det kommer bli kul. Ska göra massa intervjuer som kommer att läggas ut på ztv.se allt eftersom. Gå gärna in och titta när jag intervjuar allehanda band på både svenska och kackig engelska.

Vilken bra match det var igår föresten. Jag, Mogge och Totte såg matchen på ett fullsatt Bauer. Grym stämning och stor glädje. Skönt att EM festen fortfarande lever. Nu ser jag fram emot Spanienmatchen på lördag. Kan bli hur kul som helst.

Milier

Har en del milier som jag har haft jättelänge. Man ska ju inte trycka på dem för det finns inget por, utan vad man måste göra då är att göra hål på dem innan man klämmer ut den lilla. Lena på Ellipse Klinikken har ett grymt sätt att plocka att få ut dem på. Hon använder en kanyl som en spade. Låter kanske konstigt men det var toppen. Jättesmidigt, känns inte och blir bara pyttemärken till skillnad från vanliga salonger där man alltid kommer ut sönderklämd.

Hade en på g

Kunde fått en 41 m2 stor lägenhet på Maria Prästgårdsgata för 2055 000 kr idag. Den var fin. Som en liten stuga. Där kanske jag hade trivts.

Hoppade inte på det tåget. Antaglien smartare att sälja innan köpa.

Urs. Det är ett helvete.

tisdag 10 juni 2008

Tokiga lägenhetspriser

Var och kolla på en lägenhet i söndags. En etta på 29 m2 med utgångspris 1150 000 kr. Den är uppe i 1700 000 nu. Och still going.
Urs och fy. Jag gillar inte riktigt det här. Jag hoppar av. Tänkter inte bo i en etta, på nedre botten och betala det priset. Måste finnas något annat.

måndag 9 juni 2008

Dags att gå hem

Snart är det dags att lämna jobbet och gå hem. Har varit en intensiv dag med massor som ska fixas inför hösten här på ZTV. Plus Hultsfred som vi åker till på torsdag. Fick precis en liten ilning i magen. Shit, jag ska intervjua massa stora artister, det gäller att jag har lite koll. Men det ska nog ordna sig. Massa förarbete, lite charm och närvaro brukar fixa det mesta. Det blir spännande.

Allt som vi gör kommer att läggas upp på ztv.se asap. Så man kan gå in där och följa festivalen om man inte har möjlighet att vara på plats.

Nu har vi i och för sig hört att det finns chans till regn i Småland. Tydligen regnar det alltid på Hultsfred. Gäller att packa stövlar och regnställ.

Mogge påstod att idag är sommarens sista dag. Jag hoppas innerligt att han har fel. Är inte färdig med sommaren ännu. Har bara badat en gång och grillat en. Man måste få fler chanser. Eller hur?

Ska nog ta mig en promenad i det fina vädret innan jag drar hem. Kanske möta upp någon för en fika. Absolut inte öl. Jag är väldigt hälsosam nu.

Har hittat en skola i NYC som jag har kommit in på! Jättekul. Ligger i West Village som är typ ett av de skönaste neighbourhooden. Nu ska jag bara fixa någonstans att bo..
Förhoppningsvis kan jag hyra ett rum hos Magnus, min gamle filmvetenskapsvapendragare. Han bor i Brooklyn nu för tiden. De har ett rum men tydligen bor det någon skotte där fram till 1 augusti. Kanske kan ha dra tidigare. Hoppas!
Men det kommer säkert ordna sig. Måste finnas någon skrubb man kan slagga i. Jag ska ju ändå dit för skådespelandet, då kan jag bo varsomhelst. Så länge det är under Central Park. Och på Manhattan el. västra Brooklyn, typ Williamsburg.

Det ska bli så kul så kul. Verkligen.

Blue Monday



Sitter och researchar inför Hultsfred. Massa pop-punk som ska inmatas. Skönt att bryta av med något grymt.

Låt landslaget vara!

Jag blir så trött på media. Varför måste de försöka leta efter drama och motsättningar inom landslaget? Helt sjukt hur kvällstidningarna försöker skapa rubriker. Jag förstår att de har många sidor att fylla, så som tidningarna smäller på nu med Fotbolls-EM, men någon kärlek till sporten måste finnas som säger till när det är dags att respektera våra företrädare så de kan få koncentrera sig på spelet.
2006 hände samma sak. Tidningarna gottade sig i splittringen i landslaget. Om det bidrog till den något skakande inledningen må vara svårt att säga men tydligt är att spelarna blir påverkade.
Skulle vara så skönt om det bara skulle få handla om fotboll. Bra fotboll förhoppningsvis. Imorgon smäller det.

söndag 8 juni 2008

Maya peeling



Så här såg jag föresten ut efter min microdermabrasion - hudslipningen som jag gjorde på Ellipse Klinikken. Inte alls farligt, lite röd bara. Efter någon dag så började jag fjälla lite och nu så är allt bra. Känner mig lite fräschare i huden, men har fortfarande några pigmentförändringar kvar så jag kommer nog att få göra en till i alla fall. Skönt att bli av med all gammal hud. Tror att det bara är bra för huden för den stimulerar vävnaden till förnyelse. Och det är ju alltid bra när man har varit lite dum mot den. Typ hängt lite mycket i solen.

Härlig dag

Fantastisk dag i dag. Har fikat med min kära vän Johanna Ö-A som var i Stockholm över dagen. Bor i Karlstad annars. Jag och Jo bodde i USA samtidigt för 10 år sen. Naturligtvis pratade vi lite minnen. Vi gjorde så mycket dumma grejer som känns sjukt roliga nu. Verkligen tur bara att vi har klarat oss.
Finns massa weirdos där ute.
Funderar på om det finns någon skön story som jag kan berätta. Hmm, ska tänka på det.


Hängde på Långholmen efteråt. Otroligt skönt ute. Fantastisk sommarkväll.

Nu är det dags för fotboll. Tyskland-Polen.

Johan och Wille är nere i Insbruck. Verkar ha det superkul och det kommer säkert bli bättre och bättre ju närmre tisdag vi kommer.

torsdag 5 juni 2008

Halvdag?

Är det halvdag idag tro? Det verkar som om ingen riktigt vet. Vad jag har hört så tar man halvdag om man tycker att man har tid. Vad är det för riktlinje. Vad hände med ordning och reda?

Jag känner nog att jag har tid. Det är ju så fint ute. Kan alltid researcha i helgen. Eller hur? Visst är det halvdag idag. Dagen är halv, halv är dagen.
Ut och spring på sommarängar allihopa. Krama och pussa de som är er kära och de andra kan väl också få lite kärlek för det gör jorden ett bättre ställe att bo på.

Jag är lite mensig och sur men som ni märker försöker jag göra allt för att hålla humöret uppe.
Sol, blommor, träd, kärlek, leenden, kramar och heta kyssar. Glass, choklad, gräs, lax, grillning, nattliga bad, humor, picnic, vänner, bra film, värme, schyssta skor.

Glada tankars-mantra.

onsdag 4 juni 2008

Spruckna fördomar



Rissne torg kl. 15.30 en dag i förra veckan. Där fick jag för mina fördomar. Hur mysigt som helst. Kanske skulle jag inte vilja bo där under de mörka månaderna dock. Då är det nog annorlunda. Eller så är det hur bra som helst och jag sitter här med mina fördomar.

Vattenspolare

Shit va jag stör mig på folk som spolar vatten. Det kryper i min kropp, jag får nervösa tics och blir fysiskt illamående. Det har nog något med min barndom att göra.
Vilket fall. Skulle precis fylla på min vattenflaska på jobbet och före mig står en programledare från TV 8. Personen i fråga ska fylla ett glas på 2 dl med vatten. För att göra detta så spolar han först ut kanske 2 liter vatten utan att ens känna på temperaturen. Han bara står och spolar. Varför?
Antagligen är det ett beteende som har hängt med en längre tid vilket gör allting ännu mer skrämmande. Om varje 2 dl vatten han ska förtära kräver ett slöseri av 2 liter vatten. Vad blir det på ett år?

Varför kan folk inte börja tänka sig för? Fattar inte grejen.

Cannonlady



Var på Grönan i helgen. Såg först ett nät som vi inte fattade vad det skulle användas till. Sen såg vi en kanon som det stod Cannonlady på. Vi trodde först inte våra ögon. Ska verkligen någon skjutas ur kanonen, var frågan vi ställde oss.
Visst var det så.
Anton Körberg var på plats och presenterade det hela (vilket sommarjobb han har skaffat sig), Cannonlady presenterade sig och tyckte allt var awesome (jätteamerikanska).

Så här såg det ut. Sjukt. Kul. Värt ett besök.

tisdag 3 juni 2008

Sex & the City premiären



Tydligen är de sjukt svåra att få. Många som väntar på att en ska dimpa ner i lådan. Ser ut att bli en bra fest. Ska bli kul även om jag inte ett hard core S&tC fan.
Har haft en hel del åsikter om serien. Som att budskapet är förkastligt eftersom de förmedlar att tjejens lott i livet är att vänta på prinsen som ska rädda henne. Dessutom är skådespelandet inte på hög nivå. Men, men, visst är det skönt att man får ändra sig här i livet?
Såg två avsnitt på tv häromdan och det är ju trivsamt och kul att se på. Intressanta kläder och bra karaktärer. Helt ok.
Däremot så har jag problem med SJP vårta. Det är inte ok. Den måste bort. Vårtan måste dö. Så är det.

Men festen ska bli kul. Är det bara fint väder så kommer efterfesten på Josefinas bli fin. Jag gillar solnedgång och gratis. Nu lovar de båda.