måndag 29 september 2008

Singing Bee

Såg lite av det igår kväll. Fy fan vad dåligt. What´s up Sverige?

Måndag

Seg idag. Skulle egentligen på filmpremiär men pallar inte. Fast det låter kul och jag känner när jag sitter här nu att det nästan är lite ångest att sitta hemma. Sjukt. Det är inte okey. Måste hitta lugnet i mig själv och kunna sitta hemma och titta på Idol, typ.

Så det är det jag ska göra. Bara sitta hemma och titta på Idol. Urs, vad trist. Fan. Ska jag dra ändå?

söndag 28 september 2008

Blåslagen

När det räcker, så räcker det. Igår var helt knas. Hade fyllesvettningar och var helt skakig hela kvällen tills jag blev så jävla packad att jag gick in i ett bord och slog sönder champangeglas och shit i något tjusigt vip rum på Smålandsgatan 12. Nu så har jag en stor blå bula på vardera vrist.

Klokt nog tog jag mitt förnuft till fånga och gjorde en höger vänster innan fler olyckor kunde ske.

Men, jag måste säga att tonfisken på stället var jättefin och, det här är grymt; Margaritan var fantastisk. Mycket god. I like. Den bästa jag har druckit i Stockholm.

Nu ska jag gå ut och njuta av höst Stockholm. Vara ett med naturen. Andas lite frisk luft. Låta vinden svepa med sig mina synder. Rena kropp och själ.

Jag och Nina på Smålandsgatan 12

lördag 27 september 2008

Oh my lord

Lördag kväll. Egentligen skulle jag bara vilja chilla hemma i soffan med en film. Det går icke. Det är utgång som gäller. Var ute igår. Först riktigt fin AW på Reisen sen hastade jag iväg till Nox och träffade Nina. Därifrån gick det utför. Glömde min jacka på Village, hur snyggt är det? Vad tänker jag med. Har aldrig förlorat något innan och det är helt sjukt hur jag bara kan gå därifrån utan jacka. Fuck.

Drack massa tequila och Margaritas, ingen riktigt bra dock.

I kväll blir det middag på Collage och sen får vi se var det slutar. Helvete.

Yoga, frukt och joggtur är långt bort just nu. Får se till att hämta tillbaka det.

På Nox med Nina och hennes italiano/amerikanska vän Gian

Blondes...

fredag 26 september 2008

Rodeo

Jag och Johan fixade framsidan i Rodeo. Fast är inte nöjd med bilden. Inte tillräckligt snygg. Oh well.

http://www.rodeo.net/partybilder/2008/09/26/gulblaa-fest-259-2008/

Gurra vishet

Gustaf Skarsgård gästade ZTV Presenterar i onsdags sa då typ:

"Man får försöka göra livet till sitt eget och leka och ha kul."

Det tycker jag lät smart. Det är exakt det jag gör och tänker fortsatta till den dagen det tar slut. Leker och har kul.

Nu har jag lyssnat på Cambodia med Kim Wilde 5 ggr på raken. Så jävla bra!

Gul & Blåfesten

Var på Gul & Blåfesten igår. Träffade Michelle och Gabe. Nice. Det fanns en massa bärs och jag fick ett par jeans. Asgrymt. Blev jätteglad. Johan fick följa med och vi hade askul, blev skitpackade och sjöng Suede låtar hela Kungsgatan ner till Collage där vi drack drinkar.

Michelle

Brudar som dansar

Min date

Shit alltså. Vilken jävla grej. Gick ju på min date igår och det är så pinsamt och hemskt så jag knappt vill berätta. Människan jag träffade var inte alls den jag trodde det var så jag stod och genomled 1,5 h och hela tiden han pratade så stod jag bara och försökte komma på var fan och när jag har träffat människan och vad fan hans nummer gjorde i min mobil.

Jag trodde han skulle vara videokonstnär från Australien och inte någon engelskman som är alldeles för gammal och alldeles inte min smak över huvudtaget. Åhhh. Fuck.

Men han var väl snäll och trevlig men det blir absolut ingen uppföljare.

torsdag 25 september 2008

Oj oj oj

Onsdagssänding igår och efteråt så går vi ut och ölar. Ganska mycket också. Hamnar på Berns och sen när de stänger så går jag hem till Hornstull. Vid slussen hittar jag fyra, glada, rödögda jazzmusiker som står och spelar en melodi. Grymt nice.

Går Södermälarstrand hem och livet är härligt. Har sällskap av en snubbe som är tvilling fast jag vet inte vem av dem han är. Fast jag tror jag vet. Hemma dricker jag lite vino och spelar musikvideos på youtube. Går och lägger mig väldigt sent/tidigt.

Idag är jag fucked. Mör i skallen helt enkelt. Det blev ganska hårt.

Nu ska jag iväg på min date och sen ska jag ta mitt ex och gå till Gul & Blå festen ikväll. De lovar feta goodiebags. Men jag ska inte på efterfesten. Måste sova. Det är ju fredag imorgon. Partydags liksom. Shit pommes frittes.

onsdag 24 september 2008

Timjan

På tal om kryddor. En polare från NYC berättade att han rökt koncentrerad timjan i staterna och att det ska vara schysst psykadeliskt. Tydligen är timjan det nya svarta, so to speak.

Eller var det oregano? Inte rosmarin i alla fall...

Fuck, kommer inte ihåg vilken ört det var. Ska jag behöva röka mig igenom hela kryddskåpet för att hitta rätt? :)

Dragon

Shit va gott det är. Min nya favviskrydda. Gjorde en tomatbaserad kycklinggryta igår och den var nice men så toppade vi det med Dragon och helt plötsligt var den super!

Dragon är kryddan i bea om det är någon som undrar.

tisdag 23 september 2008

Dejta

Nu är det dags fast jag sa att jag skulle chilla. Jag ska på dejt. Inte med den jag hade planerat utan med någon helt annan. Vet inte ens hur han ser ut förutom lång, grön rock och leendes. Kan vara en massmördare, men antagligen inte. Men lång låter bra. De senaste snubbarna i mitt liv har varit kortisar. Gillar inte ens kortisar, även om jag gillar pojkar. Känns spännande med dejten även om det inte betyder något. Men ändå. Min livs först dejt. Det är väl värt att skriva om?

Omskärelse

Jag har funderat på det här med omskärelse. För en bebis så måste det vara tramatiskt att få förhuden avskuren, och även om man glömmer själva händelsen så borde ändå traumat sätta sina spår.

Vilket fall. Jag tycker det är fel med manlig omskärelse och jag tror att det påverkar sexlivet för de som har varit med om det. Enought said.

söndag 21 september 2008

Söndags eftermiddag

Snart är det visning av vår lägenhet. Får se hur det går. Är supermätt av att ha stoppat i mig en hel pizza på Angelo, och de gör stora pizzor. Inte mitt val att gå dit kan jag säga men jag kapitulerade ganska snart. Johan har precis berättat om cancerbarn på Sjukhuset, historier som får mig att gråta.

Hade en fantastisk kväll igår. Blev hembjuden till Johanna och Rasmus på kalvlägg. Jättegott och supertrevligt. Nils, Sara och Rebecka var också där och det blev så där familjärt, mysigt, roligt och skönt. Inte vad jag förväntade mig av lördagen som började av att jag knappt gått och lagt mig och betalade för det ganska länge. Vi körde musikvideorace med klassiker från början av 90-talet främst.

Supernice.

Har blivit sms bombad i natt. Någon som vill träffa mig. Jag var tvungen att sova. Har nog tänkt lägga ner tankarna på att dejta (tack Wille för stavningsförslaget, ganska självklart ändå) på ett tag. Är inte redo. Eller det som händer det händer, men jag ska inte söka upp något. Det har varit lite mycket och intensivt nu ett tag, vilket är underbart för jag älskar passion men ibland kan det vara bra att chilla lite.

Så det är det jag gör. Chillar. Och lyssnar på Johans cancerhistorier.

lördag 20 september 2008

party igår

Sliten idag.


Funderar på vad jag ska äta. Vill ha mycket mat och något gott. Egentligen är jag sugen på Dragon House Lax Teriyaki. Den är friterad och ganska så äcklig men känner att jag behöver något fett och sött. Det tråkiga är att de har en buffé. Är inte så sugen på att gå och sätta mig och äta buffé. Blir så jäkla mätt.

Skulle även vara gott med lax gyoza. Fan va gott det skulle vara... Fast jag vill ha gyoza, teriyaki och några sushibitar. Gott. Kanske en Choclate Fudge Brownie till efterrätt. Fuck... beslut som ska tas.

torsdag 18 september 2008

Date:a

Jag har aldrig datat. Låter det konstigt? Känns lite konstigt. Har aldrig varit på blinddate och aldrig sådär gått på middag eller bio med nån tomte för att vi ska lära känna varandra och kanske bli romantiska. Detta beror ju givetvis på att jag har varit i ett förhållande i 100 år och innan dess har jag aldrig riktigt varit singel.

Nu har jag bestämt mig för att vara singel länge, länge. I alla fall ett halvår :). Näe, vi får se vad som händer. Det som händer det händer.

Men, tänkte att jag ska börja date:a nu. Har till och med bestämt vem som ska bli mitt första offer. Får se om han vill date:a (jag vet, mongostavning, men vet inte hur jag ska hantera det utan att det blir data) mig. Men jag gör saker som jag aldrig gjort förrut. T.ex. typ raggar. Jag har alltid varit den som blir raggad på men nu har jag tänkt ta för mig. Får jag ett nej så fuck that. Då går jag vidare. Inte mer än så.

Ordnade sig

Jag var orolig igår att jag gjort bort mig genom att skicka mail på fyllan. Mail till någon som jag har lite span på. Det visade sig vara lugnt. Vad jag gjorde var att jag skickade ett till och skrev som det var, att jag skämdes och var intoxicated. Svaret jag fick tillbaka var att jag är så söt.

Mmmhum. Visst är jag det. Söt, härlig och alldeles, alldeles underbar.

Skäms

Har du någonsin skrivit till någon under påverkan av, låt oss säga, alkohol, och i ögonblicket tyckt att du är rolig, sexig och rätt skön? Och sen dagen efter vaknat upp med en inte helt behaglig känsla av att något inte är okey. Gått upp och kollat skickade mail och inser att de är mer patetiska än härliga?

Det hände mig i natt.

Vad ska jag göra åt det? Skicka ett till och förklara läget vilket kanske är lite desperat. Eller fuck that och ta bort den personen från mitt liv. Radera all info liksom.

Jag fattar inte. Brukar aldrig göra så. Jag är en klok tjej. Inte patetisk.

Eller tydligen är jag det.

Jag ska inte skriva mail på fyllan. Jag ska inte skriva mail på fyllan. Jag ska inte skriva mail på fyllan.

En rolig detalj är att jag samtidigt som jag skrivit ätit makrillfilé i tomatsås, och tydligen har jag haft det på mina fingrar för mina tangenter har en orangeaktig färg. Känns fräscht. Luktar gott också.

Man blir en bättre människa av alkohol. Eller?

Igår

Vi hade premiär igår. Gick helt okey. Ganska så roddigt men det är lugnt. Hade en liten fest på kontoret efteråt. Sen åkte vi till Telefonplan och gick på fest hos Locash. Jag, Mogge och Sofia drog vidare till Marie Leveau och kvällen slutade hemma i soffan vid 5-tiden, med mat och dator. Överlag väldigt kul, trots en del ångest idag.

Hoffmaestro och Chraa var på ZTV och spelade. Grabbarna öser.

Mogge och Tomas Gylling chillade efter sändningen.

I mitt kreativa mood. Toaletten på Konstfack. Ledig vilket var grymt men också väldigt urban.

Jag och Johan.

Kakan lirade.

Locash festen.

Jepson på Konstfack.

Killar som hånglar.

Jag, Sofia och Mogge höll fanan högt på Marie Leveau.

onsdag 17 september 2008

Ny säsong

Om 1.5 h börjar nya säsongen av ZTV Presenterar. Känns jättekul. Märks på stämningen här. Alla är lite nippriga. Spänning i luften. Vi kör ju live. Skitkul. Kl. 20.00 på ZTV alltså, eller imorgon på ztv.se.

Inte missa.

Min helg i Riga

Hade superkul. Riga var bra men Gamla Stan var inte så jäkla gammal egentligen. Annars har jag inget att klaga på. Problemet är att hela Lettland har blivit ganska så misshandlad av omvärlden. Invaderad av Sverige på 1600-talet. Under 30-talet blev de invaderade av Sovjet för att sedan "räddas" av nazi Tyskland. Dessutom sönderbombat under WW2.
Det kändes ganska mycket Ryssland, vilket var grymt för då kändes det exotiskt och inte ännu ett västland. Maten var bra. Ölen var god. Dessutom så finns det en inhemsk örtsprit, Balzam, som är stark och god. En matsked om dagen är tydligen bra. Den doseringen OD:ade jag en aning i söndags...

Utsikt från ST Peterskyrkan.

Turister...

Latvia Academy of Science. Cool byggnad och vårt riktmärke. Hotellet låg precis i närheten.

Marknaden. Någon som är sugen på tunga eller grishuvud? Jag blev äcklad och ledsen men man måste respektera andra människors matvanor. Mkt gris i Riga.

21 tokiga Schweitzare på resa i Riga. Ett jävla liv. Men kul.

Midnattskreativ. Sådär bra, va?

Han slog mig fyra gånger i rad. Fucker.

Åh, vad fantastisk. Vill ha...not.

Inhemsk restaurang.

Jerry.

Rätt läge sälja bostad?

Shit, kan det finnas ett värre läga att sälja lägenhet än dessa veckor? Kan inte förstå hur vi kan tima vår lägenhetsförsäljning så sjukt dåligt. Aftonbladet.se framsida idag känns inte så munter. DN skriver om att det är färre som lånar till bolån och renoveringar. WTF?
Har alltid hört att det är en säker investering att köpa en bostadsrätt i Stockholms innerstad. Tydligen inte.
Men. Det kommer ordna sig. Det är jag säker på. Vi fixar det på något sätt. Det sköna är att jag äger lägenheten med en av världens bästa människor. Vi har gått igenom en hel del förrut, vi kommer inte gå förlorande ut ur den här lilla krisen.

fredag 12 september 2008

Riga

Hastigt och oplanerat har jag beslutat mig för att åka till Riga i helgen. Känns jättekul. Har aldrig varit i Baltikum förut. Får frågan vad jag ska göra där. Tja, det blir väl sightseeing, lite käk, en del alkohol, möter upp Jerry, förhoppningsvis nån spa aktivitet.

Kan bli en grym helg. Ett äventyr for sure, och jag älskar sådana.

Är egentligen superpank och behöver spara allt jag kan eftersom jag har köpt lägenhet. Motiverade mitt beslut att åka genom att jag lever bara en gång. Bra beslut.

onsdag 10 september 2008

Nya skor

Visst är de fantastiska?

Sverige

Nu leder vi gruppen. Fast Portugal har ännu inte spelat sin andra match så det lär ändras. Men det är skönt att njuta lite av segerns sötma. Sverige-Ungern 2-0.

Jag vet, jag tittade på matchen ändå. Kunde inte hålla mig. Orkade inte med mer bred svensk underhållning så jag har snackat i telefon och kollat sista 30 av matchen. Skitkul. Jag gillar visst fotboll ändå.

Idol 2008

Jag slår vad om att vinnaren av Idol 2008 heter Anna Bergendahl från Karlstad. Kom ihåg var du läste det först.

Har mailat och halvkollat på Idol. Tycker inte man saknar gamla juryn. Undrar om de trodde att de satt stensäkert och därför försökte begära mer pengar och vara dryga. Kanske trodde även de på den artificiella stjärnglansen kring programmet, ett problem som de stackars deltagarna, oj ursäkta, artisterna, drabbas av i Idolyran. Intressant.

Nu tänker jag slå över till 5:an och kolla på F&F.

Njut av tystnaden



Vet att jag planerat att inte posta mer videos men denna är så grymt bra så jag måste dela med mig. Enjoy the silence.

Latmask

Oj, vad lat jag är. Hade tänkt jag skulle träna idag. Tror inte det blir så. Kommer nog istället gå hem, äta något, läsa DN (hann inte i morse, var så trött så jag snooza i 30 min...), och sen chilla i soffa, kanske se en film.

Måste vara hälsosam och spara pengar. Bra tänk, eller hur?

Sverigematch idag. VM kval mot Ungern. Fast kommer nog inte se. Jag har förlorat mitt intresse för svenska landslaget. Tror att det beror på dels att framgångarna har uteblivit och på något sätt så känns det som att ju mer intresserad Johan blev av fotboll, desstu mindre blev jag. Som om hans intresse åt upp mitt. Det blev så jävla mycket fotboll ett tag så jag började fundera på om det var ett substitut för att leva på riktigt.

Så vill jag inte ha det. Kanske går Projekt Runway på tv istället. Det är ett bra sätt att slösa en timme av mitt liv på. Haha!

Handpenning

Har idag lagt handpenning på min lägenhet och passerat the point of no return. Ett steg till mot eget boende.

Back in business

Oj, vad jag var trött igår. Jobbade, men var flummig hela dan. Bakis. Men ibland är det schysst att vara bakis tycker jag. Så länge jag inte mår dåligt så är det kul att vara trög och lite korkad.

Somnade kl 22 i soffan. Vi satt och tittade på Vem Kan Slå Filip och Fredrik. Helt okey. Jag gillar Oldsberg jättemycket och tävlingar är alltid kul, så why not? Men jag såg inte hela eftersom jag somnade så who am I to talk?

Idag ska jag träna efter jobbet. Känner att jag måste. Dessutom så går mitt träningskort på Energiverket ut om några dagar. Måste passa på. Får se om jag hittar ett nytt gym på min gata i stan. Min nya gata alltså.

Johan har börjat flytta peu á peu. Hans tandborste var borta i morse. Förmodar att han planerar att sova borta i natt. Vi kommer nog att flytta så mycket av hans grejer som möjligt i morgon. Det är konstigt och ledsamt men samtidigt spännande och roligt. Jag ser jättemycket fram emot att få flytta till min nya lägenhet i SoFo. Det ska bli grymt roligt att möblera och dekorera. Och att bo själv, har ju aldrig gjort det.

tisdag 9 september 2008

Gårdagen

Shit va kul det var på Kristallen. Massa folk jag kände, massa skumpa, en snygg kille. Grymt, helt enkelt.

Min outfit

måndag 8 september 2008

Kristallen ikväll

Nu är det dags att dra hem och fixa sig. Kristallen ikväll!

Helgen

Hade kick off med ZTV i fredags. Jättekul. Och väldigt blött. Min polare Jerry som jag träffade på teaterkurs i NYC i somras, var här och hängde med. Gammal bartender som han är så klarade han av att följa med i svensk-tv-fest-tempo. Det kan inte alla, så det var en trevlig överraskning.

Satt först på kontoret och njöt av vino och pizza, sen blev det Bauer, Reisen och avslutning på Berns terass. Superkul.

Skitbakis i lördags. Skulle egentligen gå till Wasa museumet och göra Gamla Stan med Jerry men den pissregnade och vi var sega. Natalie kom förbi och vi käka bullar och drack te. Resten av kvällen hängde jag och J i min soffa. Drack lite vin, kolla A Clockwork Orange och A Fish Called Wanda, pratade om skådespeleri, livet, sex, knark, resor, värderingar, rädslor och mat. Bra kväll. En ny liten kompis.

Jerry och Tony hittade en grekisk gemensam nämnare.

Kontorshäng

Mogge och Nico

Min vän Jerry

Mediaskjorta

torsdag 4 september 2008

Vampire

Har precis kommit hem från Make Up Stores visning av höstens make. Vampire. Sotiga ögon, blek hy och röda läppar. Skitsnyggt. Kommer sporta det i morgon på ZTVs kick off.

Vampire looken goes secretary.

Naket, svart och sexigt på catwalken.

Carina, moi et Taittinger.

Lägenhet

Jag har köpt en lägnehet! Jag har köpt en lägenhet! Jag har köpt en lägenhet!

tisdag 2 september 2008

Mäklare

Jag blir helt tokig på alla mäklare. De är som galna. Tror att det är en desperat tid för fastighetsbranchen. Nu befarar alla att marknaden kommer gå ner ännu mer. Fler objekt, kanske blir det äntligen köparens marknad.

Alla mäklare vill komma och kolla på vår lägenhet och göra en värdering. De ställer tusen frågor. Och alla är så jävla sälj. Pallar inte fler käcka mäklare. Orkar inte lyssna på fler grymma förslag. Vill bara sälja skiten och köpa något nytt där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på blommorna.

Budgivningen

Urs, hur kunde jag tycka det skulle bli kul med budgivning? Har varit full fart idag och jag vet inte vilket taktik jag ska köra. Har kört lite skrämseltaktik, funkade inte. Försöker smyga lite, funkar inte. Det är alltid någon som lägger över liksom. Nu är lägenheten uppe i 1860 000 kr. Det är jättemycket pengar. För en etta.

Vilken ångest. Hem och sova på saken och upp och spänna musklerna i morgon igen alltså.

Fast det finns massor av objekt ute nu så jag känner ingen panik. Dessutom så har inte vi sålt vår ännu och jag tror att det är bättre att sälja före man köper, så än så länge kan jag chilla.

Ibland blir man kär bara och då vill man ha. Får se vad som händer i morgon...