söndag 31 juli 2011

En livs levande ren


Jodå, visst är det en ren där borta. En livs levande ren som springer över vägen. Makalöst.

Turister


Ingen av oss har varit så här långt norr förut. Alla är exalterade över allt.

Sorglig biograf


Gamla planscher men verkar fin. Jag skulle gärna gått.

Renskavspizza med lingonsylt


Finns på Opera i Jokkmokk. God!

lördag 30 juli 2011

Takterrassen på Sjöfartshotellet




Nice ställe och i baren står killen som jag inte kommer ihåg vad han heter, och som jag smidigt undvek att hälsa på (så klart), men som förut jobbade på Reisen och var en stor orsak till att de blev nominerade till DNs Gulddraken som en av de tre främsta barerna.

Han är grym på drinkar, även om vi har haft en konversation eller två om den perfekta Margaritan. På Sjöfartshotellet så serveras bara öl och champagnedrinkar. Den tjusiga i ananasskalet gick loss på 190 pix.

Drottningholms slott



Egentligen borde det vara lag på att kungen ska rastas två gånger per dag. Silvia kan köra helger och Madeleine kvällar. Det skulle locka turister och tomtarna skulle ge tillbaks lite.

Könlös


Vilken mardröm!

Dunka dunka

MIn jävla knarkgranne har efterfest till kl. 14. Seriöst, sluta tjacka eller flytta ut i förorten.

Hip hop revival

Berns terrass i kväll bjöd på hip hop ganska fett. Dansar glatt två steg. Men att hugga en tjej i armen med en sömnig blick går bort. Jag saknar mitt förstånd och mitt hjärta. Den enda vettiga, den enda fina. Det är trist.

tisdag 26 juli 2011

Sjukt störigt


Var på väg mot Söderbion när jag märkte hur det liksom droppade från handväskan. Öppnar och ser att hela min vattenflaska har skvalpat ut och blandats med mina kvitton, min choklad och allt mitt skräp som jag dagligen släpar med mig överallt.

Det tråkigaste är att min kära Mulberry-plånbok nog aldrig kommer bli sig lik igen. Den har helt enkelt tappat gnistan.

Mer Visby



Var i Visby i helgen




Provade bland annat deras traditionella saffranspannkaka men den var trist, i alla fall på stället vi åt på.

Födelsedagslunchen


Inmundigades på Centralbadet. Räksalladen är min och min bakfulla kollega valde att ackompanjera det vita vinet med en detox-drink enligt devisen; rensa ut, fyll på med nytt.

söndag 24 juli 2011

Bridget Jones dagbok på tv

Ganska sjukt att det blev en sån snackis att Rene Zellweger gick upp i vikt för rollen. På riktigt, hon är inte så himla stor.

lördag 23 juli 2011

En hater

Jag ska upp tidigt som fan i morgon. Hatar verkligen när klockan ringer före kl. 7. Hatar. Fast det är fint att vara uppe tidigt, när stan ligger tyst och tom och solen är ens enda följeslagare. Nästan magiskt.

Monroe-potpurri





Bara för att jag kan.

Pete Doherty


Nästan all musik jag verkligen tycker om är brittisk och något av en favorit är The Libertines och Babyshambles. Jag älskar musiken Pete Doherty skapar trots att han är en smutsjunkie och hoppas innerligt att han inte ska följa Winehouses öde. Det vore trist.

Det finns en travkille på jobbet som liknar Doherty och det gör honom nästan lite snygg. Travkillen alltså.

Amy Winehouse död


Idag strax efter kl. 16 hittades Amy Winehouse död i sitt hem i London. Dödsorsak: överdos. Hon sällar sig därmed i raden av talangfulla artister som gått bort 27 år gamla; Kurt Cobain, Jim Morrison, Janis Joplin och Jimi Hendrix bland andra. Det är så jävla smutsigt och sorgligt med beroenden och knark. Alkohol också för den delen.

Jag hade fest igår




Och det var superkul! Otroligt härligt också att ha så fina vänner som ställer sig och diskar och röjer under själva kvällen. Dessa var ju lite överraskande av kvinnligt kön. Två glas gick sönder, mängder av vin konsumerades, någon sov på en stol. Rock n'roll!

Bridesmaids


Var och såg Bridesmaids idag och det var upplyftande för det är inte alls en vanlig Hollywoodromcom utan är mer dialogbaserad och den dramaturgiska kurvan går lite hur som helst. Den påminner om Me and You and Everyone We Know med uppbyggda, monterade scener men väldigt mycket roligare. Det känns att den är skriven av en kvinna och det är en bra sak. Perfekt söndagsfilm fast det är lördag!

Fetaost

Jag har en hel bit fetaost som jag måste äta upp annars kommer den bli dålig och jag HATAR att slänga mat. Det är så sjukt onödigt. Men vad ska jag göra med den? Fetaostbiffar, fetaostpaj, fetaostlax? Orkar ju egentligen inte gå till affären.

Bra ordspråk?

Jag jobbar med en rolig tjej som heter Sandra. Hon ska brodera en tavla till sin nya kille med texten:

En stor kuk i ett fattigt hem är en klen tröst.

Webhallen på Sveavägen


Var där och köpte min externa hårddisk. Intressant ställe. Väldigt varmt, piercat och manligt.

Norge

Det första jag hörde om attentatsmannen var att han var utklädd till polis och hade blekt håret blont. Att han var etnisk norsk var det ingen som direkt gissade på eftersom terrordåd nämndes vilket är lite otäckt men så människor fungerar. Men det spelar ju ingen roll vem som gjorde det egentligen, det hemska är att det är gjort. Fruktansvärt.

torsdag 21 juli 2011

Primal Scream på Munchenbryggeriet


Den 29 augusti och det vore ju himla kul eftersom de spelar hela Screamdelica.

onsdag 20 juli 2011

Kvällen i kväll



Räkor med chili och vitlök på Babylon vid Björns trädgård. Till det ett glas rosé och ett glas vitt. Lång middag med mycket plock. Fin kväll.

Filmer jag är sugen på

Jag ligger lite efter. Vill se Super 8, Bridemaids (premiär fredag), Hangover 2, Kronjuvelerna. Skulle kunna se Pirates och Transformers också men de senaste uppföljarna kändes urvattnade, så det är en aning motvilligt.

Funderar på att gå och se Melancholia igen, den var heelt fantastisk och växer!

tisdag 19 juli 2011

Bättre humör idag

Det är lustigt det där, små saker växer till stora bollar och förstör en hel del i sin väg. Nu är det bättre.

måndag 18 juli 2011

Alltid redo!

Det är någon slags scoutkonvent i staden. Överallt ser jag brunskjortor nedlusade av pins värre än Thank God It's Friday-folket.

Goda råd

Lyssnar på klok väns råd och chillar humörmässigt en takt, för min, omgivningen och alla andras skull.

Följde till exempel med redaktionen och åt pizzabuffé på Pizza Hut, som upplagt för att jag skulle gnälla, men icke! Åt de förbannat urtråkiga torra degbitarna utan att utbrista en enda negativ stavelse.

Om ingenting - och allt

Var hembjuden på middag igår kväll hos gamla vänner och jag förstår hur mycket bra vänner betyder när vi genom snirkliga snår samtal når pratar om att hänga vittvätt utomhus på lina eller vindsnurra och hur gott det luktar och jag inser att det är det bästa och mest avslappnade samtalet jag har haft på väldigt väldigt länge.

Lägger ner.

Det är bara att inse. I vissa fall kan du aldrig göra rätt. Det spelar ingen roll vad du gör för det är alltid fel! Du är fel, fel, fel och inte bra nog och kommer aldrig någonsin bli förlåten för dina helvetes jävla synder!

In med den sketna skrynkliga handduken all ready. Förlust är min räddning.

Surdag

Har en riktigt jävla rövdag idag! Vaknade sur och har redan skrivit tre mail och sjutusen olika varianter på sms i mitt huvud som jag inte skickat för jag måste lugna ner mig och inte göra något förhastat.

söndag 17 juli 2011

Alltid le


MIn fotograf tycker att man alltid ska le på alla bilder för det är mycket trevligare. Finns en poäng i det men jag är så sjukt trött på mig själv leendes på alla bilder. Ser ju alltid likadan ut. Mycket bättre med svärta.

Inga moln på himlen



Stannade inne igår och gick således upp tidigt. Har hunnit röja, tvätta fönsterna, baxat undan lådor, spikat upp tavla. Sen skulle jag smälta maten (innan jag ska ut och springa) genom att titta färdigt på filmen jag påbörjat igår och har nu fastnat lite vid datorn.

Börjat gå igenom gamla bilder. Dumt, påminner om tomhet och saknad. Äter massa choklad, gott men småbitar faller och smälter på datorn, på låret, på tröjan, i soffan.

Måste nu göra en insats och fortsätta mitt hurtiga och positiva mission, att få ordning på min lägenhet och mig själv. Happy times.

Bra och sämre resor


Att resa är alltid bra och värt alla pengar men det finns bättre och sämre resor. När jag tänker tillbaka så har det aldrig själva resmålet varit avgörande om det ska bli lyckat, utan vem jag är där med. Sen kan man ha underbart själv men det är fint med tvåsamheten, eller tre- och flersamheten för all del.

lördag 16 juli 2011

Korkad

Så går jag in på tv.nu för att se vad som kommer på apparaten i kväll, men det är ju helt lönlöst eftersom jag inte har en tv. Smart!

Stanna inne i kväll?

Funderar på om jag ska gå och möta upp finaste Naida eller bara stanna hemma i kväll. Kroppen vill egentligen inte ha alkohol och det skulle vara skönt att vakna tidigt i morgon, gå ut och jogga och vara fräsch.

Bara för att jag är relativt nybliven singel så vill jag inte gå ut och festa varje tillfälle som ges. Sist det skedde blev jag tokdestruktiv och var ute fyra till sex dagar i veckan. Vill inte hamna där. Mitt nya är att vara trygg och skön i mig själv.

Fast det är klart det vore fint att träffa Naida och svänga de lurviga. Plus att det är ju faktiskt sommar. Ska jag, ska jag inte? Svårt ibland.

Mina brillor



Var ute en sväng på Ljunggrens och Berns igår och det har ALDRIG kommit fram så många killar och gett mig komplimanger som igår.

Saken är att efter ett oväntat men väldigt glatt telefonsamtal så gick jag hem, tog ut linserna och la mig i fosterställning i soffan redo för en film. Då hörde Elina av sig och ville att jag skulle komma ut. Orkade inte egentligen, klockan var väl 23 eller nåt, men med argumentet att det är ju ändå sommar väckte jag liv i den gamla damen. Däremot orkade jag inte piffa så jag hoppade i ett par slitna jeans och tog på mig glasögonen.

Men oh my God vilken succé det blev! Kanske 10 snubbar kom fram och pratade om att jag var så himla het och hade snidiga brillor. En Tom Ford-älskande amerikan bjöd till och med in mig på grillfest i dag. Han bor tydligen på Stureplan och köper köttet på NK. (Wow!)

Men eftersom jag varken gillar snubbar eller amerikaner per se så blir det inget med det. Intressant däremot vad ett neddressat alternativ och ett par glasögon kan göra. (Sen måste man ha i åtanke att det är sommar och då är folk alltid mer öppna (och kåta), kan också ha att göra att alla dryga Stockholmssnubbar är på semester, vad vet jag?)

Otacksam rackare



Köpte den välblommande för två veckor sen och nu ser den ut som en spetälsk. Inte så att jag är förvånad för det händer ALLTID trots att jag gullar och försöker mitt yttersta.

Satans orkidé, vad vill den ha? Snobbiga jävla parasitväxt, borde vara glad över att ens få vara här.

Mitt band


Roskungen tyckte att vi var som ett rockband; en skitsnygg tjej och fyra fula snubbar. Det där stämmer inte riktigt men däremot är vi som ett band på turné. Vi åker land och rike runt och spelar in trädgårdstv som jag tror kan bli riktigt bra. Vi har det roligt och köttar på.

Tidsvarp

Jag gick upp kl. 15.08 idag. Sjukt, har nog aldrig sovit så länge. Blev helt paff och trodde inte mina ögon, hade gissat på typ kl. 10 eller så.

Gården vid Norra Latin

Satt igår med några kollegor på Gården, ett stort uteställe som försöker vara lite posh, precis vid Norra Latin och Norra bantorget. Klientelet är åt skjorthållet, 25-45 år sådär och där hinkas det mycket rosé skulle jag tro. Vilket fall så finns det bra med sol och är nära från jobbet så perfekt för AW.

De har även mat och har satsat på burgare på olika sätt. Det finns vanlig med bbq-glace, lammburgare med chevré och rödbetor, nötburgare med pesto, kycklingburgare med ceasardressing och parmesan och så en laxburgare med räksallad.

Jag åt den sistnämnda och den var helt okey, laxbiten skulle kunnat vara något större och inte fullt så torrstekt. 175 pix kostade den och man får välja mellan en astråkig isbergssallad eller pommes. Vill man ha extra pommes så kommer de för hutlösa 65 kr.

Ett plus för att det finns majo på bordet.

torsdag 14 juli 2011

Allt pynt



Jag är absolut inte materialist men det är trevligt med fina omgivningar.

Säröhus

Har haft en härlig kväll på Säröhus Spa avdelning. Lite skumt att smyga runt på hotellet i morgonrock men mysigt också.

Blandade i lite allt möjligt i mitt jaccuzzi-massagebad. Luktade till slut permanentvätska, haha.




Solen ner åt rätt håll


Det är svårt att inte tycka om Västkusten, det är ju heelt underbart (när det är varmt och soligt).