torsdag 29 april 2010

måndag 26 april 2010

Sommarkrysset

Då är artisterna klara för Sommarkrysset på TV4:
Eric Saade
Orup
Linda Bengtzing
Velvet
Alexandra Burke (med hiten ”Bad boys”)
Fler som står på ”Sommarkryssets” scen (datum ej klara):
Eric Gadd
The Baseballs
Amy Macdonald
Timoteij
Joshua Redman
Shout Out Louds
Linda Pritchard
Lazee och Apollo Drive
Petter
Weeping Willows
Alla artister är ännu inte klara, och fler kommer att uppträda i programmet.

Oh my god!

onsdag 21 april 2010

Familjen

Jag insåg precis att om man skulle para Fredrik Lindström med Henrik Schyffert så får man Erik Haag. Så måste det vara.

snöar

Det snöar! 21 april och snön vräker ner utanför mitt fönster. Nice!

fredag 16 april 2010

Marrakech

Min fucking pojkvän ska åka till Marrakech i sommar och jag är lite pissed och avundsjuk på det. Jag vill också till Marrakech; känna värmen, äta maten, insupa kulturen och se solen gå ner från ett dobiedoftande hustak.

Men såklart jag är också glad för hans skull, det är klart att vännen ska ut och upptäcka världen.

Alla borde ut och resa mer, men det är tur att så inte är fallet med tanke på utsläppen.

New York Nonstop

KLM och Delta Airlines börjar flyga nonstop Stockholm - New York den 28 maj, något som är välkommet sen Malaysia Airlines lade ner streckan i höstas. I dagens läge är det enbart SAS och Continental som flyger sträckan så det är klart att nya aktörer är på sin plats. En klar marknad finns nu när New York är så jävla hipat.

New York är för Stockholmare som Thailand är för Örebroare det vill säga, alla ska dit, alla ska ha sina egna tips och historier. Men det är väl okey förmodar jag, både NY och Thailand är ju nice (påstår jag som har massor av egna tips och historier om dessa platser. Från två olika decades dessutom). Jag hoppas jag får något slags pris för det.

Vilket fall, KLM-kalaset går på runt 4 500 kr, som hittat. Håll nu tummarna för ett dollarras så kan vi åka dit och frossa i Redkenprodukter, cheese cake och billiga Ray Bans.

Högskoleprov

Jag skrev högskoleprovet förra helgen och det var easy peasy, lätt som en plätt. Hehehe.

Eftersom jag har vetat om denna händelse en längre tid så var planen att plugga ordentligt och göra gamla prov. Vet inte vem jag trodde jag skulle lura med det där, knappt mig själv, för det där med att plugga inför hände ju såklart inte.

Kl 23 kvällen innan satt jag och googlade prefix och pythagoras sats, tror inte det hjälpte ett dugg.

Morgonen när jag vaknar våndades jag inför provet. Jag trodde helt enkelt inte det skulle gå något vidare.

Väl på plats så kändes det inte heltokigt, däremot väldigt stressande i vissa delprov. Min puls var skyhög och jag skrev så pennan glöd, i kamp mot klockan.

Vet inte vad jag ska med provet att göra men skulle ändå rekommendera alla att göra det.

För mig var det en liten boost, jag har fortfarande mitt huvud med mig, och det är ganska trevligt att få det bekräftat.

Nya Hornstull


Då är det klubbat att Hornstull ska byggas om. Det har varit mycket snack en längre tid, men ingen verkstad. Men nu jäklar ska denna sista utpost moderniseras och glasas in, en galleria ska på plats och människor och inte bilar kommer finnas i fokus. Och det är ju positivt även om det där med galleria låter sådär.

Tror att det är dags att flytta till Hornstull i höst om det är dit man vill. Då kommer priserna vara relativt låga eftersom räntorna går upp, men de kommer inte ha påverkats så mycket av själva beslutet om nybygget. Däremot kan jag nästan lova att alla som säljer sina lägenheter kommer ha "ny galleria" i prospektet.

Jag älskar gamla knivsöder, det gör jag, däremot kommer jag antagligen inte flytta dit igen.

söndag 11 april 2010

Bröllopsstrut


En av GB's nyheter för i år är en ny variant av Cornetto, den så kallade Bröllopsstruten. Åt en sån idag och det var något av det tråkigaste jag smakat på. Urtrist. Kostade dessutom 25 kr, lite mkt för vad man får.

Inte nöjd alls.

måndag 5 april 2010

Intresse för obetydliga saker

Jag tillbringade en del tid förra veckan i källaren på KB, lusläsandes dagstidningar från 1922. Bland annat hittade jag en artikel om varför kvinnor är bättre lämpade att ta hand om barn jämfört med män.

Det är nämligen så att kvinnors tunga är snabbare än mannens rent fysiskt och därför hon pratar mycket mer. Detta faktum plus hennes intresse för obetydliga saker gör att när hon pratar med barn inte tynger deras sinne med för intelligenta saker, som då mannen skulle göra.

Barn klarar nämligen inte av för avancerad information, det göra dem vansinniga.