onsdag 29 februari 2012

High school-parad


Kul att 6:an kör High school filmer kl. 21. Vet inte om det är en bestämd dag i veckan men det känns bara som att varje gång jag tittar så är det en till. Och det finns väl en uppsjö att hämta ifrån skulle jag tro. Vissa är bra. I kväll visas American Virgin. Aldrig sett. Kanske kass. Faller förmodligen inte feminister i smaken. Oh well.

Ögonbryn

Var på en kort inspelning idag och det första jag fick göra var att sätta mig i sminket så klart. När jag satt där och blev kommenderad att titta upp, titta ner (i urringningen på den kära make up-artisten) så tar hon plötsligt fram en sax och börjar klippa mina ögonbryn. Första gången det händer. Det är inga problem egentligen, jag tycker bara det vara lite konstigt.

Men jag uppskattar någon som inser vikten av ögonbryn.

Hon plockade, klippte, borstade, fyllde i färgen, borstade och klippte lite till. Och det bästa var att hon var duktig. Jag var lite rädd att jag skulle se ut som Pamela Anderson men litade på henne för hennes egna var nämligen väldigt fina. Nu har jag fierce ögonbryn och ska ta ut dem på stan... eller ja, snarare Midsommarkransen eftersom jag ska iväg och spela innebandy, men ändå. Folk kommer bli bländade.

tisdag 28 februari 2012

Swedes

They are only people





Stackars Angelina Jolie som försökte posa sexigt på röda mattan på Oscarsgalan 2012. Nu skrattar folk åt hennes försök och det såg ju onekligen lustigt ut. Det har till och med startats ett twitterkonto med avsändare @AngiesRightLeg.

torsdag 23 februari 2012

Sluta äta kött

Var på Marie Laveau igår kväll och provade deras hamburgare. Väldigt fin måste jag säga. Rena smaker, ett något bränt bröd som skapade dynamik, rosa kött. Välsmakande.

Sen att jag fick ont i magen när jag skulle gå och lägga mig är en annan sak. Tror inte min mage är van vid kött, äter det väldigt sällan och vill nog sluta helt. Tycker det är gott men ganska bisarrt och mitt äckel börjar ta överhanden, vilket jag välkomnar.

Hålla mig borta

Ah, måste försöka hålla mig borta från FB idag för jag känner hur jag börjar koka av irritation över allas uppdateringar om det där barnet som föddes i natt. Känner att jag ger mig in i ilskna diskussioner med folk jag knappt känner. Orkar inte.

Blir bara massa ångest över min oprofessionella nivå på ett forum där budskap sprids som vinden. Här är det ändå ett val att gå in och läsa eller ej. Eller här kan jag mer vara jag av någon konstig anledning.

torsdag 16 februari 2012

Innebandy

Var och köpte en innebandyklubba idag eftersom jag ska börja spela. Jättekul ska det bli!

Innebandy har varit en av mina förälskelser i livet och det ska bli fint att återses. Hoppas bara inte det blir spel mot små mål, för det är väl mycket mer trist, men det blir det troligtvis för ingen vill vara målvakt.

Vilket fall var det svårt med val av klubba. Jag var en stund förvirrad och visste inte ens om jag är en leftie eller rightie. Båda kändes liksom bra. Sen kändes klubban också väldigt kort men jag förmodar att det är meningen att man ska stå dubbelvikt. Eller ja, snarare springa då.

Vissa klubbor var lite krokiga i skaften, verkar vara the new shit, andra var gjorda i lättviktsmaterial. En uppsjö av olika faktorer att ta hänsyn till.

Till slut gick jag bara på utseende. Den snyggaste klubban fick följa med hem.

Bättre fly än illa fäkta


Det känns som många flyr Sverige just nu. Måste hoppa på tåget. Någonstans ljuvligt. Har åtagande nästa vecka men sen så. Sen så måste det ske.

Kraftig influensa eller värre

Min lilla dator har blivit sjuk igen. Den vägrar stänga av utan står bara och tuggar. Tror inte det är långt kvar nu så jag har panikartat försökt att lägga övar allt någorlunda viktigt på en extern. Det är så trist bara och det innebär att jag måste inhandla ny. Tänker mig att jag kanske åker utomlands och gör det men det är så mycket som hänger i luften just nu så jag vet inte riktigt hur mitt liv ser ut.

Men det ordnar sig. Jag är glad att det är den och inte jag.

fredag 10 februari 2012

An American geography lesson


(Snodd från FB) Kanske lite elakt mot de stackars amerikanerna, man ska inte dra alla över en kam. Vi är nog inte så mycket bättre egentligen. Fast det är ändå kul och lite tänkvärt.

Den vita mannen

Bolia.com har en matta som heter Sherpa.

Sherpa (Östfolket) är en etnisk grupp nära besläktad med tibetanerna som framförallt lever högst upp i Himalaya i Nepal. Det var till exempel en sherpa, Tenzing Norgay, som besteg Mont Everest först, även om den vita mannen Edmund Hillary har fått den mesta äran.

Apa Sherpa har bestigit berget 20 gånger och har världsrekordet, och nu för tiden så jobbar många sherpor som guider och bärare under bergsexpeditioner i området.

När jag var i Nepal så stånkade vi oss uppför Poon Hill med vår lätta packning och det var inte ovanligt att vi blev omsprungna av sherpor i flip flops och stora berg på ryggen. Många av dem är människor som utför otroliga arbeten som förtjänar respekt och erkännande, är det då inte lite konstigt att namnge en trist, sur matta efter dem?

torsdag 9 februari 2012

Skit!

Asså, fan vad trött jag blir! Har fått en person som svarat på min annons om skorna. Följande konversation har skett:

MJ Miran:
Hej..
Jag undrar om man kunde få flera bilder på skorna, hälst närbild. Om man
kunde få se hur de ser ut när man har de på sig.


Mvh

Jag:
Visst kan du få se fler bilder. Vilka skor tänker du på?

MJ Miran:
Hej..
Om du kan ta på alla.

Mvh


Då går det upp för mig! Jävla perversa jävel! Fy fan. Det är ju ingen tjej som vill köpa mina skor, det är någon äcklig jävla runkgubbe som inte kan stava. Så lågt! Hur kan man bli sån? Orkar inte.

Duktiga jag!

Idag har jag äntligen satt ut en annons på Blocket. Har så inåthelvete många skor och de flesta använder jag inte. Förstår inte hur den här jakten på de perfekta skorna aldrig verkar avta. Sen är ju vissa rena kärleksaffärer och det är så klart en helt annan femma.

I annonsen lägger jag ut 5 par skor. Det är inte illa. Två par har jag använt en gång, de andra tre aldrig. De bara ligger här och tar plats.


Mina Acne Melrose Coral Red vill jag egentligen inte sälja, men de är för små. Hade de varit lagom hade de klart stannat för de är divine. Dessutom har de varit ute på äventyr. Enda gången de använts sprang de runt på Kristallen. De träffade både Tomas di Leva och Lasse Åberg och sen spenderade de en avsevärd lång tid i min kollega Magnus trygga famn som var snäll nog att bära runt på dem när mina tår vägrade plågas mer. Plus att de är röda. Kan man vara mer läcker?

Hoppas ingen vill ha dem, satte ett ganska högt pris. Men jag känner mig duktig när jag rensar, det är mitt nya.

Sofia Coppola goes H&M


Hon är duktig på att skapa stämning. Sköna 60 sekunder bjuder Sofia Coppola och Marni at H&M på. Förmodligen har hon fått massa cash och H&M hoppas ju dra in massa parra, men skit i det. Det är nice ändå.

Bacaro Stockholm


Ringvägen börjar vakna till liv. I hörnet till Katarina Bangata ligger finfina Bacaro som bjuder på en liten meny och skönt barhäng. Trevlig hemmastämning i den lilla vita lokalen och när jag var där hängde även en hund samtidigt. Väl värt ett besök.

onsdag 8 februari 2012

Där det släppte

Gick runt i källaren ett bra tag tills plötsligt var jag ovan jord. Bara sådär. Utan någon speciell anledning och nu är allt bättre.

måndag 6 februari 2012

Norge är det nya Danmark


Norsk film är i ropet just nu. Kompani Orheim (Arild Andresen) vann finaste priset på Göteborgs Filmfestival och min buddy Hallvar Witzö vann guld i Student Academy Awards för sin kortfilm Tuba Atlantic i somras och nu är han nominerad till en Oscar i Best Film (Live Action) kategorin med samma film. Hur fett som helst.

Heia Norge!

söndag 5 februari 2012

Stylish

Dyra strumpor


Igår var jag i Romme och åkte skidor. Det var minus 22, alltså snorkallt. Det stoppar dock inte mig som hade förberett mig med 7 tröjor, 3 leggings och 4 par strumpor. Men mina tår var efter två åk inte sig lika så jag var tvungen att gå till ski-shoppen.

Där berättar den hjälpsamma mannen om vikten av att bära ull nära kroppen, så jag får sonika inhandla ett par ullstrumpor för 250 riksdaler. Det tycker jag var riktigt dyrt. Men oj vad det var värt det. Mådde som en prins efteråt. Varma härliga fötter gjorde mig till en glad skidåkare.

Inhandlade också kanske världens bästa uppfinning. Ett par sulor som alstrar värme i 5 timmar. Sjukt nice!

Super Bowl Sunday


Idag är det Super Bowl Sunday. 24 miljoner kostar 30 sekunder reklamtid. Madonna kommer sjunga i pausen och Tom Brady, som är quarterback (spelfördelare) i New England Patriots och tillika gift med Gisele Bundchen, kan om det går bra ikväll, bli legendarisk.

Tycker inte han är så himla snygg. Gillar inte det där stora, pluffsiga, amerikanska kantiga käkor idealet.

fredag 3 februari 2012

Daria Halprin


Vilket liv. Filmar med Antonioni direkt efter kritikerhyllade Blow Up, blir förälskad och flyttar ihop med sin motspelare i Zabriskie Point, Mark Frechette. Han rånar en bank och dör i fängelset under underliga omständigheter när han ska lyfta vikter. Halprin gifter sig då (eller året innan) med tokstollen och hustrumisshandlaren Dennis Hopper som körde på med en sjuhelsikes massa dope och trodde att han var king of the world. Det måste vart en resa.

Good taste in men, Daria my dear.

Snodd från Facebook


Men älskar, helt klart älskar det här. Hysteriskt roligt if you ask me.

Världens bästa skådespelare

Jag var på två provfilmningar igår. Jo man tackar, det är kul att det rör på sig, det är det.

Men den ena var för Kavli Kaviar och om jag får den så kommer jag behöva vara världens bästa skådespelare för att klara av att genomföra. Jag HATAR nämligen kaviar. Alltså verligen H A T A R. Det är mitt värsta.

Kaviar är så äckligt att jag knappt kan ta i en tub ens, jag får kräkningar, fobier och skräckkänslor. Kan nästan inte ens fortsätta skriva för jag tycker det är så hemskt.

Skulle jag vara tillsammans med någon som skulle ha kaviar på sitt ägg och sen äta det, äh, jag tror att personen i fråga hade fått gå. Tack och hej liksom.

Så nu är det spänd förväntan. Om jag får reklamjobbet, kommer jag då lyckas äta den rosa skiten för 20 papp? Är det ens värt det? Tror fan inte det.

Vad jag tycker om

Ord. Ord betyder något. Alltid. Har oftas varit den som bryr sig om ord. Lustigt att Detroit varit en så stor del av mitt liv. Parantes. (Eller för att det svänger)

Men de där som skriver fint:

I talk out loud like you're still around

I don't eat I don't sleep I do nothing but think about you

I want you to notice when i'm not around

I'm half alive but feel mostly dead

Finns ju tusen, eller kanske ett fint och stort tiotal, but you got the drill.

Ett erkännande

I dag har jag lyssnat på James Blunts Beautiful kanske 7 gånger. Vet inte varför. Den bara dök upp i huvudet och har sen varit ett självklart leadmotiv för resten av dan och på riktigt så skäms jag inte över huvudet taget. Helt klart nöjd. Står helt bakom mitt låtval. Tänker till och med köra den igen. Här och nu. Lovely!!

torsdag 2 februari 2012

Det tar sig.

Dagens lunch: ångade edamamebönor med flingsalt och en fin bit mörk choklad plus jasmine-te till efterrätt. Fina grejer.

Groundhog Day


Idag är det Groundhog Day och det är i dag som Punxsutawney Phil kommer ut från sitt bo och förespår om det kommer bli en lång, kall vinter eller om våren är på väg. '

Tyvärr så såg Phil sin skugga och det betyder 6 veckor mer av kall vinter. Det är sant.

Har du inte sett underbara Måndag hela veckan (Harold Ramis, 1993) eller Groundhog Day som den heter på engelska så gör det snarast. Handlar om just detta fenomen.