lördag 31 oktober 2009

Den här är min favvis

Pete Yorn & Scarlett Johansson – Blackie's Dead: http://open.spotify.com/track/0xvqywgxXkPAECWL67110S

Pete Yorn & Scarlett Johansson



Bra shit fast det är tråkigt att Scarlett ser så uttråkad ut. Ska det inte vara kul att sjunga? Undrar om hon är nervös och tycker det är viktigt att sjunga rent och står och tar sig i öronsnäckan. Hon är liksom inte närvarande. Vanligt nybörjarfel, säger jag som är falsksjungare själv. Tycker inte det gör något om det är lite orent om det finns känsla.

Klä på sig - klä ut sig

Urs, jag är illamående, undrar om det är svininfluensan som har tänkt att hälsa på? Tror i och för sig inte det, jag tillhör nog den gruppen som inte kommer bli drabbad. I morgon kommer jag sitta här supersjuk. Haha!

Planen är att sitta hemma och jobba ikväll. Det känns tråkigt på Halloween men skönt att få bort lite load. Såg massa folk som var utklädda vid tunnelbanan. Weird, fast kanske kul. Jag gillar inte riktigt maskerad vilket kanske är konstigt men jag tror att det beror på att jag aldrig orkar engagera mig tillräckligt och så känns det så där konstigt att vara utklädd.

Jag känner mig verkligen just... utklädd.

Det är som de gångerna jag fått en snilleblixt och ska klä mig lite roligt. På med vit skjorta och skotskrutig kjol, lite skoluniform, åh va kul, och sen ba öhhh, fuck, det känns löjligt.

Min pojkvän har börjat klä mig, vilket är nice för jag gillar att låna hans kläder och oftast har han bra smak. Helt plötsligt har jag en stor Acne garderob till mitt förfogande. På casual friday så har jag alltid något stora boyfriend jeans och boyfriend shirt.

Inte alltid i och för sig, en gång hade jag det, i går lånade jag bara en kofta och en stor klocka.

Jag gillar att klä mig bekvämt. Och snyggt. Fast det är ju relativt.

Nu är jag något slimmad eftersom jag aldrig hinner äta lunch och det är bra för då är alla kläder bekväma.

Gu va jag är sugen på en clempa, det måste väl vara bra mot illamående?

Muffin Fabriken

Ligger i Skanstull, Götgatan mittemot Åhléns. Var där idag och åt en "naturell med mörk choklad". Pretty nice och galet stor. Trodde jag skulle bli muffin däst men det blev inte så. Helt okey smak, blev dock besviken att själva toppen inte var hårdare, det hade varit niceare.

Känns även som stället satsar på stor ruljans för den lilla lokalen är inte vidare inbjudande till långa sittningar. Till och med inne i soffhörnet, där det ska vara mysigt så var det hårt och ganska obekvämt. Det sjukaste är att det sitter lappar uppe som förklarar att de inte lånar ut sin toalett av hälsoskäl. Trevligt!

Halloween

Mitt något dekadenta inköp alldeles nyss:

En kexchoklad i normalstorlek
100 gram Lindt choklad, 70%
En halvliter Ben & Jerry-glass, Choclate Fudge Brownie
En Hänt Bild, skräptidning
En Göteborgs rapé, white portion
En påse rödlök

lördag 24 oktober 2009

Stackars svenska hushåll

Sura program på tv, lördagkväll och veckans höjdpunkt ska levereras. Körslaget på 4an och Dansbandskampen på 1an. Fy vad hemskt att sitta hemma och låta sig underhållas av sån skit. Kan man bli käckare. Så ska man säkert ringa och rösta. Och folk gör det! Jag har inget förtroende för mänskligheten.

onsdag 21 oktober 2009

stör mig

har kommit på mig själv de två senaste veckorna eller så att jag stör mig sjukt mycket på folk som skriver "datan", " istället för "datorn".

Susan Sarandon

Kommer till Stockholm Filmfestival för att ta emot ett Lifetime Achivement Award i november i år. Favvisfilmen är nog ändå Thelma & Louise.

tisdag 20 oktober 2009

bostadsrätt

Min grannes lägenhet håller på att bli dyr. Budgivningen sprakar det om. Är det så att jag köpte min i ett bra läge? Hoppas så, då kanske det finns pengar att tjäna för min del. OM jag vill flytta vill säga. Det vill jag inte nu.

söndag 18 oktober 2009

C-vitamin


Jag tror att friskhet behålles av bra mat. Inga halvfabrikat passerar min dörr och nu på vintern är det viktigt med c-vitamin och ingefära så ofta det går. Endast färskpressad juice funkar.

Snokade lite med lyckat resultat

Grannen ovanför har visning av sin lägenhet. I morse hade en handskriven lapp försiktigt petats in i mitt brevinkasts skarpa läppar och bad ödmjukt om tystnad då inga spekulanter ska skrämmas i väg.

Inkognito utklädd till just en sådan sprang jag lätt en trappa upp och spanade in min forna grannes förehavanden och blev underligt upphöjd av dess gråhet och trängsel. Det vara som att komma in i min älsklings fula tvilling, så välbekant och kärleksfull men utan charmen och kanelbullarna.

Utgångspris 1 375 000 riksdaler och mäklarfirman är Erik Olsson som är duktiga på lockpriser, så den borde gå för 1 900 000, kanske något mer. Jag hoppas att den närmar sig 2 000 000 gränsen för det skulle ge en indikation på vad jag kan förvänta mig om den vägen väljls att gå.

Bästa impulsköpet ever

I snart ett år har jag bott i min lägenhet och fortfarande är jag inte klar, inredningsvis. Det tar tid. Jag vill att rummen ska tala till mig och berätta hur de ska kläs. Problemet är att de mumlar, talar i tungor och ändrar sig hela tiden.

Ett bra exempel är mitt kök som har stått relativt tomt sen mitt intåg, sånär som på en thaimadrass och en läslampa. Bekvämt förvisso men inte riktigt mitt i prick. Köket viskar 70-tal och där ville jag stanna, men laminerade bordskivor och skrala stolar går över mitt förstånd så den senaste inriktningen har mer vandrat åt cigarrklubb än familjerum.

Igår på IKEA där en hylla skulle inhämtas så möter ett ganska banalt bord min kastandes blick och en idé föds. Varför inte bara köra? Hellre inhandla en möblel och känna hur det känns än att för alltid vandra i undran.


Monterade ihop det i går kväll med något som kändes som 1000 skruvar och blev underligt glad över resultatet. Det är det bästa beslut jag har tagit på denna sidan kristallkronan!

Min lägenhet har helt plötsligt blivit större med ännu ett rum att hänga i. Underbar känsla. Jag börjar hitta hem.

Barnläge

Var på IKEA idag och tydligen får man parkera närmare ingången om man har barnvagn. Jättekonstigt tycker jag för rullar inte vagnen på hjul? Hjul=enkelt att förflytta.

Om jag får barn ska jag nog skippa barnvagn, det verkar så sjukt krångligt och bökigt överallt. Bättre att ha barnet i en sele på magen, och i det läget hellre en babybjörn än en hipp säck för den känns som om den kan lossa när som och helt plötsligt ligger Melvin (as if) på backen med ett jack i huvudet.

Jag tänker en del på barn dessa dagar, en av mina bästa vänner är gravid, och en annan är på gång, vilket är jättekul.

Eller rättare sagt, jag tänker inte på barn som om jag längtar efter att ha ett barn, däremot så har jag en längtan efter graviditeten vilket är jättekonstigt eftersom det säkert bara är jobbigt men jag tror att min kropp vill. Väldigt gärna liksom. Man kan säga att min kropp och mitt huvud slåss mot varandra i denna fråga, djuret och instinkterna mot jaget och förnuftet. Vem vinner kampen?

Jag är ju en människa som tror att vi är en kropp fångad i själen snarare än tvärtom, däremot så följer jag inte alla mina instinkter vilket jag är glad över. Jag har ett bra liv och dessa dagar försöker jag vara mer förnuftig utan att bli trångsint och rädd. Men det är svårt. Human after all.

Sen är det ju inte så lätt att bara skaffa barn; man behöver hitta den rätta, ha fast inkomst, större lägenhet, pensionssparande, föräldrar i stan, vara rätt i livet, färdigutbildad, uppfyllt sina drömmar, blivit vuxen, uppfyllt sina drömmar (har jag nämnt det redan?), bla bla bla...

Eller inte. Folk skaffar ju verkligen barn hela tiden, överallt. Och det funkar bra i de flesta fall. Varför tvekar jag?

Tråkig

Fan va tråkig jag känner mig helt plötsligt. Det är bara jobb, jobb, jobb i mitt huvud, i mitt liv. Inte okey. Fucking far from okey. Trots att jag jobbar med kultur.

Men vad ska jag göra, kan inte ge upp nu liksom. Bära eller brista, ändå in i kaklet, men jag blir så trött på mig själv när allt som kretsar i mitt huvud, i mitt liv, är ett jobb. Även nu och här.

Jobba hemma

Tänkte sitta hemma idag och jobba ifatt en del för det är så mycket som ska göras. Det blev inte så. Min vän Claudia kom förbi istället och vi satt och pratade vilket var otroligt nice och mysigt. Utanför så ropas det och musik spelas men jag känner mig väldigt nöjd med att vara hemma och bara chilla.

Kanske borde jag jobba lite nu men det tar emot. Det är så mycket under veckorna så jag känner att det är skönt att bara vara ledig när det ändå är helg.

Problemet är att mina timmar räcker inte till och jag kommer nog behöva avsätta i alla fall två av dem i morgon med att avverka listan.

Målet för projektet närmar sig med stormsteg och aldrig tidigare har veckorna gått så fort. Det är ganska sorgligt egentligen för jag tog jobbet för att jag ville ha den bästa hösten någonsin men det är så hysteriskt så det finns inte tid för njutning och reflektion.

Förutom nu. Så inget jobb för mig idag. Det ordnar sig ändå, det är jag säker på.

onsdag 14 oktober 2009

I'm still, I'm still an animal

Min kropp är helt skum, klarar ingenting längre. Träffade Helena i måndags och drack lite rosa bubbel på min vän Annas invigningsmingel och sen gick vi till Pelikan och drack två öl. Dagen efter vaknar jag upp trött, sliten och bakis. Av två öl.

Ska jag skylla på mycket jobb, lite sömn eller dryckesovana? Många säger att det kommer med åldern, jag tror inte riktigt det, det handlar nog mer om vart man är för tillfället. Just nu är jag väldigt lugn och hälsosam och därför blir minsta lilla dekadens en stor börda.

Men jag tror det går i cykler, precis som allt annat.

I'll be back.

tisdag 13 oktober 2009

kyla

Det snöade när jag gick hem ikväll. Fint fast kallt. Känns som om jag har missat hösten, det är helt värdo att bo i betongen utan träd som indikerar vilken årstid det faktiskt är.

söndag 11 oktober 2009

Rubrikerna

Jag var ganska nära med min gissning. Aftonbladet skriver att bara ett mirakel kan rädda Lagerbäck kvar som förbundskapten efter kvalfiaskot, Expressen skriver att det redan är klart och på DN träffade jag alldeles rätt.

Själv tycker jag att VM-kvalet har varit bedrövligt och Sverige har haltat en längre tid. Något måste förändras och om det är Lagerbäck eller faktumet att Sverige är ett litet land med för smalt utbud av bra spelare det är frågan. Tror det blir bra med lite nytt friskt blod, någon som känns lite piggare. Hela landslaget känns trött och oinspirerat och personligen har jag tappat mitt intresse.

Jag ser fram emot skidsäsongen. Hoppas att dam- och herrlandslaget i slalom ska haft en fantastisk försäsong, att Kalla är färdig med mellanåret och att våra svenska skidskyttar äntligen kan kontrollera sitt bendarr.

OS är om fyra månader (12 februari) och jag hoppas på sportfest med svenska framgångar.

Mer tid önskas

Söndag morgon, synd att inte solen skiner. Vill ta en promenad runt Södermalm och det är klart att vädret kunde då vara bättre. Nu känns det mer som om det blir en runda runt Nytorget och sen hem och titta på film. Jag har så sjukt många filmer jag måste se och jag ligger efter. Dagarna går lite för fort.

lördag 10 oktober 2009

Fredspriset

Katastrof att ge det till Obama. Han har ju inte gjort något. Det tar udden av hela meningen med priset och jag förstår inte hur de tänkt. Pinsamt!

Fula tatureingar i Hollywood

Megan Fox' Marilyn tatuering är verkligen jätteful, som en stor kludd på underarmen.

Fast den slår inte Scarletts. Vad tänkte hon?

Blondie

Det är nice att Scarlett har blivit blond igen, hon är väldigt fin i denna lite rockiga frisyr.

Vågad bild av någon som känns lite mer pretto än såhär. Undrar om hon ångrar sig. Men den är fin, sexig liksom. Många unga tjejer vill ju vara sexiga för det är de som tror att det är så man blir värd något. It's a mans world (if you're stupied enough to believe it).

You can't always get what you want

Förstår inte vad jag gör för fel. Basilikan verkar helt enkelt inte gilla mig och det känns tufft eftersom jag tycker om den så mycket.


Silverräven

Blev förälskad och köpte en vintagemössa från 60-talet gjord av silverräv igår på Fashion Market. Det är inte okey med päls tycker jag egentligen men denna räv har varit död i 50 år.

Fast ändå.... Jag är kluven. Fucking hypocrite, jag vet. Men den är så fin så fin. Som en liten pälsboll mitt på huvudet som värmer mina öron när det blåser kallt.

Bye bye Africa, bye bye

"Vi hatar Danmark!" skanderas det utanför mitt fönster av brådmogna mansröster. Det ser kört ut helt enkelt.

Gissa rubrikerna i morgon:

Avgå Lagerbäck!

Zzzömnigt Zverige.

Nu blir det gulashsoppa för hela laget.

4-månaders firandet

Blev tvungen att jobba över en aning så jag var sjukt sur över att missa tid med min vän men det var rätt lugnt ändå när vi väl träffades. Tog en öl och åkte sen ut till Stockholm Fashion Market i Alvik. Hade blivit inbjuden till ett mingel, men när vi kom dit så visste inte vakten vad det var för något och sa att galan var i går (torsdags) och jag trodde att jag blivit alldeles tokig och tagit fel på dag för ännu en fest. Jag höll på att gå i bitar. Förstod inte vad som håller på att hända med mig.

Saken är den att jag lever utan klocka och kalender för att jag har ett ganska bra huvud. När det gäller datum så är felmarginalen väldigt liten. Jag har sjukt bra koll på siffror helt enkelt. Så att missa ännu en grej och speciellt när jag ville göra något roligt med min älskling kändes oerhört trist.

Men det visade sig att det var vakten som inte hade koll och att festen kanske hade blivit en aningens aning uppskriven på facebook för det var i Got2Gets monter, en yta på max 10m2 där de sålde kläder och bjöd på öl.

Fast saken är att det inte gjorde något. Jag hade en underbar kväll på grund av att jag hängde med min fina kille. Vi har det så oerhört bra tillsammans och det spelar ingen roll vart vi är för det är fantastiskt att bara få hänga.

Vi gick och satte oss i en soffa längre bort och bara pratade. Efter en stund så började en fashionshow på runwayen som var trist för de försökte verkligen göra en show av det hela som var ganska så fånig faktiskt. Och även om jag satt på avstånd så tyckte jag att kläderna såg tråkiga ut och ska jag vara alldeles ärlig så var modellerna ganska fula.

Saken är att jag gillar dem långa och smala, så är det, och det är bra med modeller som ser "normala" ut, men sådana människor ser jag på gatan varje dag. Det är mycket niceare med riktiga modeller. Tror att jag är lite skadad sen jag castade Top Model. Jag blev hemskt avtrubbad och kände att de flesta var för korta och för tjocka. Vill inte vara elak på något sätt men jag tycker det är snyggare med modeller som är långa och smala fast jag tycker inte det är snyggt i vardagslivet.

3 öl senare tog vi tunnelbanan hem och i stället för att gå ut och äta så gick vi hem och tittade på The Office.

Livet är så enkelt när man spenderar det men någon som man verkligen tycker om. Det behövs inte mer än närvaron av hjärtevännen så är allt så bra det kan bli.

Min sweetheart.

Matchen

Sitter hemma idag och försöker leta efter live stream till matchen. Går sådär.Det blir nog 0-0 ändå kände jag nu så jag tror jag lägger ner och sätter på film istället.

fredag 9 oktober 2009

Födelsedag!

Idag firar jag och min kille 4 månader och vi ska ut och svira. Jag tycker att man (vi) ska ta alla tillfällen som finns att förhöja vardagen. Allt som är värt att firas, bör firas.

torsdag 8 oktober 2009

ekorrhjul

jag kommer hem sent från jobbet och vill ha lite qualitytime så jag stannar uppe längre än jag borde vilket gör att jag snoozar fler gånger än förnuftigt vllket gör att jag lämnar mitt hem senare än jag först tänkt vilket resulterar i att jag stannar senare på jobbet och så går mina dagar runt runt runt och trots min snabbhet så hinner jag aldrig riktigt i fatt och är alltid lite andfådd

mitt liv springer ifrån mig och jag hinner inte med

onsdag 7 oktober 2009

Inget nytt om helikopterrånet

Har jobbat så mkt på senaste så jag har inte hunnit hänga med. Vad händer? Är de skyldiga. Hörde ngt om att de hamnat på en topp 10 lista över de mest häpnadsväckande stötarna i världen. Det är stort. Inte för att man ska glorifiera, brott lönar sig inte, men jag gillar att jag känner piloten på något sätt. Har aldrig varit så här nära någon tokig kriminell förut. Inte den här graden av kriminalitet i alla fall. Gud ske lov.

Kan inte påstå att jag och piloten är så nära heller, det är bs. Vi har jobbat ihop, det är allt, men ändå. Lite rätt till att vara exalterad har jag väl?

Snyggt!



Var på 2manyDJs på Berns i fredags. Snyggt att jag, min boyfriend och hans polare gick dit i rutiga skjortor.

The Stoning of Soraya M

Såg SORAYA M igår och det är en bra och tankeväckande film. Dock bara en trea trots att vissa väldigt starka scener kommer att få folk att tycka den är bättre än vad hantverket faktiskt är.

Personporträtten är inte riktigt så detaljerade som jag önskar och männen är scharbloner vilket drar ner betyget.



Jag vill och borde skriva mer om Iran, syn på kvinnor och sjuka samhällen men jag sparar lite på det. Måste göra annat just nu. Iran verkar vara ett spännande land som jag gärna skulle åka till. Men har varit tillsammans med en iransk kille och hans syn på framför allt svenska tjejer, trots 21 år i Sverige, var fruktansvärd. Jag fick inte ens le mot andra killar och på sätt och vis så blev jag straffad för min självständighet.

Men men, det blir en annan gång.

Se gärna filmen, den väcker en och annan tanke trots allt.

Laxen!

Jag steker lax just nu och det kommer att stinka fisk i hela lägenheten men vad gör väl det?

I mitt förra boende så var jag förbjuden att just steka laxen pga lukten och var tvungen att ugnsbaka i foliepapper för att förhindra all obehagligt os. Snäll som jag är så var det just så jag fick tilllaga min fisk.

Nu är jag ensam herre på täppan och gör precis vad jag vill. Alltså steker lax.

It's good to be the king!

Jag blev GAME:ad på tunnelbanan!

Läste Neil Strauss THE GAME i våras och har sen dess varit väldigt uppmärksam på killar som kommer fram och beter sig enligt "reglerna"

Boken beskriver fenoment THE GAME som är en slags guideline för killar hur de ska få komma till skott, eller en closeur som det kallas, alltså hur man raggar upp tjejer. De ska utmärka sig, förolämpa, ha något trick osv.

En gång kom det fram en kille i läderrock som promt ville skriva ngt på min arm (fuck off, var min reaktion), en annan gång var det en snubbe som ville visa sitt partytrick.

Idag när jag var på väg hem från jobbet så kom det fram en kille på perrongen och sa att han var tvungen att komma fram för han tyckte att jag var så himla söt. Trevligt, så jag stannade artigt upp och samtalade lite.

Därefter frågade han mig vem man skulle ligga med för att lyckas bo på Söder. "Söder är så trevligt om man jämför med Vasastan där jag bor." Okey...
- Man måste nog ligga med massa olika människor för att lyckas med det, svarad jag. Varpå han undrade hur många jag legat med.
- Ingen, är min snabba replik och jag förstår spelet hur han först varit trevlig och sen vill förolämpa på ett löjligt sätt.
Han fortsätter med att fånigt nog säga att jag verkar jobba inom media (vem gör inte det på Söder?), som någon slags art director eller inom mode.
Helt fel, säger jag trött och går därifrån.

Vem tror de att det kommer funka på? Det är så jäkla patetiskt och fånigt! Varför kan inte folk bara vara sig själva?

Jag hatar THE GAME. Det är ett objektifierande av kvinnosläktet och handlar bara om att få hångla och ligga. Alla borde få hångla och ligga men att göra det på ett beräknande sätt där varje kyss, leende och vänlighet ger poäng är cyniskt, kallt och oerhört förkastligt. Jag hatar det. På riktigt. Och snubbar som tror att de vinner genom spelet är losers. Så är det!

fredag 2 oktober 2009

Upptagen

Fullt upp, jobbar som tusan, mycket just nu. Det är roligt men frustrerande, fast mest bra. Och när allt är färdigt kommer den söta efterrätten i form av ha styrt upp världens röra. Det blir nice.