söndag 24 maj 2009

Slå nollan till polisen

Mäns våld mot kvinnor är ett globalt problem. Världshälsoorganisationen WHO beräknar att en tredjedel av världens kvinnor och flickor någon gång eller flera gånger utsatts för våld eller våldtäkt. I ungefär hälften av alla mord på kvinnor är deras partner förövaren.

Under 2008 polisanmäldes 28 315 fall av misshandel av kvinnor över femton år i Sverige, vilket innebär en ökning på drygt 5 procent jämfört med 2007. I 20 810 fall var kvinnan bekant med förövaren, vilket i snitt innebär 57 anmälningar om dagen.

Anmälningarna om misshandel mot kvinnor i Sverige har ökat med 33 procent de senaste tio åren. Dessa siffror visar ändå inte våldets hela omfattning eftersom många fall aldrig anmäls. Brottsförebyggande rådet, Brå, bedömer att det både beror på att man anmäler i högre grad och att det faktiska våldet har ökat.



Källa: Brottsförebyggande rådet


Inget nytt under solen men sjukt, eller hur?

För övrigt så är det få forskare i Sverige som har granskat problematiken att kvinnor slår män. Oftast blir dock skadorna lindrigare i dessa fall, men ändå. Man ska inte slåss. Make love not war.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Män" som slår är inte män utan PARASITER som bör utrotas.
All misshandel ska anmälas. En som slår slutar aldrig slå. Skriker om förlåtelse lovar guld och diamanter, men gör om det gång på gång. Hårdare och hårdare och till slut så.........
Dessa "män" ska inte ha någon kvinna