måndag 31 augusti 2009

Olika sidor

Är tillbaka och flirtar med min feministiska sida igen och blir upprörd över hur omvärlden ser ut. Objektifieringen finns överallt och det stör mig att snubbar är sådana grisar och att tjejer låter sig behandlas som ett stycke kött.

Kan förstå att man ser upp till den ledande, men det är inte ett steg mot jämnlikhet. Å andra sidan är det en sak att se upp till, en annan sak att förnedra sig själv genom att erbjuda något så billigt (dyrt) som sin kropp. Som om snubbar bara vill ligga. Som att enda sättet att bli älskad är att vara liggbar.

Har skrivit om Entourage förut och enligt Aftonbladet idag så är tydligen skådespelarna likadana i verkligheten. Nu ska man ta det som står i tidningar med en gnutta salt, men såklart så blir man som skådespelare påverkad av sin karaktär. För karaktären är ju en själv. Det går inte att komma ifrån.

Dessutom måste man förstå och försvara sin karaktär för att den ska bli trovärdig.

Men en bra skådespelare håller isär sina egna värderingar med rollens. Vi har alla en mördare i oss som vi kan plocka ut om det behövs för scenen men för den skull så blir man ingen mördare av det. Sålänge man är sane och har fötterna på jorden.

Vilket kanske är svårt om man är med i en så stor serie som Entourage där tjejer, både i serien och i verkligheten, drar av sig sina kläderna och bendar över vid ens åsyn.

Irina Voronina, en nakenmodell som gjort inhopp i serien påstår att hon fick sparken för att hon inte ville ha sex med skådespelarna. Antingen är det sanning eller något som är påhittat från hennes sida för att hon är bitter över att hon blev sparkad. Så kan det ju också vara.

söndag 30 augusti 2009

Hej då sommaren 09

Jag var ute i fredags. Det var inte direkt meningen. Var nere hos min local dealer och hyrde två filmer, Sunshine Cleaning och The Interview, och sprang på C på vägen hem. Hon var på väg till Nada och skulle dricka ett glas vin med två vänner. Hon undrade om jag ville hänga med. Dricka ett glas och säga hej då eftersom det är hennes sista kväll i Stockholm.

Så jag går hem, byter gummistövlarna mot högklackat, lämnar filmerna hos min sjuka sweetheart, ger honom en kyss på pannan och säger att jag är hemma om en halvtimme igen.

Väl på Nada så får vi bra deal på vin och Fernet shots dukas fram. Det är roligt och jag inser att jag kommer bryta min curfew. Springer hem och säger att jag kommer gå ut vilket är såklart helt okey. Fast jag har dåligt samvete.

Tillbaka på Nada blir det mer vin och sen drar vi till Kåken. På tunnelbanan blir det allsång med en kille som tycker att jag liknar Scarlett Johansson. Tack snälla, men det stämmer inte. Vi är fåniga och byter ut "here in heaven" till "here in Stockholm" och för en stund så är det uppslutning och allsång på Medborgarplatsen tunnelbanestation. Ganska vackert ändå.

På Kåken träffar jag Matti som jag stötte på i våras och blir ombedd att lista de fem bästa låtarna genom tiderna. Jag är groggy och tom och kommer bara upp med Creep. Det grämer mig och jag känner mig ytlig och ointressant. Något som tynger mig resten av kvällen för någonstans så tycker jag att det är viktigt att ha en åsikt och jag själv dömer ju folk efter filmsmak så varför bör inte jag bli dömd för min musiksmak. Fast skitsamma vad han tycker om mig egentligen, men just där och då så ville jag nog att han skulle gilla mig. För att jag vill att alla ska gilla mig.

Vi drar vidare till Berns och det är nice men jag är inte riktigt på humör.

Inte blir det bättre av att jag råkar hamna bredvid my loser ex-boyfriend som jag borde råignorera och be dra åt hell men det blir löjligt av att låtsas att vi inte känner varandra så jag säger hej och får ett utbrott tillbaka att jag har betett mig så jävla illa, bla bla bla. Jag orkar inte lyssna utan vänder mig om och går. Människan kan tydligen inte chilla.

Jag drar upp och ner, terassen och 2.35:1 och ingenstans finner jag glädje eller ro så det blir en höger vänster ut genom dörrarna utan att passera varken gå eller säga hej då.

Ensam, barfota, promenerar jag Skeppsholmen hem och känner mig underligt tom. Det känns som att allt är gjort. En forcerad utgång som var slutet på sommaren 2009. En aning vemod men mest skönt att vända blad och välkomna hösten.

Badrusch

Vilken strålande morgon!

Sol och höst i luften. Det blir inte bättre än såhär. Jag tror att idag är den perfekta dagen för årets sista bad. Kallt vatten, en värmande sol. Sen hem och äta en köttbullssmörgås med rödbetssallad.

fredag 28 augusti 2009

Skönt med medhåll

Jan-Olov på Aftonbladet håller med mig angående Man Tänker Sitt, som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg.

Så glad jag blir. Oväntat glad faktiskt. Inte för att jag tvivlade på min egen smak men lite fundersam blir jag när alla hyllar något som jag håller på att somna till.

Tack snälla Jan-Olov för att du sågar något som uppenbarligen ska sågas. Visst, smaken är som baken, men vissa gränser finns.

Muffin friday

På mitt jobb har vi muffin friday. Det betyder muffins från Muffin Bakery varje fredag. Det är gott men jag har beslutat att dra mig ur denna trevliga gemenskap.

Åt en brownie cheesecake variant idag och nu är jag däst och utslagen. Sockerchock. Aldrig mer.

torsdag 27 augusti 2009

Ett sömnpiller

Såg den hyllade filmen Man Tänker Sitt idag.



I SvD fick den en 5a av 6 möjliga, och på dess hemsida ses en massa lovord.

Och jag håller inte med.

Det är inte en bra film. Visst är det vackra naturbilder och visst kan pojkens narrating vara suggestivt och hänförande. Men under de 73 minuter som filmen pågick så var jag stundtals frågande, andra stunder irriterad och mest var jag uttråkad.

Filmen loopar sig själv hela tiden och någon slags passage lindas in i kyrkliga körer som återkommer gång på gång på gång. Det blir för mycket. Hantverket blir kantigt och ointressant med så klumpig musiksättning. Även ljudläggningen hade mer att önska. Ett spädbarnsgråt till en 1 åring + tillexempel.

Tjejen bredvid mig satt och sov när hon inte messade, folk lämnade biografen mitt i och skrattade även åt filmen. Inte med. Jag tycker man ska ha respekt för filmer men jag förstår.

Det var ett sömnpiller som kändes tråkig, ointressant och meningslös och i slutändan så ville jag bara att filmens något efterblivna huvudperson skulle gå och dränka sig för att få slut på eländet och kanske komma till någon slags större sanning än massa poetiska osammanhängande floskler som inte ledde någonstans.

Jag tror att de höga betygen sätts för att att folk försöker tolka och förstå och ingen vill bli lämnad utanför. Som om de inte fattar filmen. Värdelöst. Jag är seriöst orolig om detta ska bli filmen som frälser Sverige. Riktigt illa.

2 matbilder

Min aioli

Blåbärsscones

District 9

Den 28/8 går District 9 upp på svenska biografer. En sydafrikansk film om utomjordingar i dokumentärstuk. Låter inte helt lockande kanske, men såg lite av den i morse och det ser riktigt intressant ut. Jag blev sugen.

Man Tänker Sitt

Idag är det medlemsvisning av den svenska långfilmen Man Tänker Sitt på Bio Rio i Hornstull. Stockholm Filmfestival anordnar.

Filmen har fått väldigt bra kritik och den är gjord av Henrik Hellström och Fredrik Wenzel, den sistnämnda fotade och medskrev Farväl Falkenberg. Hellström har även regisserat Broder Daniel Forever, nu på svenska biografer.

Bio Rio, som ligger i gamla Kvartersbions lokaler, rymmer bara ca 200 besökande så det finns risk att det blir fullt. Och blir det fullt så får inte jag plats vilket är trist för jag vill gärna se.

Sitt! Ligg!

Har precis stoppat i mig två påsar M. En crispy och en hazelnut. Inte att rekommendera. Känner mig helt däst. Vet inte hur jag ska kompensera det här tilltaget.

Fattar inte varför det är så svårt att lära gamla hundar sitta ibland.

onsdag 26 augusti 2009

Min aioli

Gjorde min egna aioli från scratch igår. Inte alls svårt, förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Blev supernice, lite mkt vitlök kanske, men jag gillart.

Snyggt!

Såg precis att jag avslutat ett mail i fredags till en amerikansk regissör med "Ha a nice weekend".

Snygg svengelska.

Nya ord

Idag har jag lärt mig två nya ord som jag gillar.

ACNEVAMPYR
• 1. (s.) person som gillar att klämma andras finnar.
– Aj, det där gör ont, din förbenade acnevampyr!

OSTFRALLEKURS
• 1. En utbildning man går där ostfrallan i pausen är det man huvudsakligen får ut av kursen.
– Jag var på kurs förra veckan.
Jasså, var den bra?
Nej det var en ostfrallekurs.

Hittat på sidan luxikon.se.

Könsfråga och inte rasism

Aftonbladet skriver idag om Caster Semenya, tjejen som överlägset vann 800 meters final i VM i Berlin, och där frågorna väcktes angående hennes kön. När hon kom hem mottogs hon som en drottning och många vill nu stoppa det könstest som ska göras.

Folk började fundera på könsfrågan av den enkla anledningen att hon är mycket snabbare än sitt motstånd plus att hon ser manlig ut. Inga konstigheter. Och inget fel med det, men det är inte så konstigt att folk funderar offentligt eftersom det handlar om huruvida hon är ärlig i sin sport eller inte.

Vad som nu verkar hända är att folk i hennes hemland, Sydafrika, gör hela grejen till en rasistisk fråga. Att stora, stygga, vita människan tycker att hon ser manlig ut för att hon inte ser ut som en typisk vit tjej. Bullshit! Det är ju inte alls det som det handlar om.

– Vilka är dessa vita människor att ifrågasätta en afrikansk flickas utseende. Det är helt enkelt rasism, sa ordföranden i Sydafrikas friidrottsförbund – Leonard Chuene till nyhetsbyrån ANI.

Jag blir irriterad för det där känns som offermentalitet och det är sjukt osexigt.

Det handlar ju inte om färg. Det handlar om att man måste säkerhetsställa hennes kön för att historien är full av män som utklädda till kvinnor har vunnit medaljer. De flesta sporter är könsuppdelade för att män generellt har möjligheten att bli starkare och snabbare än kvinnor. Sad but true. Inget att göra åt, men så är det.

Det finns massor av kvinnor världen över som ser ut "manliga" ut och vice verse. Och det är okey.

Men jag tycker att Semenya ska genomgå könstest för att alla ska veta att loppet gick rätt till. Att hon är den värdiga vinnaren vi vill att hon ska vara.

Kvinnor tävlar mot kvinnor. Det har ingenting med färg att göra.

Köpglädje

Jag har varit så sjukt dålig på att shoppa på senaste. Har inte haft intresse helt enkelt vilket är bra ekonomiskt men tråkigt. Det som är bra med hösten är att jag har fått tillbaka lite shoppingspirit. Tänkte ta en köpfri månad igen, i september, så det är nu det gäller. Vill ha ett par, eller fler, nya skor.

Är sugen på ett par stövletter och ett par nya stövlar, först och främst. Mitt problem är att det alltid blir med höga klackar för det är snyggast, men det är så dåligt gåmässigt.

Så min grej är oftast att jag köper skor som jag aldrig använder för i slutänden så drar jag runt i mina gamla sneakers eftersom jag gillar att gå överallt.

Inte så smart kanske men det är kul att ha nicea skor.

När hösten kommer så får jag alltid för mig att jag ska ha någon slags kjol, strumpbyxor, höga sockor-stil. Men den är svår med skor, vet inte riktigt vad för skor som blir bäst till. Kängor kan vara schysst kanske. Eller typ såna skor som man ser på de prostituerade i västernfilmer. Det kan vara de shit.

Höstläge

Hela jag är inställd på höst och ryggläge.

Förra helgen hade jag massa inbokat. Det blev gårdsfest men sen när jag skulle hem och byta skor för Grolschfest och Berns så fastnade jag hemma. Gjorde hamburgare och kollade på The Office istället, vilket var nice. På lördagen blev det EN öl på Södra Bars terass och sen en halvtimme på Blommor & Bin.

Partymänniskan är tydligen ett minne blott.

I helgen är det Popaganda och Finnkampen. Jag är mer sugen på den sistnämnda.

tisdag 25 augusti 2009

Flickvänsmaterial

Har blivit en sån tant. Tänker bara på mat och planerar vad äta och när. Vilket i och för sig är kul och jag älskar mat, men jag vill inte bli helt uppslukad av det. Vill inte vara helt uppslukad av något.

Jag älskar folk som nördar ner sig i något, det är oftast intressant, men inte om de inte kan prata om något annat. Då förlorar jag intresset och måste få någon annan slags underhållning. Ögonaböj.

Därför måste jag passa mig så jag inte blir sån själv. Det vore ju himla trist.

Men, ikväll tänkte jag göra en saffransdoftande fisksoppa med mycket lax och räkor. Till det serveras ett gott, grovt matigt bröd och aioli så klart. Funderar även på att göra blåbärsmuffins, eller kanske blåbärspannkakor med sweet milk eller lönnsirap.

Soppa blir det för min lilla vän är sjuk och jag är en bra flickvän som tar hand om honom.

Bakar, lagar mat, bäddar in. Jag är värsta bästa bruden.

Typ.

Brainwashed

Sådär måndagsseg på en tisdag. Har inte sovit mina 8.

Har hamnat i en amerikanska-Office-period. Väldigt trevligt. Därav mindre sömn.

Igår tyckte jag mig se Meridith på gatan fast i en blond variant. När jag knarkade 24 drömde jag om Jack Bauer. När jag spelade Yoshis Island så såg jag Yoshi hoppa runt överallt.

Men det är okey. Trots att jag blir påverkad så får jag inte för mig att skjuta ner alla mina co-workers. Det vore jobbigt.

Men kom ihåg: Videoapparaten är ond.

söndag 23 augusti 2009

Frukost var?

Mycket sport och film på senaste. Nu är det dags för mat. Nån slags frukost på andra sidan lunchen.

Så här tänker jag;

- antingen gå upp till fiskaffären på Östgötagatan och köpa deras fantastiskta grova bröd, sen bara hem och äta med smör och ost
- eller dra till Sofo Bread Shop (töntigt namn) och köpa en surdegslimpa som ser fasligt god ut, köpa lite ost och sen sitta på filten i gräset någontans
- gå till kaffestället runt hörnet där allt ska vara hemmabakt, ser gott och mysigt ut men har aldrig provat
- kanske dra till Nordic Light Hotel och trycka i mig brunch för 245 kr. Tydligen har de färskpressad jos där. Nice!

Oh, what to do? Kan ju göra en omelett hemma också men det känns inte så lockande en solig fin söndag som den här.

Tvål-opera

Min pojkvän bor tillfälligt hos mig och det är jättemysigt och toppen på många sätt och vis. Våra tandborstar sover sked i badrummet, vi spelar spel och skrattar.

Men så märker jag att vissa andra saker förändras när man är två i mitt hushåll. Till exempel har jag märkt hur sjukt mycket min duschtvålnivå sjunker, och det oskalenligt.

Jag kan beräkna hur mycket jag använder och skulle jag gångra det med två så blir det dubbel mängd min mängd och det stämmer inte in på duschtvålens faktiska tillstånd.

Då funderar ju jag om jag ska säga något eller fråga. Kanske påpeka att man inte behöver klämma ut en hel pool i handen utan att oftast så räcker det med en klick stor som max en 50-öring. Vill inte dra in könsperspektiv i det hela men ibland så känns det som om snubbar inte har någon känsla för less is more utan bara kladdar in sig med onödigt mycket.

Jag har haft ögonen med mig en längre tid men överväger att ens ta upp frågan för jag vill inte verka konstig eller snål.

Och det stör mig egentligen inte så jävla mycket.

... fast ändå, det är en 300 kronors tvål, lite respekt kan den väl få?

fredag 21 augusti 2009

Högmod går före fall

Problemet är att han är för medveten om publiken och situationen. Kolla Holm. Han håller på med massa konstiga tics och ser ut som en idiot. Men han bryr sig inte om omgivningen utan är fokuserad, koncentrerad och i ögonblicket.

Och att vara i ögonblicket innebär att man är närvarande och totalt fokuserad och öppen och ärlig inför intryck. Det handlar om att vara så mycket där så att man nästan inte är närvarande, så som vi ser det. Väldigt likt väldigt bra skådespeleri, när det funkar.

Vackert att se. Därför älskar jag Stefan Holm och har inte ett uns förtroende för den fåfänga Linus.

Man eller kvinna

Hahaha! Älskar att Patrik Sjöberg har opponerat sig i frågan angående om Caster Semenya är en kvinna eller man. Hans uttalande "Ryskorna är inte heller så snygga", är ju jätteroligt. Där kan jag hålla med om att han är bättre än Holm. Bra mycket roligare. Holm hade antagligen sagt något tråkigt och pk.

När jag såg Semenya första gången i helgen så undrade jag direkt om det var en kille. Jag spanade till och med in när kameran tiltade ner mot skrevet för att se om det var en tillstymmelse till utbucktning i tightsen. Men icke. Helt slätt. Vilket borde betyda att det är en kvinna.



Men så enkelt är det inte. Mycket talar emot.

Letade också efter ett adamsäpple men fann inget sådant.

Det är klart att det är jobbigt för henne och hennes föräldrar men de kan ju inte vara blinda. Hon ser ju ut som värsta snubben.

Sen kan man ju alltid fråga sig om vad som är manligt och vad som är kvinnligt. I naturligt tillstånd alltså. Utan våra samhällsmässigt påtvingade attribut. Är det viktigt för tjejer att se ut som "tjejer" (vad är en tjej, hur ser en sån ut?) och i så fall varför?

Bolt igen

Nytt rekord på 200 m igår och det ser så lekande lätt ut. Nästan för lätt. Jag vill inte vara nego men jag tror inte riktigt på det. Jag tror inte att Bolt är uppbyggd på havregrynsgröt och bra träning. Medikament für alles.

Åtta barn i en mage

Åttlingföderskan Nadya Suleman ångrar sig enligt Aftonbladet. No shit! Hon har fjorton barn, alla under 7 år, hon är ensamstående och arbetslös. Borde kanske inte provrörsbefruktas med åttlingar.

Så korkat.

Fast å andra sidan så får hon säkert en egen dokusåpa. Det är ju fint.

Det sjuka är att hon är typ bara 33 år. Bara barnet.

A scent of a svunnen tid

Urs. Tror att en snubbe här på kontoret har samma eau de cologne som mitt ex, för varje gång han glider förbi så poppar ex:et upp i min skalle lite mer romantiskt än han förtjänar.

Det är inte okey.

Bronson

Såg den brittiska filmen Bronson (2009) i måndags. En A Clockwork Orange pastisch av Nicolas Winding Refn som har svensk premiär 28 augusti.



Den är lite kul, men problemet är att jag aldrig riktigt tycker om, förstår eller bryr mig om huvudpersonen Charles Bronson. Jag bryr mig helt enkelt inte om vad som händer med honom för jag tycker att han är en idiot.

Han åker in och ut ur fängelset och visst är det lite fascinerande att försöka förstå hur han tänker och det är intressant att hans motivation är kändisskap, för det känns så otroligt 2009 och hur vår västvärld ser ut. Alla kids vill bli kändisar, kosta vad det kosta vill.

Men där Kubrik skapar konst och varaktighet så putsar Winding Refn rutan. Hans film är en axelryckning men som ändå förvånadsvärt dröjer sig kvar. Klassisk musik, vissa arty scener. Kanske är jag inte mer svårflörtad än så?

RocknRolla

Såg Guy Ritchie filmen RocknRolla (2008) häromdan. Urs, gillade inte alls. Det var så många karaktärer och så snabbt klippt så jag kände mig som en tant som ojade sig över MTV.

Det var inget sjukt tempo på något sätt, men hela filmen kändes utdaterad, som om jag har sett det förut, vilket tråkade ut mig massor. Och massa karaktärer som alla är mediokert intressanta kör mina ögonlock i botten.

Trist film.

Höjdhoppsfinal

Inte att förglömma. Det blir höjdhopp ikväll. Ska Linus kunna axla fantastiska flygande maskinen, Stefan Holms, mantel? Det återstår att se.

Personligen så tror jag inte det. Ledsen, men skeptisk. Vet inte om det har något med geléfrillan att göra, eller orutinen. Antagligen både och, plus att vi behöver avancerad idrottpsykologi på caset skulle jag tro. Så är det.

...

Urs, nu känner jag mig lite elak. Han är säkert snäll. Och hoppar högre än vad jag någonsin kommer göra så jag kan ju bara shut up. Så jag gör det.

Go Linus!

Annat läge

Shit, nu regnar det. Då känns kvällens gårdsfest plus gatufest som en dålig idé.

Genast blir jag sugen på film i soffan, Chocolate Fudge Brownie och en nice youngster bredvid.

Freedag!

Ibland känns det att det är fredag tydligare än vad det gör andra fredagar. Jag undrar varför. Idag är det en sån där fredag som känns. På ett bra sätt.

Blev sugen på en "fyra små och en stor"-lunch, en fantastisk inrättning vi hade på ett jobb i en svunnen tid. Bra start på helgen liksom.

Det som är farligt med att känns så mycket fredag är dock att det finns en möjlighet att det körs på. All in liksom. Och all in kan ju innebära en del obehagligheter. Kommer inte hamna i slagsmål eller bli utblottad men det finns ju risk för att jag kommer vara sinnesslö imorgon. Lite lat liksom.

Men den tiden den sorgen.

I live just for today I don't care 'bout tomorrow. What I got in my head you can't buy, steal or borrow. I believe in life and let live. I believe you get what you give.

Fredag!

Det känns i luften. Frihet. Ska bli skönt att det är helg. Hinna sova lite. Hänga lite.

Ikväll blir det avskedsfest för fina Challe och i morgon, om solen inte bangar, så blir det Sunny Side Up festival i Sigtuna. Riktigt nice.

torsdag 20 augusti 2009

Bäst just nu

Aftonbladets Emil Karlsson som direktrapporterar från friidrotts-VM i Berlin. Kanske inte den mest utförliga bevakningen men det sker nu och det gör det ganska spännande ändå.
Alhaji Jeng hoppar under ribban. Det kan väl inte riktigt vara meningen?

onsdag 19 augusti 2009

Ingen dopad på 100 m

IAAF avvisar att Bailey testat positiv. Vi får väl se hur det går. Jag tror han är.

9.58 - en omöjlighet

9.58.
Det känns för bra för att vara sant. Aftonbladets Lasse Anrell skriver om en jätteskandal i dagens tidning. Vår nya världsmästare på 100 meter har ännu en träningskompis, Daniel Bailey, som i natt åkt fast för ett positivt dopningsprov. Blickarna riktas mot Bolt och oavsett om hans prov visar negativt så har allas facination vänts mot misstänksamhet.

Ingen gillar en fuskare, och absolut inte när de först charmar en hel värld.

Unsains utveckling de senaste åren:

10,03 – 2007.
9,69 – 2008.
9,58 – 2009

- Det är rena öststatsfasonerna, skriver Anrell.

Jag tycker det skulle vara tragiskt om han visar sig vara dopad, men ändå lite kul. Och det skulle förklara en hel del.

9.58 känns faktiskt omöjligt.

måndag 17 augusti 2009

Debaser Medis

Aldrig ätit på men blev sugen nu när jag ser vad som bjuds. Känns som ett något förfinat kvarterskrogsmeny.

Plocktallriken verkar fin, laxen fantastisk och steak sandwichen som en oxfilétoast men that's nice.

Plocktallrik med kanariepotatis, fetaostyoghurt, aubergineröra, blandade oliver, parmaskinka och hembakat bröd. Stor nog att dela på!
130:-

Laxburgare med chili och koriander. Serveras med limeaioli och stor sallad
165:-

Debaser Steak Sandwich med dijoncreme, färsk pepparrot och sallad
165:-

Ruccolasallad med eller utan grillad kyckling, fetaost och balsamvinäger
150:- / 135:-


Ruccolasalladen får mig dock lite konfunderad. 135 för ruccola och 15 kr extra om man vill ha en sallad av det hela?

Samma webmakare måhända?

Gick in på Nyagatans hemsida och kände genast igen mig från Le Rouges hemsida.

Känns som två vitt skilda restauranger men som tydligen vill locka samma klientel.

Le Rouge är en vinröd sametskaramell som sväller, varar och lockar. De halvnakna kvinnorna som agerar lyckans lakejer, till svunnen pianoklink, förstår jag mig inte på och mitt oförstånd gör mig illa berörd. Men inredningen, denna svulstiga inredning, gör att jag, som ett barn på julafton, njuter omänskligt länge av en Cosmopolitan Orginal som i folkhemmet försvinner ner på en kvart.

Har aldrig besökt Nyagatan men när jag passerar utanför får jag vittring om en nyborgelig sofo-blanka-köksluckor-jag-jobbar-med-media-mentalitet som gör att mina tarmar vrider sig i olust.

Men jag kan ha fel.

Lunchtips

Jag gör inte vad som helst. McDonalds går bara inte.

Istället gick vi till Tre Kronor på Döbelnsgatan 6 och åt en (halv) fantastisk kebabrulle. Min första och bästa i Stockholm. Bra före, under tiden och efter.

Fräsch, stor, god. Gå dit och prova. En 10:a till den som orkar äta hela.

Min lördag

Vaknar kl 10 efter 1, 2, 3, ? timmars sömn av min inbyggda väckarklocka som ropar VM! Ligger ömsom tittar ömsom slumrar till mustiga kvinnors kulstötar och vimsiga svenska 7-kampsinsatser som dräneras av motlust.
Chips varvas med den sista morotskakan och en halv apelsin slinker ner. Alltid bra med c-vitamin.
Runt tre eller är hon fyra, kanske fem, föreslås en vilopaus från slöandet. Sömnen hägrar och nästa ögonblick är klockan midnatt. En lördagkväll förlorad eller vunnen? Ett obesökt kalas passerade i alla fall förbi.
Några söta sömntag i en älskad famn och yrvaken fasligt pigg påbörjas söndagen redan 04 med rykande heta Quesadillas, toppade av salsa och surt vitt. Jasminte blir pricken på det gemena i:et.
The Office, Skenet bedrar är ytlig underhållning, behållningen ligger i närheten och värmen.
Bara vara nära. Det räcker så.

Bra helg helt klart.

do anything for love

Funderar på MaccieDs till lunch fast jag redan nu är säker på att det inte kommer bli bra. Jag kommer bli besviken.

När det gäller mat så är jag ganska stram i vad som gäller.

Det måste vara bra före, under tiden och efter. Detsamma gäller nästan allt i mitt liv när jag tänker efter.

Italianoburgaren som finns i åtanke känns inte riktigt bra före (dessutom hutlösa 72 kr för snabbmat), kanske kommer smaka något articifiellt gott under tiden men kommer betyda ångest och en känsla av att jag har blivit lurad, efter.

Ändå går jag dit, mot mitt bättre vetande.

Bara för att min love vill. Jag är en sån jävla pussy.

Deka-romantik

bland gubbarna hånglar de rosande kära
ute för att se människor som är unga och levande
att dö vid din sida är ett sånt himmelskt sätt att dö
jag rullar
du ligger
vi tumlar
vi ligger
vad är dag
vad är natt
det finns bara två som blir en

fredag 14 augusti 2009

Sherlock

Guy Richie gör just nu en film om Sherlock Holmes med Robert Downey JR som Sherlock, Jude Law som Dr Watson och Rachel McAdams som the girl. Låter intressant men förtroendet för Mr Richie är nere på absoluta noll.

Jag förstår inte ens att han får tillräckligt med pengar för ovanståede cast. Eller pyntar han själv av pengarna från Madonna?

Vilket fall, hoppas det blir bra. Alltid kul med kostymfilm.



Filmen beräknas ha premiär i USA på juldagen 2009

En lycka

Vilken strålande dag det är idag! Alldeles fantastisk måste jag säga.

Underbart!

onsdag 12 augusti 2009

Lågt blodvärde

Tydligen är jag inte förslappad som jag känt mig den senaste tiden, utan har lite lågt blodvärde. Skönt att veta för då kan jag påverka min slöhet och snart vara tillbaka i fornstora dar.

Måste äta kött och gröna grönsaker, eventuellt kosttillskott, men jag gillar inte piller så det får vara.

Var lite sugen på att hugga en leverpastej i affären idag. Det är en gammal favvis, på grovt bröd med smörgåsgurka, men efter min senaste encounter med grisen så tvekade jag, och blir det inte akut så får det vara. Annars får jag rusa till min vänliga kvartersbutik och inhandla leverpastej för första hjälpen på slö människa.

Vad har jag gjort för att det ska bli så här då?

Tja, ätit lite sämre, men det är marginellt.

Har dock festat mycket mindre. Kan det vara orsaken?

Sommarbio 2009

Ikväll i Rålis är det premiär för Stockholm Filmfestivals årliga utomhus-sommarbio. Årets tema är starka kvinnor på duken och första film upp är den strålande Thelma & Louise, av Ridley Scott (1991).



Ungefär kl. 21 startar föreställningen, det är gratis, ta med en filt att sitta på och något att äta om du vill det. Det finns även popcornförsäljning och fika på plats, plus drinkar att inhandla på Boulebar som ligger bredvid.

Resten av veckan ser ut som följer:

Torsdag 13/8: Pianot, Jane Campion (1993)
Fredag 14/8: Crouching Tiger, Hidden Dragon, Ang Lee (2003)
Lördag 15/8: Little Miss Sunshine, Jonathan Dayton och Valerie Faris (2006)
Söndag 16/8: Allt Om Min Mamma, Pedro Almodóvar (1999)

tisdag 11 augusti 2009

Drömtydare, någon?

Drömde i natt att min syster hade tatuerat in en ros i pannan som jag inte tyckte var så snygg. Ville inte direkt säga det till henne för jag var rädd att hon skulle bli ledsen, men jag var ändå bekymrad.

Sen insåg jag att jag själv hade tatuerat in ett hakkors i pannan för att dölja mitt ärr.

Ett hakkors!

Jag försökte rättfärdiga mitt val genom att intala mig själv att det var en swastika och solens symbol.

Vad betyder det måntro?

måndag 10 augusti 2009

Dexter

Vilken skitserie! Det handlar om en kallblodig mördare som på något sätt rättfärdigar sig själv genom att mörda badguys.

Helt värdelös plot. som om han står på de "godas" sida då.

Det är ungefär som att tycka att dödstraff är okey. Vem fan har rätt att bestämma över någon annans liv? Oavsett vad den personen har gjort så är det fel att ta beslut om deras liv.

Dessutom är polisbruden med page helt värdo.

Risotto

Vad är grejen med risotto? Alla snackar om att det är så sjukt gott men jag fattar inte grejen. Ändå har jag provat det i dess hemland, ljuvliga Italien, men det känns bara som beige risgrynsgröt.

En gång var det gott, på middag hemma hos Martin och Tesso och svamprisotto serverades.

(Eller två gånger, Mattias variant var också fin.)

Med den positiva erfarenheten i minne så försökte jag göra min egna version förra veckan. Pah! Skittrist. Ändå blev den krämig och härlig och så den ska vara men jättetråkig rent ut sagt.

Åt de nedfrysta och upptinade resterna till lunch idag. Tror det förstörde resten av min dag för jag var så besviken att jag gått runt och varit lite sur och putt. Hatar trist mat.

Det värsta är att jag har typ två luncher till av samma rätt i frysen. Synd att kasta mat så jag får väl offra mig någon dag och mut/locka mig med choklad efteråt.

Risrätter som är goda är Nasi Goreng, Paella och Sticky rice. Risotto suger.

The Winner Takes It All

Kräftskiva på Ersta Terassen i lördags. Underbart fint.



Vi klunsade om vem som valde snaps och jag förlorade varenda jävla gång. Hur svårt ska det vara? Och det handlar inte om tur, det handlar om att tänka rätt och tydligen så är jag lite korkad på det området.

Sjukt störigt eftersom jag är en dålig förlorare av rang.

Men ibland så gör förluster ingenting för man känner sig ändå som en vinnare.

Det var en riktigt bra kväll, en av de bästa i dess klass.

Kräftorna var från Västkusten och sällskapet var vackert. Begär inte så mycket mer än så.

Nya tider.

Första dagen på nya jobbet. Jag läser manualer och installeras. Är lite trött efter en skönt drömmig natt men med lite djupsömn. Kanske lite orolig över det nya om väntar. Eller åska i luften.

Dessutom har jag varit så slapp den senaste månaden så bara ansträngningen att sitta upp gör mig utmattad. Typ.

Men allt känns bra, det kommer bli en fantastisk höst.

söndag 9 augusti 2009

Jag älskar Varberg

Jag vill spendera mer tid i Varberg, det är helt enkelt ett underbart ställe.



Vi cyklade strandpromenaden från Apelviken till Ankaret, luften var varm, solen på väg ner över vattnet och där fanns massor av folk i alla åldrar. Det var magiskt.

fredag 7 augusti 2009

Sommar på västkusten

Idag blir det havsbad, grillning på stranden och bara chill. Visst låter det nice?

torsdag 6 augusti 2009

Kvasiintelligenta tankar eller dagens sanning

Det finns så mycket som "ska" vara på ett visst sätt i samhället för att det alltid har varit så. De flesta medborgare tänker inte själv utan följer bara dessa utstakade vägar för att det är enklare och för att det verkar som om de inte kan tänka utanför.

Och det är svårt att tänka utanför den utstakande banan. Hur är man speciell liksom?

Även i en anarki så faller människor i mönster, se alla subkulturer som vill vara utanför samhället men ändå passar in i sin grupp.

Vi är flockdjur och instinkterna är svåra att komma ifrån.

För att få vara en del i flocken så måste man anpassa sig. Om någon inte gör det så rynkar folk instinktivt på näsan.

Som när en 30-årig tjej inte beter sig som de flesta andra 30-åringar och skapar sig ett näst.

Men det är ingenting att bry sig om. Låt de undra, låt dem spekulera. Lev ditt eget liv och var glad och lycklig.

En komisk snopp

Såhär nära var jag en ocean av godsaker eller en traumatisk upplevelse beroende på hur man vill se på saken. I mitt fall lutar det åt det sistnämnda fast inte så ortodoxt. Lite läskigt att se alla kön ute i luften liksom.



Varför är det vedertaget att nakna män inte är sexiga? Det finns kroppsmässigt otroligt mycket potential.

Ett härligt bröstparti, en slimmad höft, lagom håriga ben. Jag gillar (vissa) killar nakna (utan stora muskler och tatueringar, tack).

Kanske är det snoppen som ställer till det och blir lite lustig liksom där den hänger och dinglar. LIte undanskuffad, lite oaktad.

En slakis är vi medialt inte så vana att se på vuxna män. Ser vi något manligt könsorgan så är den oftast hård. Det kanske är det som är problemet?

Vårt översexualiserade samhälle får den slaka penisen att verka onormal. Som om den inte fanns. Och därför blir den lite lustig och konstig.

Synd. Kanske ska jag ta mig bortom skylten och gå på studiebesök. Förklädd. Se vad som händer i no no land och bli vän med den slaka och komiska snoppen.

Höjdhoppare

Stefan Holm har 39 banrekord och en imponerande resultatlista, fast i min skalle så har han hoppat lite högre än vad fakta talar.

Någon som däremot har hoppat högt och mycket är fantastiska Javier Sotomayor. I like. Fast han är fälld för doping. Twice.



Inomhus VM
Regerande mästare: Stefan Holm (SWE) : 236 cm : Valencia, ESP 2008
Mästerskapsrekord: 243 cm : Javier Sotomayor (CUB) : Budapest, HUN 1989
Flest titlar: 4 st : Javier Sotomayor (CUB) : 1989, 1993-1995 & 1999
Flest titlar: 4 st : Stefan Holm (SWE) : 2001-2004 & 2008
Längsta segersvit: 3 raka : Stefan Holm (SWE) : 2001-2004

Inomhus EM
Mästerskapsrekord: 240 cm : Stefan Holm (SWE) : Madrid, ESP 2005

Världsrekord
245, Javier Sotomayor, Cuba, 1993 : Salamanca, ESP

Världsrekord inomhus
243i, Javier Sotomayor, Cuba, 1989 : Budapest, HUN

Mästerskap

OS
239 Charles Austin USA 1996 : Atlanta, USA

VM
240 Javier Sotomayor Cuba 1993 : Stuttgart, GER

EM
236 Andrey Silnov Ryssland , 2006 : Göteborg, SWE

Inomhus VM
243i, Javier Sotomayor Cuba 1989 : Budapest, HUN

Inomhus EM
240i, Stefan Holm Sverige 2005 : Madrid, ESP

Silnov är naturligtvis en annan favorit med en graciös hoppstil och en fin personlighet.

Ett nytt socialt fenomen; TWITs

Women putting relationships, babies on hold
Continuing to party and enjoy their freedoms
Nightclubs seeing more Gen X women

WE'VE had WAGS, yuppies and metrosexuals; now meet our newest social phenomenon, TWITs.

The TWITs are "Teenage Women In Their Thirties".

Just like men with Peter Pan-syndrome who are not ready to grow up, TWITs are putting serious relationships and parenthood on hold, instead choosing to continue partying and enjoying the freedoms they discovered in their teens, the Sunday Herald Sun reports.


Skönt! Då har jag en etikett. TWIT-Tina.

Campino

Jag har ångest. Ganska kraftig sådan som föreligger ett illamående.

Låt mig berätta.

I Varberg ligger ett ställe som heter Campino. Det kan ha funnits där i 15 år eller så och är ett blomstrande hak. Deras kebabrullar är godast i Sverige, kanske till och med godast i världen. Så är det. Hemligheten ligger i såsen påstås det.

Under ljusa sommarnätter så är Campino ett inferno, fullproppat av människor som vill ha sin nattamat, innanför disken kliver soupnazin fram "bara rullar!", och nöjda lullar fyllorna ut med sin avlånga skatt.

Utanför skriar stora vita vackra västkustmåsar förnöjd och dansar svandans bland tappade folierullar som glittrar förföriskt och lovar mättade magar.

Det är en vacker scen.

Jag har inte ätit fläsk på tre år men igår så ville jag återuppleva en campinorulle i orginalskick. Sagt och gjort, jag singlade slant och klave betydde gris. En glimmande krona hamnade överst på min hand.

Det var så gott så jag åt upp nästan hela i bilen på väg hem. Supernice.



En timme senare kom ångesten och det kanske inbillade magknipet och nu när jag vaknade ur nattens skönhetssömn så kom min synd smygandes över mig och jag känner mig sjuk.

Det var väldigt gott men ingen mer gris för mig på ett tag. Det passar inte i min kropp.

Trots mitt fagra och öppenhjärtliga försök till "when in Rome".

Ett bad förgyller dagen

Det var en bra dag. Jag badade!

När jag stod huttrandes på bryggan hoppade en liten flicka i fem-års åldern i och ropade glatt till sin pappa att det var jättevarmt.

Hon ljög.

Svinkallt var det, fast ändå sådär accepterande skönt när jag väl var i. Simmade runt lite. Njöt av saltvattnet.

Det var fint.

Skattkammarön

Rundtur in the garden of the good...










... and the evil

onsdag 5 augusti 2009

Skynda långsamt

NU måste jag gå ut.

Solen har gått i moln medan jag har suttit i min säng och videochattat i två timmar. Så slö. Urs. Min dagsplanering har hamnat lite på sniskan men än är inte loppet förlorat. Jag kommer fixa det här.

Me and my boyfriend

Jag har träffat och blivit tillsammans med en ny kille. Det är lite tidigt inpå det förra avbrottet kan jag tycka men ibland kan man inte hjälpa om man blir kär.

Var absolut inte ute efter något utan det bara hände.

Och det är sådär enkelt och självklart, inga spel. Vi vill hänga med varandra så vi gör det. Mest hela tiden.

Han gillar lax och skidskytte, det är nästan för bra för att vara sant.

Jag är lycklig.

En aktiv dag

Till skillnad från igår som blev rätt slö så har jag tänkt vara aktiv idag.

Har redan startat med en havregrynsgrötsfrukost, inte illa. Nu ska jag ta den där promenaden. Det är sol ute och allt kan bli fantastiskt.

Sen tänkte jag mig ett renande havsbad bland tång och maneter. 18 grader ska det tydligen vara. I Augusti. Duktigt att det hunnit bli så varmt.

Fast jag har inte direkt några problem med kallt vatten. Kan till och med uppskatta det. En skön rusch går igenom kroppen när man går upp. Det är rätt nice.

Sen blir det nog chill med familjen. Ett avsnitt av Miss Marple hade suttit fint om det går ikväll.

Planerar alltså för en ganska ordinär dag idag. Vi får se om det blir så.

tisdag 4 augusti 2009

Förbjud omskärelse

Inger Johansson som är landstingspolitiker tycker att det är diskriminering att omskärelse för pojkar kan komma att kosta nästan 10 000 kr i Halland efter den förste oktober.

Hon påpekar att religionsfrihet är grundlagsskyddad och att omskärelse ingår i både judendomen och islam. Hon tror även att det finns en stor okunskap hos invandrare som jämför med kvinnlig omskärelse.
- Det finns inget gemensamt. Kvinnlig omskärelse är stympning och ett lagbrott, säger hon till Hallands Nyheter.

Lilla Inger skulle jag vilja säga, först av allt så är manlig omskärelse stympning. Även om det inte är en kroppsdel så är förhuden en del av kroppen. Något som borde vara där. Visst att det bara är en bit skinn, men den finns ju där av en anledning. Den skyddar ollonet for god sake.



Enligt koranen så är omskärelse påbjudet men inget måste.

Oftast handlar det om tradition. För att folk inte tänker längre själva utan gör vad folk har gjort före dem. Så jävla korkat!

Boskapet roar men gör mig samtidigt upprörd.

Lite wikipedia angående omskärelse:

I den anglosaxiska världen blev emellertid omskärelse en utbredd företeelse under 1800-talet. En starkt bidragande orsak var att man föreställde sig att det skulle förhindra onani, som ansågs både syndigt och hälsovådligt. Numera är det mest en fråga om tradition i dessa länder, även om det är vanligt att motivera den med de hygieniska fördelarna. Under 1900-talet senare del har den dock blivit mindre vanlig, men i USA är ännu en klar majoritet av den manliga befolkningen omskuren. Dock är trenden fallande i USA, 1997 omskars ungefär 35 procent av alla nyfödda.

En omskuren penis är, till skillnad från vad en vanlig myt säger, inte mer hygienisk. Ollon och urinrör lämnas mer exponerat för smuts och baktierieangrepp och den antibakteriella och skyddande funktion som så kallad smegma ger saknas på en omskuren penis. På nyfödda kommer ollonet i ständig kontakt med urin och avföring på grund av avsaknaden av förhud.

Stefan Holm is da man

En av mina svenska favvis friidrottare genom alla tider är Stefan Holm. Underbar spänning har han stått för och en härlig inställning till sporten.

Fantastisk teknik och en underdog känsla som gör att pirret har varit påtagligt under varje tävling. Hans tics och egensinnighet på gränsen till nördhet gör honom bara hetare i mina ögon.

Patrik Sjöberg kan trots sitt 2.42 hopp 1987 slänga sig i väggen.

Stefan Holm är vår största höjdhoppare.

Förslag på minisemester

Mariefred






Pittoreskt och mysigt. Något för de kära. Kanske lite trist vid en lång vistelse. Gripsholmsslott är största attraktionen. Gillar man porträtt är det paradiset, annars en timmes trevlig rundvandring i slottsmiljö.


VM i Berlin

Christian Olsson väljer att avstå VM i Berlin den 15-23/8 efter ett misslyckat SM då han endast hoppade 16.72 och därmed bröt sin 17 meterssvit som har sträckt sig sen 2002.

- Jag försökte hoppa 17.80 i andra hoppet och fick en liten smäll i svanken och fick avbryta hoppet. Sen kom regnet och då fanns det ingen anledning för mig att fortsätta, säger Olsson till TT.

Vad då "försökte hoppa 17.80 i andra hoppet"? Försöker han inte alltid hoppa så långt som möjligt?

I mina ögon har han alltid varit ointressant och lite löjlig med sin diamant i örat à la Beckham.

Den svenska guldåldern är slut för denna gång. Tror inte det blir några medaljer.

Wissman kan ta sig till final, Kronberg kan ta sig till kvarten, Musse drar antagligen upp finalen i ett bra tempo och slutar på 11 plats, Alhaji Jeng kan överraska liksom Mattias Claesson som jag hoppas på och alltid gillat för han är en kämpe.

Men inga medaljer alltså. Kan bli ett roligt VM ändå men vill man se Sverige vinna så tipsar jag om Finnkampen 29-30 augusti. Där finns det en chans även om Finland kommer plocka många poäng i kast- och stöt-grenarna.

Min frukost

Fint att vara hemma. Åt Start med Yoggi. Har jag aldrig själv hemma. Köper inte sånt, anser det vara för onyttigt antagligen. Men schysst att få tillgång till ibland.

Det är ju gott.

Bostadspriser

I Varberg ligger en lägenhet på 117,6 kvm ute för 1 650 000 kr/bud. Avgiften är lite saftig på 7918 kr/mån plus hushållsel. Men den låter rätt fin:

"Ljus, fräsch etagelägenhet med vidsträckt utsikt både mot hav och land. Nära affärer, restaurang mm."

I Kista utanför Stockholm kan man hitta en 6:a på 118 kvm för 1 995 000 kr/bud. Avgift 5695 kr/mån.

"Äntligen etagelägenhet på 118 kvm med låg månadsavgift! Renoverad lägenhet med superfin kök samt kaklat badrum! Stora och trevliga ytor med underbar terass för många solrika timmar. 3 min från gallerian, kommunikationer och mataffärer." (reds. not. jag har bara copy pastat, inte ansvarig för grammatik el stavning)

Visserligen ligger Kista utanför tullarna men prisskillnaden är ganska liten. Jag trodde den skulle vara större.

Jämför man de olika städernas söder så finns det en 41 kvadratare nära havsbad för 595 000 kr/bud med 1818 kr/mån och i Stockholm kostar en på 39 kvm 1 350 000 kr/bud, avgifter är 1269 kr/mån.

Den sistnämnda går säkert upp 500 000 kr medans den i Varberg stannar nog någonstans där den är.

Dyrare att köpa i Varberg än vad jag trodde. Där ser man.

Lata dagar

Min sista vecka i ledighet innan höstens uppdrag börjar. Ligger fortfarande i sängen. Videochattar med mitt hjärta, svarar på gamla fb-meddelanden och kollar youtube-klipp.

Måste ta mig ner och äta frukost. Magen kurrar.

Har även lovat min bror att jag ska hjälpa honom att måla om ett rum i källaren som ska bli ett gym.

Planen var att gå upp tidigt och ta en långpromenad i naturen och sen måla hela dan. Umgås med familjen.

Istället hänger jag virtuellt med människan jag spenderat mest tid med på senaste tiden. Typ hela tiden. All möjlig tid förutom snabba toalettbesök då och då. Lite som Johnny Drama när han blir besatt av den franska tjejen. På ett fint sätt.

....

Det är grått ute. Västkusten visar sin rätta sida, tänker jag då lite bittert. Det har varit alldeles för många regntunga dagar under min uppväxt.

But it's nice to be back.

Nu, frukost och familjehäng. Och sen lite mer lättja. Det är ju ändå semester.

Dåligt samvete

Urs, nu fick jag jättedåligt samvete för förra inlägget. Det känns inte okey.

Jag vill ju egentligen bara sprida kärlek. Och få tillbaka såklart.

My loser ex-boyfriend

Jag har totalt undvikt allt som har med mitt ex D att göra den senaste tiden för att jag helt enkelt inte vill ha något med honom att göra. För det är bara knas. Han är inte värd vänskap även om det sårar mitt hjärta och jag tvingar mig själv att vara kall. Jag har gått på för många nitar i det avseendet.

Det är en sån där människa som har lätt för att skaffa vänner men ju mer man lär känna så förstår man att den trevliga, sociala delen bara är en fasad och där under finns det en girig, självisk, störd individ som inte drar sig för att ljuga och bedra. Tyvärr.

Därför är han också egentligen väldigt ensam vilket känns sorgligt, men jag förstår att få orkar stanna kvar när de blir sårade gång på gång på gång.

Fick igår reda på av en vän, att mitt fantastiska, fina, godhjärtade ex (not) har lättat sitt hjärta angående mig på sin relativt stora blogg, och påstår att han har levt under terror i vårt förhållande. Att stora stygga jag har gjort honom illa och han bara är en oskyldig fin feministkille som kämpar för jämnställdhet och invandrares rätt i det svenska samhället, och totalt ett offer.

Tjena. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det där är ju patetiskt.

Han är så orolig att jag ska förstöra hans liv eftersom han ser sig själv som en kändis (och gör allt för att bli en ännu större sådan, haha) och om jag skulle berätta för vänner, människor, polisen, ect, vad han har gjort och hur han betett sig mot mig, så skulle det vara svårt för honom att leva vidare på sin image.

Kvinnosakskämpe - my ass liksom. En burka över min lekamen hade gjort honom nöjd.

Jag tycker det är trashigt att prata skit om folk, speciellt offentligt. Inser att det här inlägget är i de trakterna och egentligen så borde jag bara vara stor nog och strunta i det hela. Strunta i allt och gå vidare med mitt liv. Men det blir väl någon slags bearbetning för mig att skriva ner förmodar jag.

Intressant att jag stannade så länge (ett halvår) i det förhållandet trots de tidiga varningssignalerna. Som om jag diggade destruktiviteten och att han på något sätt blev min fix även om jag visste att det var dåligt för mig.

Sen var jag tvungen att slå i botten (dörren) för att bounca upp till ytan.

Väldigt intressant indeed.

Roadtrip igen

Denna gång med kära Jo och Ras. Det var nice.



Det blir så otroligt mycket billigare än att åka tåg, samtidigt som det är kul och skönt att slippa släpa grejer.

För miljön skull vill jag egentligen åka tåg men jag blir alltid skitsur på sj när jag ska gå in och boka. Deras priser är löjliga!

Entourage 604

Nya avsnittet avklarat. Vill egentligen samla dem på hög för att kunna avnjuta flera i rad men jag har svårt att hålla mig.

Kul, lättsam underhållning. My buddies liksom nu när jag ändå lever i ett kallt land med mycket yta. Det skulle vara en beteendeforskares förklaring i alla fall.