söndag 29 augusti 2010

Jag och Jeff Mills när det begav sig



Rotade bland gamla synder och hittade världens (då) bästa techno-DJ, Jeff Mills. En kväll jag aldrig glömmer, av många olika anledningar.

Jag gillar hur vi matchar varandra.

- Vad ska du ha på dig?
- Jag tar min blåa tribalaktiga tisha.
- Ah, fett. Då tar jag min blåa blommönstrade som liknar tribals.

HIGH FIVE!

Världens bästa restaurang

Nu tar jag i lite men Lilla Saigon på Bjurholmsplan är RUSKIGT bra. Tittade in i fredags och åt Vietnamesiska jätteräkor och höll på att storkna. Home at last.

Soffor och inredning

Har börjat spana efter en ny soffa. Min gamla är stor och underbar men den måste bort, det är dags för ny energi. Har kollat på Bolia.com och idag på Stalands. Tycker det är svårt, många soffor är helt enkelt sjukt fula tycker jag. Eller sjukt fula kanske är att ta i, men det är lite svårt för jag är allergiskt mot småborglighet och home styling-stilen. Vill ju ha något eget och personligt utan att det blir Pippi Långstrump av det hela.

Dessutom pendlar jag mellan vad jag vill. Antingen sekelskiftsbordell eller fransk romantik. Det lutar mot det senare men jag måste tippa på nätta tår så jag inte hamnar i åh-mitt-hem-är-så-ljuvligt-för-att-dölja-all-min-svärta-träsket.

Min syster

Var här igår och hälsade på. Jag drog ut stackarn på långa promenader men hon verkade inte ha några problem med att hålla takten. Jag brukar oftast annars bli tillsagd att slå av på tempot, trummar gärna på lite fort.

Det är lustigt med syskon hur man hittar likheter som bekräftar att blod är tjockare än vatten. Det finns någon slags kärlek som är självklar och ganska fin. Inga konstigheter liksom.

Min syster liknar min mamma som liknar mig som liknar min syster, som liknar min andra syster som liknar min mamma och någonstans i det hela så finns också pappa med fast kanske mer i temperamentet.

Och ändå så är vi så olika.

Mmmm.... indiskt

Det blev en dubbel-indier igår. Först en Räk Sambal till lunch på Gandhi (Katarina Bangata) och sen en Special Balti med kyckling på Indira (Bondegatan). Hade för mig att Indira inte var så vass men oj vad jag hade fel. Baltin slog Sambalen med hästlängder och så gick det till när jag bytte favvisindier.

torsdag 26 augusti 2010

9/11

Insåg precis att jag ska flyga till NYC den 9 september. Oh my God! 9/11!

Naturligtvis menar jag den 11 september. Det gick lite snabbt. Och jag är inte rädd. Inte alls faktiskt, bara fånig.

Vackra föroreningar

Han äter mycket för en liten kille

Busy

Det har varit en sjukt upptagen vecka och framför allt för mitt lilla huvud. Stora beslut har fattats och för mig som har en tendens att vela har det inneburit en hel del ångest.

Men nu känns det underbart!

Valde en medarbetare som jag tror kommer bli toppen, så det är nice.

Tackade nej till lite snabba cash, en reklamfilm om skulle spelas in i helgen men som fick min mage att slå en knut på sig själv. Gillar inte reklam i sig och när de sa att kanske skulle en rumpa eller ett bröst synas så var det bara tack och adjö.

En rumpa eller ett bröst bara sådär i förbifarten! Det stod inget om det i manus men min magkänsla sa att jag borde pressa dem på information och ibland så lönar sig tydligen en liten dos paranoia. Det är en seriös reklamfilm som kommer gå på TV4 och promota kök. Jättekonstigt.

Jag är väldigt glad över att det inte är jag som kommer ligga i ett promokök och hångla med nån stekig snubbe för 15 000kr den här helgen!

söndag 22 augusti 2010

Söndagspromenad

jag tycker det är himla nice att promenera men jag gör det alldeles för sällan. Idag skulle jag iväg till Vinterviken men det blev inställt. Skulle ju kunna gått dit själv, det är ju inget problem egentligen, men ibland är det trist med ensamheten.

Tror ändå jag kommer införa söndagspromenader, inte som ett måste, men som ett skönt alternativ som bör väljas. För min egen skull.

lördag 21 augusti 2010

Orangeriet

Jag tycker Orangeriet verkar nice.. Blev medbjuden dit idag men fick tyvärr tacka nej. Daniel jobbar och jag måste jobba också. På en lördagkväll. Allt står inte rätt till.

Annars är jag inte så förtjust i Melker-restaurangerna, eller inte Kungsholmen och Grill i alla fall. Åt däremot en tonfisk som var underbar på Le Rouge tidigare i veckan. Fast en öl kostar 80 kr där. Det känns ju sådär.

Men jag ska prova Orangeriet. One day.

Daniel sover

Det är mitt på dan eller eftermiddagen snarare och Daniel bara sover. Han har sovit i flera timmar känns det som och ibland vaknar han till och mumlar. Då går jag och hämtar en chokladboll och lägger i hans utsträckta hand. Nöjt mumsar han i sig den och fortsätter sen sova med kokos under hakan.

Lite lustigt och gulligt.

Last man standing

Av någon märklig anledning var jag sist kvar efter fredagens jobböl på terrassen. Förstår inte varför det blir så. Men det var nice. Träffade sen upp Daniel och vi åkte förbi Mackie Ds för ett midnight snack. Lite white trashigt men det är väl okey. Ibland är det himla gott.

fredag 20 augusti 2010

Fredagsöl på jobbet

Börjar redan 15.30. Lite tidigt kan tyckas, men what the heck? Ta seden dit man kommer. Jag packar ihop och går ut på terassen.

Dr Martens

Köpte ett par nya kängor på lunchen och inspirerad av min rollkaraktär på förra helgens maskerad, så blev det ett par gamla härliga Dr Martens. Kände att det var dags för revival.

lördag 14 augusti 2010

Tillbaka efter shoppingen

Det blev 3 tröjor, 1 par tights, 4 glas, en matta och en telefon. Ganska bra skörd, lite för bra nästan. Letade dock hur länge som helst efter mina gamla Getta Grip-dojjer men de fanns inte att hitta. Behöver dem för festen ikväll. Är lite sugen på att dra in till stan för att köpa ett par men det blir så himla dumt om jag aldrig använder dem igen. Å andra sidan kanske det är så jag ska trampa runt i höst?

Magiska chokladen

Fuck, två minuter efter jag skrev det förra inlägget så gick jag och åt choklad! Vad är mitt problem? Fast nu är det hälsosam 70% istället för den ljusa, sockerdränkta varianten.

Men jag ska ju ut och få något gjort. Det är på g. Jag har klätt mig, dagen till ära så har jag en trashig look med vitt linne och en leopardmönstrad bh som tydligt syns, till det en svart kort, tight kjol. Borde matcha med något högklackat så jag kan trippa fram men det kommer troligtvis bli mina flipflops som gör mig sällskap.

Måste säga att den där (de där) chokladbiten hjälpte mig, jag känner mig faktiskt mycket piggare just nu. Som om träningsvärken och mig seghet vore ett minne blott. Ska passa på att springa ut på en gång. Choklad makes wonder!

Box

Trots en näringsrik frukost och en lugn gårkväll så känner jag mig märkbart sliten. Det kan beror på intensivt jobbschema men troligtvis så bär min boxningsession igår större delen av ansvaret. Från att inte ha tränat något på ett år så körde jag ett 2 timmars pass och även om träningsvärken inte är så intensiv som jag var rädd för att den skulle bli så känns den. Jag känner mig seg. Dessutom skriker min kropp efter choklad och jag vill inte ge den något för jag tänkte vara lite mer hälsosam ett tag efter en period av vitt bröd och wienerbröd.

Nu ska jag pallra mig ut och köpa en ny telefon (om jag vågar överge mitt älskade abonnemang) och sen leta efter en bebis till Daniel som han ska ha på fest ikväll.

Vi ska nämligen på en maskerad där alla har fått en filmkaraktär som man ska klä ut sig till. Han ska vara tjockisen från The Hangover och jag ska vara Enid från Ghost World. Jag gillar egentligen inte att klä ut mig men är väldigt nöjd med min karaktär. She rocks!

torsdag 12 augusti 2010

Fästingar

Det har varit väldigt mycket prat om fästingar för mig den senaste tiden eftersom jag spenderat den i fästingland. Tydligen sitter de små rackarna på grässtrån och väntar på att någon ska gå förbi. Sen letar de sig upp till någon varm, gosig plats där de kan hugga in och börja suga blod. Nasty bastards.

Jag har endast hittat en och den satt på ryggen. Det gör mig lite orolig för det känns som om det borde finnas fler och då har jag bara inte hittat dem. Bara tanken på att jag kan ha någon gör mig illamående.

Varje kväll så har det krypigt över hela kroppen på mig och nojjig har jag letat, letat och letat, men i de flesta fall alltså utan resultat. Någon på plats kom hem med 16 stycken nån kväll. Hade det varit jag så hade jag dött.

De är så sjuuukt äckliga.

Hemma igen

Så var jag hemma igen efter mitt skärgårdsäventyr. Just nu gungar allt för mig, spenderade morgonen på en båt och tydligen sitter det i. Ganska jobbigt.

Vi hade ett litet hej då party igår då jag och en fellow halvfinne satt ensamma kvar och tömde boxarna tills natten trängde sig på och jag fick svårare och svårare att ignorera mitt alarm som var satt på 6.45. I grevens tid beslutade mig för att lulla hem till boden. Missade således ett nattdopp men kan ändå tycka att det var ett klokt val. Men trots min vuxenhet så känner jag mig alltså snurrig och illamående.

Det får bli en tidig kväll ikväll.

tisdag 10 augusti 2010

Inspelning

Jag är ute på inspelning i skärgården och har så varit de senaste 2 veckorna. På en liten, liten ö där det endast finns ett dagöppet café. Det är underbart att vara här men det ska bli himla göttigt att komma hem. Att faktiskt ha en butik där det finns choklad om jag blir sugen. Eller att kunna träffa vännerna. Att gå ut.

Men tystnaden och naturen har varit fina att uppleva. Det finns blåbär i skogen och massa djur. Mest insekter dock. Typ fästingar.

Det dummaste är att jag struntade i att ta med kameran för jag var så slapp kvällen jag packade. Det hade varit fint med bilder. Och mer kläder. Tog bara med fula jobbkläder och tillräckligt för att slippa tvätta på tre veckor. Det är så jag jobbar.

Det ska som sagt bli skönt att komma hem. Kliver runt i regnkläder och slitna sneakers som aldrig torkar. Jag saknar min Pradas. Haha. Jag gör faktiskt det. Så himla dumt.