lördag 14 november 2009

Älska, glömma och förlåta

Tänkte dra och dricka lite vin på Rival idag. Sådär lite lätt och lagom. Har inte varit ute på ages, men det kommer. Det kommer.

Jag har varit en dålig vän, syster, dotter, flickvän, medmänniska, you name it på senaste tiden. Kanske alltid. Den där festivalen äter mitt liv. Vem/vad åt det innan?

fredag 13 november 2009

Just nu på Medborgarplatsen nära dig

Slalom

I morgon kl. 9.50 på Svt; slalom! Anja har nog ingen chans men jag hoppas på de andra svenskorna. Framför allt ska det bli himla nice med lördagsfrukost framför tvn med slalom. Älska vintern!

Restylane


Har Kidman gjort något med sina läppar? Eh... ja.

Fast vet ni, jag tycker det är helt okey. Både Restylane (icke-animalisk hyaluronsyra) och botox (nervgift) tycker jag någonstans är okey även om de flesta ser ut som miffon när de använt.

Att däremot skära i en frisk kropp och lägga in onaturligt material i kroppen för att få större tuttar är både osmakligt och en hån mot all slags jämställdhet i världen.

"Jag ville känna mig mer som en kvinna". Vem är det som bestämmer att kvinnor ska ha stora bröst? Samhället. Vem består samhället av? Oss.

Kan inte vi då bestämma att det är kvinnligt med små bröst eller inga alls? Jo, om vi är tillräckligt många.

Simpel as that.

Jag är glad att det svänger bort från fula siliconbröst och ett mer naturligt ideal skådar dagens ljus. Länge leve subjektiviteten, länge leve jämställdheten!

torsdag 12 november 2009

Ullared

Har bara sett ett klipp men suttit i en middagsdiskussion om programmet och det är intressant när tv blir samtalsämnen, pluspoäng, men det verkar som om folk skrattar åt det hela istället för med. Då gör det lite ont i hjärtat på mig för så hoppas jag sannerligen att det inte är. Gillar inte om programmet är gjort med illasinnat blod. Ska vi inte alla tycka om varandra?

måndag 9 november 2009

STORT


Pratade precis med Udo Kier i telefon. Det är stort!

lördag 7 november 2009

Retard

Var med i en webb-radioshow i förmiddags och kallade District 9 för Project 9 upprepade gånger plus att jag påstod att Mauritz Stillers Erotikon är från 1918 när den är gjord 1920.

Det tycker jag känns lite jobbigt och tydligen är min egen hjärna opålitlig.

onsdag 4 november 2009

Grissjukan

Skördar sina offer. Dekoravdelningen är borta och nu har min kontorsgranne antagligen fått sig en släng. Kommer den bita på mig eller inte? Spänningen är olidlig.

tisdag 3 november 2009

MMA

Jag har bestämt mig, jag gillar inte MMA (Mixed Material Arts). Boxning är okey, jag gillar amatörboxningen i OS och K1 är roligt, speciellt när en liten thai boxare går upp mot en jätteboxare, eller någon gammal brottare mot en karate kid. MMA är alldeles för rått för min smak och jag mår mest dåligt.

Nollywood

Nästa tisdag handlar Kobra bl.annat om Nollywood, Nigerias filmindusti som är världens näst största filmindusti efter Bollywood i Indien. Det görs ca 200 filmer i månaden där. Inte illa.

Stockholm Filmfestival (18-29 nov) visar en film om just Nollywood, en kanadensiskt dokumentär som heter Nollywood Babylon och som alla cineaster och rock n' rollare borde se.

söndag 1 november 2009

Frukost

Har börjat få in en fin frukost-tradition på helgerna. Glider ner till SOFO Bread Shop, köper en halva surdegsbröd, förbrukar den med majo och ost, earl grey med mjölk och ett glas färskpressat. Gärna ett löskokt ägg till.

Collage

För några år sen var Collage ett ställe med billig öl och taco buffé. Förra året spacklades stället om och ett nytt Collage såg dagens ljus. Var där då och det var helt okey fast lite mycket Stureplan för min smak. Randiga skjortor, blonda kalufser, champagne bord och allmänt dålig smak.

Var där för några dagar sen, drack två glas vin och åt en förrätt och det var mysigt. Helt klart ett ställe som jag skulle kunna återvända till.

Eftersom dagens vindar går åt det intellektuella hållet, nördens återkomst och journalisternas framfart så vill även Collage skaffa sig ett creddigare rykte för att hänga med i tiden och för att kunna fortsätta leva. Lite får de gratis då gatan de ligger på numera är Ingmar Bergmans.

Hållbara frukter

Min barndoms minnen av bruna äppelskruttar är ett minne blott. Dessa dagar håller sig frukter förvånansvärt länge och det är inte så svårt att lista ut varför.

Jag undrar om det är bra eller dåligt? All behandlad mat som vi äter, kommer det påverka kroppen så att den håller längre eller kommer den brytas ner fortare? Jag är inte säker, det kanske är så att det är en bra sak så länge vi lever och att det sen är Moder Jord som får en biffigare uppgift när det är dags att bryta ner. Win-lose situation så att säga.

Själviskhet ligger i vår natur och jaget dansar av glädje men om "Gud" finns i allt så innebär det förlust för kommande generationer och för min energi som är det enda som lever vidare.

Nipslip/I'm caught in a trap

Efter en halvtimmes snoozande klättrar jag någorlunda pigg ner från sängen och går ut i köket. En sekunder, två sekunder, tre sekund...
- Ahhhh!!
Det befinner sig en man precis utanför mitt fönster! Och där står jag au naturell.

Fasaden slipas på mitt hus och jag fången. Kan inte vara någonstans utan att bli sedd. Ner med persiennerna och kura i soffan. Min fristad är belägen.


Hacka och låter gör de gärna på morgonkvisten, varför inte liksom? Sjusovarna får sig en omgång. Nu är det smyga som gäller och fort på med kläder, inget mer vill jag bjuda på. De får nog se mycket, killarna (och tjejerna?) på ställningarna vare sig de vill det eller inte.

Det här kommer hålla på ett tag. Fasaderna ska slipas, taket ska läggas om, elstigarna ska bytas och balkonger byggas. Mitt privatliv kan jag räkna med att få tillbaka framåt vårkanten. Det är bara att gilla läget.