torsdag 10 juni 2010

Bängen trålade

Trotsade smådugget under gårdagskvällen och delade en flaska skumpa på en rutig filt i Vita Bergsparken. Hade hoppats på paviljongen i egen ägo men den besatts av nästan myndiga flickor med vita strumpbyxor och hatt. Satt därför bredvid under ett träd och det var inte heller fy skam.

Eftersom regnet hängde i luften så var det inte massor av folk i parken men tillräckligt många för att förvåna mig och tydligen för att locka dit polisen.

Först kom tjejpatrullen som gick runt och frågade leg. Vi fick en försynt fråga om vi fyllt 18, eller kanske 20 och sen blev vi lämnade ifred. Våra stojjiga grannar däremot fick fler besök. Farbror civilpolis hällde ut vin och decimerade skaran till hälften och sen kom pikébussen och rensade rent.

Det måste vara en stor pott polispengar som investeras på att rensa Vita Bergsparken från minderåriga fyllon. Tryggt känns det förvisso men kan inte hjälpa att en gnagande känsla av resursslöseri infinner sig. Dessutom så dök det upp nya fjuniga tonåringar när de förra stack. A never ending story.

Inga kommentarer: