onsdag 25 maj 2011

Ny kärlek


Guud, jag har blivit kär i ett par skor igen. Den här gången är det Jimmy Choos Verse. Ser inte så mycket ut för världen men är väldigt fina på och praktiska. Det måste de vara med det priset tycker jag.

Tillbaka

Efter en alldeles härlig semester i ett kokhett Thailand. På ett ställe, Wok Tam så var det så varmt i vattnet så jag brände foten. Det är sant! Inte så att jag fick brännskador, men det var sådär som när man kryper ner i ett badkar och det är lite för hett. Det är faktiskt sinnessjukt.

Vi tillbringade mest tid på Koh Phangan och sen en natt i Bangkok som är sjukt billigt men jag blev lite ledsen över vad som hänt Kaosan Rd.

Från att ha varit ett ställe för backpackers att samlas och starta resan till ett nytt mål så är där nu marknadsmayhem och packade turister. Helt tokigt. Och överallt viskade folk "ping pong" med ett frågetecken efter.

Sorgligt.

torsdag 12 maj 2011

Snart

Är det dags att dra. Palmer, koriander, hav - I love it all!

tisdag 10 maj 2011

Facktermer

För ett tag sen var jag i Riga och spelade in till Glamourama 2, avsnitt 17 och 18 som nu ligger på tv3play.se (ep18 kommer i morgon onsdag).

Vi hade med oss en tjej, Elina, som inte har vana från tv-inspelningar och när vi hela tiden pratade om att plocka stockar, att inte glömma kvällsstock, morgonstock, stock av Gamla stan ect så trodde hon att vi pratade om snus...

Kul.

Lugnt läge

Vi har levererat alla program av Glamourama 2 och jag är själv kvar på redaktionen. Lite ensamt och väldigt lugnt.

Datorlös del 2

Klarade gårdagen relativt bra, fejjade hemma, njöt av god mat och gick sen ut och drack lite vin med Helena.

Idag däremot kommer det vara värre. Jag ska på en pressvisning av en film och sen skriva 2500 tecken om den tills i morgon. Det kommer troligtvis få ske på min iPhone och faan va klumpigt det kommer bli. Kanske bara ska köpa en ny på en gång och sen försöka göra konstgjord andning på den förra och se om det går att rädda någon information från hårddisken.

Jag har ju inte gjort en backup så nu riskerar alla mina bilder, mina texter, mina idéer och mitt nästan färdiga filmmanus vara borta för all framtid.

måndag 9 maj 2011

Datorlös

Min kära dator har gett upp, den orkar inte mer. Ska fixa en ny men gör det nog efter Thailand. Ska bli intressant att se hur frustrerad den här upplevelsen kommer att göra mig.

Larger than life

Ola Lindholm har som bekant blivit anklagad för kokainbruk, man fann spår av bensoylekgonin i hans urin, ett ämne som är en nedbrytningsprodukt efter just kokain.

Han hävdar själv att han är oskyldig, och det vet ju ingen annan än han själv, men bevisen pekar på motsatsen. Dessutom känns försvarstalet han lagt ut på en blogg väldigt kokainaktigt, dvs någon som har en något förstorad självbild.

(Detta kan ju å andra sidan bero på vanlig kändishybris.)

Detta kommer alltså från en tidning som har misshandlat mig med grovt övervåld bara en vecka tidigare. Dessutom Sofia, så har jag ägnat varje dag de senaste 10 åren åt att hjälpa och stärka barn och barns rättigheter på olika sätt. Så vad det gäller att hjälpa andra så spelar vi inte i samma division.


Lindholm har säkerligen gjort mycket för barn men att har skett varje dag och att han på något vis skulle vara bättre än den här Sofia är både barnsligt och drygt. Jag tycker det doftar elitism.

I det polisförhör som hölls i fredags ­erkände nämligen förhörande p­olis att det låg till på detta sätt. Jag önskar den polis som gjort ­detta en trevlig Thailands-semester med familjen i sommar. Eller sålde du ut mig för en sketen ­Finlands-kryssning?


Paranoid någon?

Det var visst någon tidning som skrev att min karriär kan vara över. Jag förstår inte riktigt det. Jag har aldrig varit intresserad av att göra karriär. Mitt fokus, som de som känner mig vet, ligger ­någon helt annan stans.


Oh ja, fokus ligger på att frälsa världen. En ny Messias. Oavsett om Lindholm är skyldig eller inte så riskerar han otroligt mycket och jag förstår att det här måste vara extremt jobbigt för honom. The life as he know it håller på att raseras totalt och så också karriären.

Men kokain kan man bli förlåten för, det är liksom inte hela världen, men då gäller det att man är en människa som erkänner sina fel och brister och som inte tror på mediabilden av sig själv. Däremot kommer han nog aldrig tillbaka till sin status som Sveriges barnprogramledare nummer 1.

fredag 6 maj 2011

Jill Johnson idag

Jag känner mig lite som Jill Johnson idag och det är inte en skön känsla. Lite kul är det väl allt men lätt att jag byter kläder när jag kommer hem.

Det är de här jäkla utsvängda jeansens fel i kombination med bootsen. Pricken på i:et är min leopardfärgade scarf, skriker rock-tant lång väg.

torsdag 5 maj 2011

Oj fet

Shit, jag har på riktigt fått en slags mage som inte försvinner med nattens timmar. Det känns lite jobbigt och inte riktigt min grej. Och just eftersom det inte är min grej så vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Men förmodar att det är förbränningen som ska bättras på. Det brukar ju vara så. Enkel matematik. Det gäller bara att omsätta insikten med handling. Det är där skon klämmer. Fast jag hatar trånga skor så då är jag hemma. Case closed.

Saker jag gjort den senaste tiden som jag är stolt över

Fyllt en hel plastkasse med kläder som jag ska lämna till typ Stadsmissionen. Punkt.

(Ännu mer stolt blir jag när påsen lämnat min lägenhet och fått flera kamrater. Då kommer det kännas bra. Just nu har jag för mycket av allt. Mitt hem svämmar över av prylar, smink, skönhetsprodukter, kläder, älskade skor och ljushållare. De måste bort. Städa, rensa, bort. Bort bort.)

Vädrets makter


Kylan gjorde mig till en ofrivillig påsktant.

Saker jag gjort den senaste tiden som jag skäms över

Jag har åkt bil onödigt mycket till jobbet. Inte bra. Märks på min kropp.
Jag slängde precis in en frusen macka i ugnen för att tina. Inte bra för miljön.
Jag har skitit i att diska för att jag inte orkar. Inte bra för mitt hem.
Jag har köpt löparskor men bara sprungit en gång. Samma som överst.
Har en hylla som ligger på mitt bord och legat där onödigt länge. Den SKA upp i helgen. Måste bara veta var...

Bra tv-serie!

Om ni har missat Bored to death så går den den nu på Svt, onsdagar kl. 22. Jättebra serie med Jason Schwartzman och Ted Danson. På riktigt, riktigt riktigt bra. Lite smårolig sådär. Lagom på ett fint sätt.

Alla hej dån


Rickard som jag jobbar med, i morgon är det dags för oss att ta farväl. Vi har bokat in en långlunch för att säga hej då. Projektanställningar har massa bra fördelar, det är schysst att lämna och lära känna nytt, samtidigt som det är tråkigt med good byesen.

Farväl
Vänd dig inte om
Vart du än ska gå
Måste du gå ensam
Tänk på mig nångång
Gå din egen väg nu

Hemma igen

Efter en trevlig AW. Nu ska jag chilla, kanske kolla en film. Generellt känns tillvaron skönt trevlig och ledig för ett litet tag. En stund att tänka efter, en stund att forma en framtid. I alla fall fundera över en.

Surt och illa

Nej, vet ni vad jag precis gjorde? Jag tömde limevatten över min tomatodling. Det är ju sjukt korkat för de små liven kommer säkerligen dö. Åh, så dumt. Saken är att jag har hört att man helst ska vattna med vatten som stått ett tag, fråga mig inte varför, men tydligen är det bättre. Så när jag ser ett halvfullt glas så vattnar jag med det och försent inser jag att det var gårdagens vattenglas med massa lime i. Surt!

Dissad

Elin dissade mig i sista stund pga av oväntade affärshinder och nu blev jag lite putt. En AW någon?

Babylon

Ska träffa upp Elin ikväll och ska mötas på Babylon vid Björns trädgård. Är det för mycket folk där får vi nog dra oss vidare till Ljunggrens även om det är ett tråkigt alternativ. Tycker att de "folkliga" ställerna på Söder, såsom just Ljunggrens och Imperiet, är väldigt väldigt tråkiga. Funkar att vara där och Spicy Tunan ÄR fantastisk men jag tror att det är den likriktade inredningen och det något svenniga klientelet som får mig att tvivla.

Babylon däremot har jag bara varit på en gång och då var det ett ställe mer i min smak. Har försökt att gå dit fler gånger men då har mina sällskap tyckt det vart för mycket folk och jag är inte komplicerad så jag hänger på någon annanstans.

För det är sällskapet som är viktigast i slutändan, inte hur snyggt folket är i lokalen.

... fast det är ju trevligt att känna sig hemma. (I can only live with the pretty people.)

Skumpa libre!!

Klockan är 17 och jag är på jobbet. På vissa alkoholbuteljer står det att man inte ska jobba och dricka alkohol och det är ju så klart ett bra råd. Speciellt om man är någon slags chaufför eller maskintekniker. Men för mig idag är det okey. Vi är klara med Glamourama 2 och det är värt en stor skål!

Vi har en directorscut på sista avsnittet, ep. 20, och den kommer antagligen aldrig att nå våra tittare, vilket är synd. Men den andra versionen är också okey så vi går ändå ut med flaggan i topp!

Good shit!

Känns ganska konstigt att det är slut. Lite vemodigt sådär..

Thailand

Jag åker till Thailand snart och det ska bli sjuukt nice! Vet att Thailand är lite svennigt och jag har varit där ett gäng gånger förrut men det ska bli fint med sol, bad, hängmatta, bok, pad thai, flip flop, sarong, shorts, ris, massage, bruna ben och full moon party.

Ska för första gången flyga med Thai Airs jumbojet och det är kul, länge sen jag flög jumbojet och jag har hört så bra om Thai Air. Tror det blir toppen.

Det allra sista

Sista dagen i redigeringen för Glamourama och det är full fart. Vi sitter och fixar, väntar på feedback, fixar igen, svär en del men ler också. Vill gå ut med bravur såklart.

Sen ska vi poppa bubbel och säga hej då.

onsdag 4 maj 2011

Ingen rolig start på dagen


Vem slår sönder en bakruta och tar ljuskitet och roll-upen från Braun som ligger däri? Lycka till med att kränga det, antagligen-knark-pundar-småtjuv-losers!

Nytt samarbete mellan Coppola och Dunst


Kirsten Dunst är aktuell i Sofia Coppolas femte långfilm Secret Door som fortfarande är under manusstadiet. Det låter spännande tycker jag. Både Virgin Suicides och Marie Antoinette är bra filmer även om Lost in Translation med Scarlett Johansson är favoriten.

tisdag 3 maj 2011

Puppy love


Sötaste Elin Tiger.

Beware gardeners!!

Aj du, inte bra. Mördarsnigeln har börjat para sig med den svenska skogssnigeln vilket innebär att avkommorna blir bättre rustade mot kyla. Invasion på väg.

Pluto i Liljeholmen


Ntz ntz ntz!! Och folk röker inomhus!

Elefantpojken på Ringvägen




Deras limesallad var sjuuukt stark och samtidigt väldigt god. Pad Thaien var helt ok, en av de bättre.

Underbara våren


Hammarby Sjöstad badar i blommor.

Irriterad!

Jag blir provocerad av USA och deras firande av Bin Ladens död. En obeväpnad människa har blivit brutalt mördad, det är inget att dansa på gatorna över. Tillbaka till medeltiden.

Princessa - du är vad vi heter


Butiken Princessa i Södertälje med världens cheesigaste slogan.

måndag 2 maj 2011

Usama Bin Laden

Usama Bin Laden påstås ha blivit dödad i natt av amerikanska soldater och ett vilt firande har brutit ut i USA. Usama var nog orsaken till en massa lidande men att USA anser sig ha makten att kallblodigt avrätta honom känns väldigt obehagligt.