onsdag 30 mars 2011

Roligt


Det här är kul och reklam i samma.

tisdag 22 mars 2011

Vår i luften

Idag känns det verkligen som vår! Ljusa kvällar och så där härligt mystiskt ute. Jättefint.

Sitter här och grämer mig att jag inte följde mitt förnuft och köpte med mig indiskt eller dumplings hem. Det vore gott att ha men jag blev så illamående när jag läste menyerna. Oh well.

söndag 20 mars 2011

Skidor hela dan


Och jag var duktig. Ingen av alla de vurpor jag såg framför mig inträffade och jag drog helst svarta pister.

Som att cykla.

lördag 19 mars 2011

Vårtecken!


Hela Snaps uteservering på Medborgarplatsen var full av öldrickande människor. Nu är våren snart här!

fredag 18 mars 2011

22 grader i NYC idag

Och min kära Daniel ska spendera sin fredagskväll på ett hustak drickandes öl. Det låter riktigt nice! Jag hade lätt velat vara där.

Svensk film ikväll

Helt sjukt trött idag. Jag ska bara sitta inne och titta på film. Fick Till det som är vackert, Puss och Hämnden häromdan så det blir nog svenskt. Förmodligen Puss som verkar lättsammast.

Ska bli kul att se den, jag är en fan av Johan Klings registil och förvånad över de svala recensionerna. Ska bli intressant att se vad jag själv tycker.

Lycklig

Jag har blivit fett tråkig som bara jobbar, pratar jobb och umgås jobb, men jag är lycklig och kommer snart bli ännu lyckligare. Närmare bestämt på torsdag om jag inte misstar mig. På torsdag händer det grejer. På torsdag blir jag kär.

La Habana

Dans i afton och en del teater. Finaste Naida fyllde år och jag var bitvis delaktig. Fint och intressant med alla teatermänniskor, ibland blir det just.. teater. På gott och ont. Bland de som vill vara mest här och nu så blir det väldigt utstuderat och någon annanstans och då. Viljan överträffar förmågan och det är väl det som är knepigt med att vara skådespelare. Att våga ta det lugnt och vara sig själv. Även om jaget är något mindre än skådespelaren.

onsdag 16 mars 2011

Sex is part of nature. I go along with nature.

Petter Northug

Northug på slottet idag missades, det känns trist. Vore kul att se vinterns kanon live.

Shit pommes

Insåg precis att jag glömt åka in och hämta mina Acnes jag lade undan igår. Oh well, alldeles för mkt pengar ändå.

Missade dessutom Slottsprinten. Fast inte för att jag inte hade koll utan för att jag inte hann. Trist. Det har ju varit min och Willes årliga tradition i 3 (4?) år nu.

Tråkigt. Som att missa julafton. Hehe.

The caller

Kan man få en stjärna i diplomati? Kanske ett MVG eller något liknande? Tycker jag förtjänar en medalj.

Här skuttar vi runt på lätta tår och trampar ingen känslig på foten. Fast tyngd i orden, de betyder något. Men vi är alla glada. Som om vi vore tokar. Eller är det kanske bara jag. Ha ha haaa.

tisdag 15 mars 2011

Oro

Min dator börjar stundtals vara jätteseg. Det gör mig orolig. Orkar inte köpa ny, jag är ju sugen på en Canon D5, nya dyra skor, ny väska och en ny (assnygg) jacka som jag såg på Acne idag. Hur ska jag hinna få in allt som ska ut?

Borta

My Danny is over the ocean, my Danny is over the sea. Bring back my Danny to meeee.

Dags att planera semester!


Brukar inte göra det för det dyker alltid upp jobb, men i år ska jag försöka göra det och planera jobben runt om.

Tänkte först surfsemester i Portugal men det verkar vara sjukt kallt där så jag vänder blickarna österut istället. Det var längesen nu, kanske dags för ett litet Thailandäventyr? Helst vill jag till Perhentian Islands i Malaysia för att snorkla med Nemo och jättesköldpaddor.

Skulle även kunna tänka mig Bottle Beach på Koh Phangan i Thailand. Ligga i hängmatta, läsa bok och slurpa vattenmelonjuice. Och tänk att kunna gå i shorts dygnet runt. Vilken lycka!

måndag 14 mars 2011

Foxy lady Megan Fox






Något har hon gjort, frågan är bara vad. Det lustiga är att hon knappt har spelat in någon film. Jennifer's Body har jag inte sett och i Hopplös och hatad av alla är hon bara snygg. Skulle vara kul att se något där hon verkligen får visa sina talanger, och då menar jag skådespelarmässigt och inte som i Transformers.

Ryktet säger...


Att Scarlett Johansson och Sean Penn har ihop det. Här har jag hittat en bild där det ser ut som att de äter en måltid tillsammans. Vi började prata om vem som ligger ner sig, Scarlett eller Sean? Åsikterna går vida isär.

Personligen tycker jag att Sean är en bra regissör, och Scarlett har tuggat på i samma spår lite för länge. Men att välja vem som gör ett dåligt val, det är svårt. Kanske är det båda, kanske ingen? Who knows? Orkar inte riktigt bry mig, fast lite kul är det, mest för att den var otippad.

En story behöver inte vara längre än 6 ord.

For sale: baby shoes, never used.

Ernest Hemingway

Go och gla

Ska på provfilmning för en reklamfilm där de söker människor med olika dialekter och min dialekt är då från västkusten. Saken är bara att jag vet inte hur man pratar. Den är helt borta. Patsky som jag jobbar med säger att jag låter som Laila Bagge när jag blir upprörd. Hur låter hon? Ingen aning.

Får väl gå dit och vara lite upprörd och hoppas på att träffa rätt.

Eller kommer det bli någon slags låtsasgöteborska, änna då. Kommer säkert bli toppen.

Magkatarr

Tror jag är i förstadiet av någon slags katarr. Det suger och värker i stackars lilla maggen. Troligtvis kombination av en stressfylld ångesthelg blandat med riktigt rivig chili.

Så då har jag avslappning i kväll med ljuv musik och len gröt. Allt är bara fint, allt är bara bra. Åh så härligt.

Tråkigt

Jag tvättar och det är verkligen inte kul. Att vika tvätt och så funkar bra, kan till och med vara lite rogivande, men jag gillar inte att gå ner till tvättstugan. Lättja kanske det kallas?

Filmtips


Terry Gilliams adaption på Hunter S Thompsons novell Fear and Lothing in Las Vegas - A Savage Journey to the Heart of the American Dream (1971) är på många sätt en underhållande film om den utflippade, drogmissbrukande journalisten Thompson, spelad av Johnny Depp. Filmen heter Fear and Loathing in Las Vegas och kom 1998.

Jag tycker om filmens makalösa tillstånd och resan den vittnar om. Det finns ingen ordning, det finns bara kaos och allt är underbart berättat av kreativa Gilliam.

Väl värd att se alltså.

lördag 12 mars 2011

Roman Polanski

They often are passive victims in life, more often than not, I would say. Simply because somehow evolution of our spiees place them in a weak position.

And what I'm doing in the films that I make is probably a reflection of what I observ in life.

I want to grow old without facelifts. I want to have the courage to be loyal to the face I have made.

Sara Varga


Hon är jättefin och har en känslig låt i Mellon men jag kan inte sluta stirra på hennes superbotoxade panna. Inget rör sig. I'm amazed.

...

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

It's all make believe, isn't it?


Dogs never bite me. Just humans.

It's better to be unhappy alone than unhappy with someone.

If you're gonna be two-faced at least make one of them pretty.



Acne Pixel


Min nya hangup, och en ganska jobbig sådan. Har blivit kär men måste prova dem först. Är de inte bekväma så får de inte följa med hem. Egentligen är de inte direkt snygga utan mer roliga.

Dyra är de små liven också, 4 laxar. Inte riktigt okey. Tänk på barnen i Afrika.

Birds

Go Charlie, go!

I don't know man, I was banging 7 gram rocks and finishing them because that's how I roll. I have one speed, I have one gear - go!

Taste of Vietnam

Ligger på Södermannagatan 8 och har seglat upp som en ny liten favorit hos mig. Måste gå tillbaka väldigt, väldigt snart.

Har även ett sug efter spicy tuna på Ljunggrens som jag ska ta tag i.

Butter

Jag känner mig butter idag. Det är som att något saknas.

fredag 11 mars 2011

Mätt i magen

Ny vietnamesisk restaurang på Södermannagatan som var fantastiskt fin. Jag åt räkor och Helena entrecote. Ska kolla upp vad den heter. Himla fint.

Mer Charlie


Tragiskt kanske men kan inte låta bli att gilla.

Tänk om det vore så att han gör en I'm not here, Joaquin Phoenix, -grej. Det vore ju helt fantastiskt! Vilken skådespelare, vilken dragning. Nu tror jag tyvärr inte att det är så. Hans slitna ansikte och röda uttryck vittnar för mycket om ett hårt liv.

torsdag 10 mars 2011

Gojibär

Underbara Mattias säger att 12 gojibär per dag tar hand om alla antioxidanter man behöver. Jag har en hel låda i mitt kylskåp som jag har så svårt att få ner. De smakar gammal frukt. Typ russin fast sju resor värre. Vet inte hur jag ska fixa det.

Rådet var att mortla ner dem, blanda med olivolja, peppar och dill. Låter swell.

Tror dock att jag ska för enkelhetens skull gå och svälja några hela här och nu. Kan inte skada.

Förnuft före känsla.

Media bar ikväll




Åt mig tokig på rostbiffsnittar med currymajo. Sjukt gott och väldigt länge sen jag frossade i currymajo. Fin deli.

Quizz på Morfar Ginko


Efter inspelningen åkte ett frustet team till Morfar Ginko på Swedenborgsgatan, åt härliga burgare och deltog i kvällens quizz. Jag som älskar tävlingar och sällskapsspel var i mitt esse. Teamets svaga punkt var ironiskt nog tv-seriethemes. Grym däremot när det gällde filmer. Tar åt mig lite av det.

Glamourama tonight


Inspelning. Skitkallt. Men det blir bra.

Tattoos

För att spinna vidare med det här med tatueringar så har jag en kär vän som går sjukt igång på det. Hon vill att love of her life ska ha en tatuering. Eller mer tydligt, han SKA ha en. Eller 300.

Själv gillar jag killar som är rena. Det är det finaste. En gammal utfluten synd gör ingen bättre enligt mig.

Fast framför allt så är ju personligheten det bästa. Och jag förmodar att de som är trygga och smarta, eller fega, är rena.

Okey för mig.

Jag har tatuerat mig!

Det är helt knas, jag tycker det är ganska fult med gaddningar om jag ska vara helt ärligt. Ibland kan det vara fint, som en helarm, eller som en tjej jag träffade för länge sen som hade hela bröstet och armar fulla av glada bilder. Det var intressant och fint och gjorde henne någon att minnas.

Mina egna inristningar är inte att tala om. FAST jag uppskattar humorn i min trampstamp (även om den nu för tiden är väldigt hemlig).

För typ 3 veckor sen tatuerade jag mig för fjärde gången och jag var nog den sämsta kunden någonsin. När det var färdigt så såg hon ångesten i mitt ansikte och var riktig orolig över om jag tänkt igenom det ordentligt eller inte. Då var det dock försent.

Kunde inte svara på det för jag kan inte nu, eller i morgon, ta ett beslut som jag måste leva med för resten av mitt liv. Hur är det möjligt, vet inte vad jag kommer känna, veta, tycka, om några år. Det är väl det som är härligt med livet?

Tatueringar för mig är här och nu. Ett statement för hur jag känner, var jag är, vart jag måste, eller vill gå. Eller bara en fix idé. Så kan det ju också vara.

Men idag. Då är jag faktiskt glad. Efter veckor av döljande och undvikande av min nya kroppsutsmyckning så kan jag känna att den är fin. Jag accepterar den. Ett rätt val.

tisdag 8 mars 2011

Odjuret

Var på förhandsvisning och såg den svenska filmen Odjuret på Bio Rio igår. Väldigt trevligt och fint med svensk film gjord under tämliga enkla omständigheter. Filmen kändes som en blandning mellan The Wrestler och Fish Tank i bildspråk och kommunikation, den hade en bra ljudmatta även om jag kan tycka att man ibland drunknade i broomar. Där borde man vågat lita på att publiken förstår, vi är inte korkade.

Saknade även en del kontraster, våga vara lycklig för att förstärka misären, något jag tycker utomordentliga Sebbe från förra året, hanterar delikat.

Porträtten av våra kvinnliga aktörer var något torrt, kanske en naturlig följd, och något jag tyvärr stöter på allt för ofta när det sitter manliga regissörer vid rodret.

Men ett okey försök till film, inget jag bär med mig, men ljusår bättre än hyllade Man tänker sitt från 2009.

Vilken dag!

Internationella kvinnodagen och vår redaktion blev av misstag utan present. Däremot fick vi semlor som var smaskiga, även om semlan i sig är en ganska tråkig kaka. Nu borde pannkakor finnas på repertoaren då det faktiskt är kvinnodagen, fastlagsdag OCH internationella pannkaksdagen idag. Mycket att fira. Hipp hipp hurra.

söndag 6 mars 2011

Vegetarisk lasagne

Har en vegetarisk lasagne som står i puttrar i ugnen, och Lykke Li ur datorn. Inte illa alls.

Receptet är som följer:

2 morötter
2 zucchini
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar eller färsk chilifrukt
1 msk olja
2 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika

250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor fullkorn
100 g riven ost

Skala och skär morötterna och zucchinin i halvmånar, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder färsk.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Indiskt

Jag måste ha någon slags indisk mat i dag. Är lite sugen på att laga själv men det kommer nog inte bli så bra som köpt så jag kanske ska lägga ner och trava iväg till Ghandi istället.

Hela spektrumet

Denna helg.

Började med ett bra Burning Man-möte i fredags, ett steg närmare. Sen mötte jag upp Daniel som satt vid Odenplan och där tog vi en öl i sällskap av Beskow och de båda raljerade om sin laginsats den senaste tiden. I bilen till Berns proklamerade Helena att hon av misstag beställt in champagne för 2500 istället för cava och ville ha oss dit för att hjälpa till att dricka upp. Undici stod dock inte på vår lista så vi tågade istället in på I Tvåan i sällskap av en negligéklädd nattklubbsvärd och snackade skit en stund.

Under bron var målet så något sena anlände vi för att fuck the pain away, eller åtminstone möta kända ansikten och dansa in morgonen. Åkte istället på efterfest i en torpastuga med utedass och lågt i tak. Mysigt värre.

Sen upplevde jag enorm rädsla, moderlig kärlek och dansant eufori inom loppet av några minuter, en timme, vet inte vad för slags tid som passerade.

Men det var kul.

fredag 4 mars 2011

OMG!!



Helt sjukt! Jobbar som PT på Sats Hornstull.

torsdag 3 mars 2011

En vanlig dag på kontoret

En bebis stapplar omkring och på andra sidan landskapet hamnar hundarna i någon slags skällout. Ett mindre kaos.

Plötsligt glider Robban Aschberg förbi på en Segway.

Gillar't!

onsdag 2 mars 2011

Färdig med Elsas värld

Och den funkar i stunden men är ganska skev från ett genusperspektiv. Huvudpersonen Elsa blir liksom inte hel utan sina män och det är ju trist.

Mätt!

Hela kvällen har gått åt till att handla mat, laga mat och äta mat. Nu är jag sjukt mätt men har en härlig chili till lunchlåda i typ en vecka. Asnice!

Gillar inte riktigt att gå på lunch, blir oftast besviken. Om det inte är asiatiskt, det är fint.

Charlie Sheen


Ren, tokig eller helt briljant? De lärde borde tvista. Jag tycker rätt i vissa fall men hemskt vad han ser risig ut. Tråkigt. Ändå roligt.... om man får vara cynisk.

Home Sweet home

När jag kommer hem så möts jag av en väldoft, och det är så himla fint. Jag vet inte varför det luktar så himla gott hemma hos mig men jag gillar det MASSOR.