onsdag 29 april 2009

Oldie but goodie


...
oh Susie we ran out of time
oh Susie say what's on your mind
we got no where to run
we were much to young
I'm in love and nothing else can make me feel this way
now I'm lost not much more to say

...

Yoghurtreklam

Jag fick en call-back på provfilmningen för reklamfilmen jag gjorde förra veckan. Nu står det mellan mig och en annan tjej som regissör och byrå ska väga emot varandra. Kul om det blir så att de väljer mig men inte hela världen om de väljer den andra. Sånt är livet och jag klarar mig fint utan det giget.

Ett tag ville jag inte göra reklam alls för jag tyckte det var för säljande. Nu har jag lagt ner sådana tankar. Som jag känner nu så är det roligt att jobba så hellre reklam än ingenting alls.

Så jag håller mina tummar lite lagom löst inför måndag då jag får beskedet.

Wacko People Theatre

Har precis kommit hem från ett möte med min teatergrupp då vi har läst igenom manus och umgåtts. Det kommer bli så himla bra.

Pjäsen, Helt Jävla Sinnessjukt!, är jätterolig, vi har en bra ensemble bestående av Micke Bergsten, Andrés Esteche och mig själv. Producent är Jessica Jäger och regisserar gör Stefan Stanisic.

Nu börjar vi den långa resan mot premiär. Weehoo!!

Ett nytt domestikt problem

Har bytt min lampa i hallen och nu fungerar den inte längre trots att jag bytte glödlampa och allt. Kan det vara så att för ojordade uttag så måste man använda ojordade kontakter? Jag har en jordad i en ojordad just nu. Är det därför det inte lyser när jag trycker på knappen?

Fel i Firefox

Föresten, min layout är helt knas i Firefox. Ska fixa till det asap. Ska bara klura ut hur.

Måddedyggonen och se positivt på livet.

Jag gillar att det händer saker i mitt liv. Så nu när mitt kärleksliv har varit/är himmel och helvete så försöker jag ta allting positivt. Det som inte dödar...

Men det är lätt för mig att säga. Hela mitt liv har varit relativt smooth. Alla är och har varit ganska snälla so far. Skiten jag har fått har jag oftast förtjänat och ren ondska har jag inte stött på direkt.

Elaka barn finns det gott om. Antagligen beror det på deras outvecklade hjärna och hängivelse till flocken.

När jag var liten och växte upp i Bua så fanns det en dam som kallades Måddedyggonen för att hon alltid brukade påpeka att man måste tvätta hästarnas ögon. Hon var ursprungligen från Polen och därför lät det så. Måste tvätta ögonen - Måddedyggonen.

Alla coola, lite äldre hästtjejer tyckte att hon var en jättejobbig kärring. Jag var inte en av dem.

Denna ensamma dam hade en tatuering på armen. Några siffror.

I Bua kastade ungarna ägg på hennes fönster. I Auswitch gasade nazisterna ihjäl hennes vänner och familj.

Hon finns inte längre. Jag undrar om hon uppskattade sitt liv.

I jämförelse så är mina grubblerier nada. Pinsamt att ens nämna dem i samma text.

Så nu måste jag tvätta ögonen och gå och lägga mig. Och uppskatta livet. Det är vackert.

The Joker


I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I get my lovin' on the run

I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
I play my music in the sun

I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I sure don't want to hurt no one

tisdag 28 april 2009

Feminist - javisst.

Ett stopp har infunnit sig i mitt handfat. Vattnet segar sig ner vilket är konstigt/jobbigt för hålet är relativt stort och ända tills nyligen så har det fungerat felfritt. För en händig person som mig själv så borde det vara ett enkelt ingrepp. Problemet är att jag inte riktigt vet vad göra för jag har aldrig gjort det förut.

Är inte det konstigt att jag har kunnat gå runt såpass länge utan att någonsin öppnat ett vattenlås (heter det så?)? Sjukt.

Jag drar mig också för att göra det. Verkar jobbigt. Och äckligt.

Det trista är att jag vet att det inte kommer att läkas med tiden. Det kommer antagligen bara bli värre. Satana perkele.

Love is in the air...

Kungsan, 27/4 2009

måndag 27 april 2009

Vardagsgodis

I en lekpark på Södermalm. En liten kille i vit-grön tröja gungar högt i sin gunga samtidigt som hans gunggranne frågar om han är Bajare. - Näe, jag är Spindelmannen, är hans självklara svar.

På Hotell Birger Jarl en solig eftermiddag. En man i rullstol rullar upp till receptionen och frågar var toaletten finns. Damen i repan pekar mot en dörr och säger att den finns en trappa ner.

Kycklingköttbullar

Har ju i och med min konsumtionsfria månad inte ätit ute på, ja, nästan en månad. Inser också att jag inte behöver det. Är sjukt bra på mat. Slängde ihop några kycklingköttbullar i kväll och de blev helt enkelt hur nicea som helst.

Vad ska jag göra med all den här talangen jag besitter? Hur ska jag klara av att leva i en värld där människor äter Mamma Scanköttbullar, Grandiosa pizzor, snabbmakaroner, you name it, och verkar nöjda med det? Var hittar jag en jämlike?

De frågorna ställer jag mig i denna stund, samtidigt som jag belåtet konstaterar att hur man än vänder och vrider på det så är det ändå en win-win situation för mig. Jag får ju the good shit.

Jag dansar även nykter någonstans

Min vita, konsumtionsfria, GI månad börjar lida mot sitt slut precis när jag börjar gilla den. Var ute i lördags och körde hela rundan med Berns och Spy Bar till kl 5 och hade skitkul! Det var riktigt, riktigt bra. Förstår inte varför jag har varit så rädd för att gå ut nykter.

Tror att jag har varit rädd för att känna mig utanför men det var hur soft som helst. Runt 4-snåret så började dock mina kumpaner svamla lite grann och andedräkterna var inte på topp, men utöver det så var det lugnt.

Det bästa var att jag kände mig så smart. Var bara skön och soft och tog bra beslut. Supernice!

Mitt entourage ska ha eloge också såklart, fina intressanta människor som förgyllde kvällen.

Så vad jag tar med mig är en ny visdom om mig själv och min prestanda. Good shit. Rekommenderas för er alla. Testa. Just do it.

Ut och dansa nyktra, it is sooo nice!

lördag 25 april 2009

Det kommer flera

Charlottes mamma säger att det går fler spårvagnar. Det är jag säker på att det gör, men just nu vill jag bara åka 69an mot Hornstull.

torsdag 23 april 2009

Reklamfilm

Var på provfilmning för en reklamfilm idag. Det gick bra, trots att det var en ganska stapplig skriven dialog. Dock helt fel tid för mig att göra reklamfilm i bikini. Bikini, yuiyk. Jag är ju fortfarande i Ben & Jerry-mode, kroppsmässigt. Oh well.

Fulmail

Jag har fått ett sjukt mail som jag inte vet vad jag ska tro om. Antingen så är det sanning och då är det ganska lustigt, eller så är det någon som tycker väldigt illa om mig och har lagt ner en hel del jobb för att blåsa mig. Vet inte vad göra.

Men min nyfikenhet tar överhanden och jag kommer att svara. Känner att jag inte har så mycket att förlora, är inte så rädd för att bli bortgjord. Jobbigt bara att man inte kan lita på alla mail som man får.

Det är så enkelt att skicka fulmail. Har hört storys om män i Norrland som får mail från kvinnor i Afrika som påstår sig vara kära och vill ha pengar till biljetten. Och de går på det...

Visst är det lätt att skratta åt något sån't men hoppet om kärlek ger folk tunnelseende och självklart vill man att världen ska vara pålitlig.

onsdag 22 april 2009

Viktras


Lindsay Lohan blir tydligen, enligt Aftonbladet, smalare och smalare efter uppbrottet med flickvännen Samantha Ronson.

Inte så konstigt egentligen, som singel så är man ute och festar mer och festar man mycket så äter man mindre. Både bra och dåligt kan jag tycka när jag själv sitter här med plus tre kilos övervikt.

Självklart är det inte bra att vara för smal och det är inte fint heller. Å andra sidan är det varken charmigt eller hälsosamt med lovehandels.

90-65-90 är lagom.

I höstas var jag het på Stockholms singlemarknad, hade en slimmad kropp och festade ofta.

Idag är jag myspys-flickvän, för stor för 3/4 av min garderob och festar inte alls eftersom jag har en vit månad.

Lohan borde äta mer för hon ser för täskig ut. Själv så kör jag lite GI nu och festar igång i maj igen, dock lite lugnare, men med förväntningar om att vara tillbaka i good old shape inför sommaren.

Receptet är bra mat, mycket fisk, motion och lite vino istället för middag då och då. Ska jag vara helt ärlig så hjälper ett miserabelt sinne men det är dumt att påkalla ett sådant. Hellre lycklig.

Teatergrupp

Var i dag på första mötet med min nya teatergrupp. Det känns fantastiskt bra! Gruppen består av tre huvudskådespelare, varav jag är en, regissör och producent. Ingen känner varandra från början utan alla har tillkommit genom urval, men det känns om om vi alla har ambitionen att växa samman och göda fram något riktigt bra.

Vi har en nyskriven pjäs av Mikael Bergsten som heter Helt Jävla Sinnessjukt! och den är rolig, innovativ, modern och tankeväckande. Premiär blir det i slutet på oktober. Kommer bli massa jobb men kanonkul.

Hunger



Var på Victoria och såg Hunger igår kväll. Baserad på en verklig historia om Bobby Sands som hungerstrejkade 1981. Tänker inte berätta mer om ploten.

Filmen var okey. Gripande och obehaglig fast ändå ganska plain. Kommer säkert få massa kritikerrosor för att folk tycker att den är tung och svår och vågar därför inte säga något annat, men i mitt tycke så är inte det lika med bra film. Däremot är den intressant uppbyggd med tystnad/bildspråk goes fast kamera/lång dialog goes back to tystnad/bildspråk.

Värd att se men orsakar ingen våg.

En undran

Jag tycker att jag cyklar snabbt men har inte en chans mot snubbarna med tighta byxor och smala däck. Min undran är om de går runt med de där tighta byxorna på jobbet?

Okey att de tar sig fram snabbt, men är det verkligen värt det?

Klurig ekvation

Jag behöver klippa mitt hår men vill inte att det ska bli kortare.

måndag 20 april 2009

Lurad!

Man tror att det ska vara fint ute men så är det sviiinigt kallt. Inte konstigt många blir sjuka i tider som de här.

Bill Skarsgård


Näste man till rakning i Skarsgårdsklanen är Bill 18 år. Medverkar i båda Arnfilmerna och bioaktuella Kenny Begins.

Personligen tycker jag att hans utseende är mer veriabelt än både Alexanders och Gustavs och har han någon slags talang så kommer det bli intressant att följa hans framfart. Jag tror det blir ett genombrott 2010.

Men visst är det tråkigt med människor som får hjälp i karriären på grund av sitt efternamn och familjens kontakter när det säkert finns massor av mer intressanta unga skådespelare där ute. Men det är så hela vårt samhälle funkar; kontakter is the shit. På gott och ont, beroende på vart man själv befinner sig så klart.

fredag 17 april 2009

Helg!

Då var det helg. Skönt fast tycker att denna veckan gått lite för fort. Jag är fortfarande i min vita månad och undrar om det är det som gör att allt känns lite mer trist på något sätt.

Kanske inte så konstigt. Det handlar inte om alkoholkonsumtionen utan mer om begränsningen, att jag inte får ifall jag skulle vilja. Det är tråkigt att behöva begränsa sig kan jag känna.

Oh well.

Ska iväg på en torr AW på det nya stället Kåken och sen får vi se vad kvällen har i sin famn.

onsdag 15 april 2009

Inglourious Basterds

Jag är ett stort Tarantinofan och väntar med spänning på Inglourious Basterds som kommer till Sverige den 21 augusti.

I somras fick jag äran att läsa en del av manuset. Tyvärr inte för att jag hade blivit erbjuden en roll, utan för att jag känner en snubbe som känner Tarantinos so called muse. Hon fick manuset av Tarantino, gav det till sin regissörspolare, som i sin tur lät mig fingra på det.

Roligt att han har skrivit för hand på framsidan. Kanske inte haha!-roligt men lite sådär skönt i alla fall.

URK!

Smakade precis på en av mina muffins. Inte god. Enligt receptet ska de smaka som vanliga muffins bara lite mindre söta. Hmm.

Aja, det är väl bara att acceptera ödet. Har man som jag ätit glass i stora lass får man smaka på trista muffins för att återfå balansen i tillvaron.

Lika som bär?

Jag har precis bakat blåbärsmuffins (GI) och vaskat fram jämförelsebilder mellan mig och Tuva Novotny.

Varför har jag gjort det kan man undra? Tja, jag vet inte. Kanske är det för att någon har påstått att hon är lik mig. Kanske är det för att det har börjat dyka upp tankar kring en avsomnad, aldrig riktigt påbörjad, karriär. Tankar som gör mig rastlös och sugen på något nytt.

Jag tycker om Tuva som skådespelerska, tycker att hon är Sveriges mest intressanta. Fast det säger ingenting om mig, utseendemässigt lik eller inte. Dessutom skiner hon mer på sin bild.


Vackrast i Världen

Här skriver jag om Aftonbladet som skriver om Vanity Fairs årliga omröstning om vem som är världens vackraste kvinna. Med förbluffande 58% av rösterna vann Angelina Jolie.

Jag fattar inte riktigt. Visst är hon snygg men inte så jäkla het, väl?

Hennes profil är som en backe, läpparna är torra och hennes lemmar är för smala för mitt tycke.

Dessa är nog mina favoriter, utan inbördes ordning.

Penelopé Cruz

Scarlett Johansson

Adriana Lima


Penelopé och Scarlett är även behagliga skådespelerskor. Se dem i Vicky Cristina Barcelona där Penelopé briljerar. Miss Lima är bara snygg, fast säkert jättesmart men det det vet ju inte jag eftersom jag inte känner henne.

Plus med konsumtionsfri

På senaste tiden, kanske de senaste 3-4 åren till och med, så har jag varit lite blasé. Blir inte så upphetsad av att gå ut och äta eftersom det händer hela tiden, shoppa känns kul i typ en sekund och så lirar det på. Det är inte ett bra sätt att leva på. Naturligtvis är allt mycket roligare när man blir exalterad över saker och ting.

Därför är jag nöjd med min konsumtionsfria månad för jag blir glad över det lilla.
Fick precis en biobiljett av min produktionsledare, och nöjd som en sparv blev jag. Nu kan jag gå på bio och se en bra film. Kul! Lyx liksom.

måndag 13 april 2009

Påskhelgs-potpurri

Har haft en jättefin helg som funkade utmärkt trots att jag har en konsumtionsfri-, vit-, GI-månad nu i April.

Blev lockad att ta en öl i lördags em när jag satt i solen med Kenna och Douglas längst muren i Vita Bergsparken, men höll emot. Det kommer att vara skönt sweet den första maj när jag har klarat det, så det vill jag inte förstöra.

Påskafton blev en intim fest med fina vänner där vi lagade mat tillsammans och sen satt och pratade, sjöng, tokdansade och skrattade som stollar. Inget onödigt konsumerande, däremot åt jag chips och bröt GI sviten. Oh well.

Snart har halva April gått och det känns lugnt med allt. Blev i och för sig ordentligt shoppingsugen för några dagar sen men då vara det bara att bita ihop.

Ska nog ta mig till Berns och Spy Bar nästa helg och försöka vara ute så länge som möjligt för att se hur det känns att vara ute utan att ha druckit något. Hur ser folk ut liksom? Vad pratar de om? Det ska bli jätteintressant och förhoppningsvis kul.

Har även grillat två kvällar denna helg. Fina fisken.

Cykeln har kommit fram och jag älskar att glida bort till Hornstull eftersom det är nedförsbacke hela vägen. Tillbaka hem är inte lika kul men bra för mina ben. De måste shapas upp inför shorts-säsongen känner jag.

Idag åt jag lunch ute på en brygga och matade änder med bröd. Visst är våren fin?

Underbar och Älskad av Alla


Såg Hannes Holms Underbar och Älskad av Alla i helgen. Har en ganska så cynisk inställning till svensk film så jag blev positivt överraskad. Underbart sceneri, några kännbara scener och ett och annat plötsliga skratt. Klart sevärd trots att jag störde mig på den själviska, naiva, klumpiga, korkade huvudrollsinnehaverskan som till slut visar lite ödmjukhet och självdistans och då blir förlåten.

Skulle även hinna med Bombay Dreams och Viskningar och Rop, men det får bli i veckan istället. Ska försöka uppdatera mig på svensk film nämligen.

torsdag 9 april 2009

Kärlek eller idioti?

Tyck om mig mest
När jag förtjänar det minst
För det är då jag behöver det bäst

Ny stategi på västfronten

Full fart framåt - håll tätt bakåt!


Lånat av Stockholms bästa lag.

Lite kuriosa bjuder jag på så här Skärtorsdag och allt: Det finns en rolig supporterkalsong med nämnda ramsa. Första halva där fram, andra halvan där bak. Humor.

I'm singing in the rain!

Jag är så glad att det regnar. Vill att det ska fortsätta ösa ner hela dan. Ingen sol, inga aktiviteter. Jag vill bara kura upp mig i soffan med någon varm och titta på massa film, äta god mat och bara vara.

Inga krav, inga möten, inget jobb, inget tjafs. Bara film och kärlek.

One love.

Regnet öser ner

Sitter i min soffa trött, och lite öm
Regnet det öser ner, men vad gör väl det?
För nu har vi flytet, nu är det som det ska
För här sitter, min kille och jag...


Jag flyttar mig närmare, och säger "du e fin"
Han bara skrattar åt mig, men vad gör väl det?
För nu har vi flytet, nu är det som det ska
För här ligger, min kille och jag.
..

...

Vi missar våra möten, och får sova lite,
Jag är våt som en katt, men vad gör väl det?
För nu har vi flytet, nu är det som det ska
För här sover och jag...
För här sover och jag...



En del ur verkligheten?

tisdag 7 april 2009

Ett sätt att se på frihet



Att vara fri är en rättighet vi alla borde ha. Vissa kan inte, andra väljer att inte vara det på grund av rädsla och konventioner.

Jag slåss för min frihet och uppskattar den samtidigt som frihet kan göra människan ensam. Ärligt talat så vet jag inte vad som är rätt, känner mig förvirrad för jag tror på kärleken men vet att kärleken kan imprisonera på många obehagliga sätt.

Tror inte att ensam är stark, förmodligen ligger svaret i någon slags gyllene medelväg.

Typ, mellanmjölk och hur trist är inte det?