tisdag 29 september 2009

Rånet

Tycker synd om Helikopterpiloten på något sätt fast har han gjort det så får han skylla sig själv. Men om det är han jag känner som är den som nu är häktad så är han snäll.

Men tänk så spännande det måste ha varit. De måste ha varit fulla av självförtroende att lyckas med en sån stöt och sen fly i helikopter.

Ack så dumt, dock. Man skall icke stjäla.

måndag 28 september 2009

Helikopterrånet

Jag känner den misstänkta helikopterföraren! Han rekommenderade mig på TV4, jag har honom att tacka för mycket. Allt stämmer in på den jag känner, det måste vara han helt enkelt. Sjukt. Läs om honom på aftonbladet.se.

lördag 26 september 2009

We're trash you and me

Jag var och köpte mig lite rött på Systembolaget Skanstull halv tre idag, en vistelse som nästan gjorde mig nykterist. Jag har aldrig sett så många slita gobbar och tanter med famnen full av 7.2:or och skrynkliga tjugor i smutsiga nävar. Det var kö in på Systemet och det kändes som om festen redan hållt på ett tag. Lönehelg, halleluja!

På lördagskvällen bubblar det i blodet - man är kåt

Jag blir så trött på mig själv. För någon vecka sen blev jag via facebook bjuden på en fest som verkade himla nice. Jag bokade in den, bjöd med Naida som min + 1 och allt kändes bra. Idag när jag skulle kolla upp när festen började så hittade jag den inte på mina events och förstod ingenting. Sen efter lite efterforskning få förstår jag att festen var igår! Så sjukt surt. Och snopet framför allt.

Så nu sitter jag här och funderar om jag ska ut och äta med några vänner och sen dra ut på stan eller om jag bara ska strunta i allt och lägga mig och titta på en film. Jag pallar liksom inte att gå ut riktigt, samtidigt som jag känner mig tråkig om jag inte gör det. Ska jag följa magkänslan eller inte? Jag vet ju att det nästan alltid är värt att vara en ja-sägare. Livet blir rikare. Men hela mitt väsen säger nej. nej. nej. Skönt att vara fräsch i morgon också... så vi får se.

Svenska Hollywoodfruar

Såg de båda avsnitten i natt och tycker att det är jättebra tv. Min favorit-tv just nu. Och jag tycker inte att den där Anna Anka är så himla farlig, hon verkar mer rak och ärlig. Inte så svenskt beteende kanske men varför måste man vara sån. Däremot verkar hon lite väl hård mot sina barn och det kan kännas ocharmigt.

De andra två är ju också väldigt speciella. Jag vet inte om de ständigt är på prozac eller vad grejen är, men de är så flummiga.Väldigt roligt.

fredagkväll

Varit ute på AW men tackat nej till Berns och hela köret. Tänkte titta på Anna Anka. Det är väl ok?

onsdag 23 september 2009

PRECIOUS



Stockholms filmfestival visar i höst, PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL "PUSH" BY SAPPHIRE, publikfavorit på Torontos Filmfestival. Lee Daniels drama handlar om 16-åriga Precious som är gravid för andra gången, misshandlas av sin mamma och har ett riktigt risigt liv men som ändå hittar ljuset i livet. Den här filmen ses redan som en seriös kandidat i årets Oscarrace. Toronto brukar visa vägen för Oscars serru.

jobba jobba joobba

Jag jobbar så sjukt mycket dessa dagar så jag har inte tid med någonting annat känns det som. Äter både frukost och lunch framför datorn, det är inte så bra i längden. Tror jag får sämre hy av hela kalaset och säkert celluliter av allt sittande. Det är inte bra. Tror dock att det är en liten oroshärd just nu som kommer lugna ner sig om en stund.

Morotssoppa

Gjord en fin morotssoppa igår. Jätteenkelt och supergott.

1 kg morötter
15 cm purjolök
1 liter grönsaksbuljong
salt
peppar
lite curry
färsk ingefära

Mixer och sen färdigt.

100 Mb

100 Mb rätt in. Nu går det bra. Snabb som få, dongen kan gå och lägga sig.

tisdag 22 september 2009

nötklickar

Jag är sugen på att baka nötkakor idag men hittar inga bra recept. Vill inte göra småkakor utan mer som klickar med massa nötter och chokladbitar i. Åt det i somras, en kollega hade bakat, fast då med russin i och det tänker jag ersätta med massa choklad alltså.

Låter gott, eller hur? Måste bara hitta ett recept.

Stress

Urs, jag börjar bli så sjukt stressad på mitt jobb. Så mycket som ska göras och deadlines som ska hållas. Så många trådar som ska bindas ihop och bollar hållas i luften. Fasar lite inför tanken på det men det är bara att tugga sig igenom det, en sak i taget.

Och framför allt lämna jobbet vid mitt skrivbord. Inte ta med det hem och inte in i drömmarna. Då är man körd. Huvudet rätt in i väggen, och det vill jag inte.

måndag 21 september 2009

höststäda

Måndag morgon, regnig och grå. Nu börjar hösten på riktigt träda fram och det känns bra. Pånyttfödelse, göra om, göra rätt.

Tror och hoppas att jag lärde mig något i helgen. Det måste ju vara mitt beslut. Mmm.

lördag 19 september 2009

Skynda fynda

Seg idag. Sov länge. Två förlorade sömner ihopflätade i ett långt session.

Här måste börja hända saker väldigt snart. Ska börja gå om 11 min helst, det lär ju inte hända, men kanske om 21.

Kläder, skor, linser, borsta tanden, smink. Ingenting är omöjligt.

fredag 18 september 2009

Hurry Curry

Åt lunch på Hurry Curry som ligger i Indiska affären vid Hötorget. Väldigt högljutt precis vid lunchtid vilket är jobbigt men trevlig lokal med färgglad inredning. Trodde dock maten skulle vara dålig eftersom det kändes så tjusigt, jag gillar mina indier down to earth, men det var gott.

Jag åt en sallad med tandorilax, gott och nyttigt men inte så mycket indiskt förutom en nyans.

Ska ta med min vän Sissi dit och fika eftersom vi ska ses i stan och deras kokostoppar så fina ut.

A Single Man

Tom Ford, yepp the designer, har gjort regidebut. Resultatet heter A Single Man och ser sjukt snyggt ut. Och kolla in Julianne Moore, I love her. Bästa skådespelaren just nu och i denna film är hon så snygg så man nästan dör. Älskar mycket eyeliner och stort hår.

Indisk lunch

Åh, idag blir det indiskt till lunch och jag har längtat sååå. Det kommer bli den bästa av luncher. Lite ris, kanske lamm, mycket koriander. Kan ett avbrott bli ljuvligare än så?

Anna Anka plaskar i alla pölar

Jag tycker det är fantastiskt hur denna Anna Anka finns överallt helt plötsligt. Det känns som om alla mediekanaler sprutar ut hat, förklaringar, uttalanden, debatter ect. Helt otroligt vilken medial genomslagskraft hon har, och vad är det hon gör egentligen? Hon ställer upp på samhällets regler som finns där men som vissa av oss försöker ändra på. Eller ignorera snarare i mitt fall.

Kanske att folk stör sig för att hon verkar hard core i sitt utförande, kör fullt ut liksom, men hon har ju egenskaper och begår handlingar som de flesta medelsvensson som inte tänker själva, lever efter.

Fast i deras fall, en jante-version.

tisdag 15 september 2009

Aaaahhhhhhhhhh!!!

Det blev De Ofrivilliga! Vad glad jag blir, grymt val. Ruben Östlund förtjänar denna ära efter den katastrofala utdelningen på Guldbaggegalan.

Filmen är modern, känns svensk och välregisserad. Ett mycket bra val och rätt riktning för svensk film. Det går bra nu.

Sveriges bidrag till Oscars 2010

Kl 13 idag förkunnas det. Flickan, Acnes första långfilmsproduktion verkar ligga bra till. Andra förhandsfavoriter är Man Tänker Sitt som jag verkligen tycker illa om. Blir den vårt bidrag så vet jag inte vart jag tar vägen. Stora chanser har även Det Enda Rationella och I Taket Lyser Stjärnorna. Har inte sett någon av dem.

Här är trailern till Det Enda Rationella och jag måste säga att den får det lite att krypa av obehag i mig.


I Taket Lyser Stjärnorna ser mycket bättre ut.


Jag hoppas på De Ofrivilliga, såklart. Tycker det är den bästa svenska film jag sett på ett tag och då tyckte jag ändå inte den var lika bra andra titten som första.

Micmacs à Tire-Larigot

Jean-Pierre Jeunets (Amelie från Monmarte) nya film Micmacs à Tire-Larigot ser intressant ut.

Jag önskar jag hade TV3

Om det finns något format jag önskar jag kommit på så är det Hollywoodfruar som nu går på TV3. Såg en trailer på aftonbladet.se och det ser jobbigt bra ut. Jag borde kanske skämmas att säga det, kulturell som jag är (haha), men jag gillar den sortens tv. Film, filmstjärnor och Hollywoodglamour liksom.

måndag 14 september 2009

Den fantastiska räven

Wes Anderson är färdig med en ny film, Fantastic Mr. Fox. Ser nice ut tycker jag.

Kommissarien och havet dubbning

Har kollat runt lite på nätet vad TV4 serien Kommissarien och Havet har fått för reaktioner och de flesta är eniga om att det är katastrofalt dåligt med dubbningen. Jag tittade lite, främst för att höra hur jag låter, och jag tycker att det är okey. Jag klarar mig bra. Sen tror jag att de flesta rasar för att vi är så ovana vid dubbning i Sverige och de flesta människor reagerar med agg mot något nytt för det känns obehagligt och ovant. Anfall är bästa försvar liksom.

Jag tror att serien kommer gå bra och att det tar något avsnitt till innan folk har accepterat. Det brukar vara så.

Nu är inte jag en stort fan av dubbning, tvärtom, men jag är o andra sidan jobbskadad och har stora problem med fula utsnitt, dålig färgkorriering, klumpig musikläggning, teatraliskt skådespeleri, stela programledare ect ect. Dessutom är det hemskt att dubba sig själv, har gjort en hel långfilm på det viset och det sög för det är hur svårt som helst att få fram samma känslor som man hade på set i en studio och det är lätt att det blir falskt.

Karin Jacobsson var däremot väldigt rolig att göra för där behövde jag inte härma mig själv, det fanns ingen svensk grund utan jag skapade allt. Och jag blir bättre och bättre. I fjärde filmen så tror jag att det ska vara bra. Ingen läppsynk såklart men ett naturligt och fint tonfall. Kan inte begära mer än så.

söndag 13 september 2009

Kommissarien och havet

I kväll kl 21 kommer den tyska tv-serien Kommissarien och havet på TV 4. Full av massa svenska kända skådespelare och så min röst. Jag dubbar den tyska kvinnliga huvudrollen, Karin Jacobsson. Ska bli jättekul att se, och framför allt höra.

Helgen,

Tillbaka efter en härlig helg med ett fantastiskt bröllop. Jag älskar bröllop! Grät redan i kyrkan men sen blev det massa skratt. Dansade hur mycket som helst och tackar de där jobbiga bugglektionerna för att jag har någon slags koll på pardans.

Tycker det är dags för mina syskon att gifta sig. Just do it!

Min klänning och jag


För våra synder


Vacker festlokal på värdshuset i Mariefred

torsdag 10 september 2009

Frågesporten

Mitt lag kom på delad 1a plats i filmquizzen igår, men jag kan inte påstå att jag bidrog med något fantastiskt. Kom inte på vad huvudpersonen i Psycho heter (Janet Leigh) och vad som stör mig mest är att jag inte kom på vem som spelar Grodan i Nu Blåser Vi Snuten. Jag är uppvuxen på den filmen, The Goonies, Gremlings, Terminator och Bud Spencer och Terrance Hill-filmer. Hade jag bara ploppat ut med Sally Field så hade mitt lag vunnit.

Nu kom vi i stället tvåa efter ett avgörande fråga om whisky. Dumt.

onsdag 9 september 2009

Roligt

Snart har vi filmquizz med whiskyprovning på jobbet. Jag är sjukt taggad och faktiskt konstigt nog lite nervös. Vill så gärna vara nördigt bra på film och här sitter folk med mer högskolepoäng i film och större kunskap än jag.

Attans fan vad illa. Fast vi spelar i lag och jag sitter i bästa rummet så vinst kan det bli ändå. Det är viktigt att vinna, så är det.

Idolhysteri

Premiär för Idol 2009 år och tittarrekord på en gång. Det är makalöst vad det programmet växer och växer. Någonstans tror man att det kommer ta stopp, vilket det säkert gör men inte denna säsong och säkert inte nästa. Jag var väldigt nära att bli en del av maskineriet i våras men tjänsten som inspelningsledare gick till någon annan.

Jag undrar om jag annars vore helt Idoliserad. Märker på facebook att de som har jobbat nämnde typ något om Idol på deras statusrader i glad dager.

Man kan bli sån när man jobbar med något som man gillar. Det blir som en liten sekt utan religiösa inslag. Säkert väldigt roligt, det brukar det vara att gotta ner sig i något. Jag blev en aning sån av ZTV, när allt annat som var mitt liv as I knew it försvann så var jobbet min familj. Vi människor behöver någon slags trygghet, kärlek och rutin även om jag är livrädd för det sistnämnda.

Jag såg en del av Idol och det ser lovande ut. Same same but different kanske men underhållning på burk och det är inte så dåligt dagar som de här.

Tänkte spana in Kändisdjungeln på 4an i morgon. Det ska bli intressant.

tisdag 8 september 2009

Bröllop i helgen

Min babys syster gifter sig på lördag och jag ska dit. Känns jättekul och samtidigt spännande. Dels har jag aldrig träffat systern som gifter sig, hennes blivande man eller mamman. Dags för en charmoffensiv. Eller bara vara den fina versionen av mig själv.

Har en klänning i vitt och gult, lite grekisk gudinna sådär, som är jättefin och så blir det nog bruna skor till. Tänkte strunta i väska vilket känns lite konstigt men känner inte att jag behöver ha med mig något.

Funderar på att vara helt smyckeslös och ha håret utsläppt, glansigt och vågit med bara en fläta (ungefär som Sienna Miller fast utsläppt alltså, det känns också grekiskt).



Klänningen ska få stå i fokus och bestämma känslan.

Hörde idag att man inte får ha längre klänning än bruden och min är till fötterna så jag får lägga upp, vilket är helt okey, trots jobbet, men den är fin i kortare modell också och jag kommer känna mig mer bekväm. Gillar inte riktigt hellångt, blir lite mycket.

Tycker egentligen inte om lagar och regler kring saker jag gör. Vill välja själv och inte följa någon slags ström för att det är brukligt eller "så kan man inte göra", men i detta fall känns det okey. Det är en win win situation. Jag får en bekvämare klänning och så visar jag bruden respekt. Det är hennes dag, jag är en simpel åskådare. Ibland får man finna sig i situationen och ge plats åt dem som plats bör ha.

Looking For Eric

Såg Ken Loach nya film Looking For Eric för en stund sen på Park som är en fantastisk biograf. Många verkar verkligen ha gillat filmen, men jag tyckte att det var ett ganska klumpigt hantverk. Dels tyckte jag att huvudkaraktären var något av en loser och jag köpte inte riktigt svängningarna i filmen. Det gick från att ha varit piss till att bli ljuvligt på ganska dåliga premisser. Dessutom så orkar jag inte med när folk skriker hela tiden, det blir sjukt jobbigt i en film. Som om alla är lite korkade och inte har en känsla för livet.

Men lite roligt och okey sådär. Minimjölk i en kopp English Breakfast ungefär. En trea.

Diska eller inte diska

På mitt jobb har vi tre kök och i alla sådana sitter det uppe lappar om att man ska diska efter sig. Vilket är common sense kan man tycka eftersom det inte finns någon som gör det åt en, och annars så blir det travar med smutsiga bestick och tallrikar.

På varje tisdagsmöte så tas det alltid upp att man diskar det man smutsar ner och ändå så blir det disk. Jättekonstigt. Hur svårt är det att bara göra det? Det konstiga är också att det bara är tjejer som tar upp om disken. Varför är det så? Varför är det ingen snubbe som bryr sig, eller vågar de bara inte säga ifrån?

Jag kan inte påstå att jag är värsta diskaren, det är jag verkligen inte, men känner att ansvar för det jag använder kan jag gott ta. Det är så konstigt att en sån grej måste påminnas om. Jag fattar verkligen inte.

lördag 5 september 2009

Signalkräftor vs havskräftor.

Tillbaka från kräftskiva. Det var en väldigt fin sådan, mysigt, lugnt och familjärt. Jag diggade hela vägen.

Vi hade beställt kräftor från Bua men tydligen blåste det i natt så det var svårt att få upp. Detta resulterade i att vi fick en del signalkräftor i stället. Men de var goda. Jag omvärderar. Gör om, gör rätt.

Gott med de små röda. Stora smaskiga klor.Jag är glad att jag lärt mig äta. Helt klart värt det.

Havskräftorna hade finare kroppar, men det är inte alltid det som är i fokus . Min behållnig i kväll var klorna. Signalkorna.

Stockholm, Stockholm, bästa staden

Jag känner mig aldrig rädd i Stockholm. Statistiken kan säga sitt men att gå Götgatan fram får mig aldrig att dallra. Hellre människor, liv och bilar än grusväg, mörker och tomhet.

Det finns en trygghet och fin gemenskap i staden. Plus pulsen, denna puls. Hur ska jag leva utan?

fredag 4 september 2009

Veronica Maggio

Var på en tillställning och minglade igår em och hemliga gästen som uppträdde var Ms Maggio. Jag har inte riktigt gillat, har tyckt att det varit lite mesigt och som om hon inte är tillräckligt snygg eller begåvad för den graden av uppmärksamhet hon fått.

Men jag ändrar mig. Jag tyckte det svängde och hon var nice underhållare. Så nu står jag på Veronica sidan istället, hon rockar.

torsdag 3 september 2009

September Issue

Såg dokumentären om Vogue Magasin igår. Den var bra. Varm, rolig, intressant, inspirerande. Väldigt fina 1,5 timme.

onsdag 2 september 2009

Ett tips:

Soukgallerian ska bli Media Market och därför är det rea och utförsäljning i alla butiker. Köpte precis Redkens Extreme Anti-Snap. Kostar vanligtvis 399 kr, nu 30% rabatt. 50% på Beyond Retro och de flesta skobutiker kör 2 för 1.

tisdag 1 september 2009

Svininfluensan

Jag vet inte vad det är men jag kan inte riktigt känna någon rädsla. Tänker nog inte vaccinera mig, det känns överkurs. Vet att en svensk precis dog men jag tror inte att svininfluensan är min grej. Tror bara inte det.