måndag 30 mars 2009

Exotiskt blod - min perversion?

Jag chattade med en vän på facebook igår, och han frågade mig om jag gillar exotiskt blod, precis som han själv gör. Jag stannade upp mitt tangenttryckeri för en tankestund och lät honom fortsätta knappra fram att han aldrig varit tillsammans med någon svenne.

Jag blev förbryllad, har aldrig tänkt på det så och förstår inte riktigt "exotiskt blod". Om nån är snygg så är den snygg liksom. Oavsett. Jag har fått hjärtslag av blonda, mörka, jordgubbsbeströdda, svarthåriga och även råttfärgade. För mig handlar det om det som svallar oss emellan; passionen och kemin.

Att jag är så otroligt öppensinnad och härlig kanske inte gör mig till en bättre människa , men däremot skulle jag bli riktigt upprörd om jag träffar en kille/tjej och får se bilder av hans/hennes ex och alla liknar mig. Samma typ liksom. Det skulle kännas sjukt perverst och jag skulle mer än någonsin känna mig som ett objekt, som en i mängden. Det hade inte funkat alltså, han/hon hade varit tvungen att gå. Romeo must die.

Å andra sidan så anser jag att alla som tycker om att ha sex, utan förökning som mål, är perversa så who am I to point fingers?

Tre fingrar kommer peka på mig, exotiskt blod eller inte.

Jag blev knivhuggen i ryggen under Earth Hour

Vi i Sverige sparade in 25 villors årliga elförbrukning under Earth Hour. WTF?! 25 villor! Det är ju ingenting. Hur svårt är det att släcka sina lampor under en timme? Lata, förbannade, ignoranta, människor.

Egentligen borde alla ha minst en earth hour/kväll. Stäng av allt, tänd lite ljus och mys med någon du tycker om.

Jag befann mig i Hornstull och blev sjukt besviken när jag tittade ut. Huset mitt emot sken av elektriska ljus. Hornstull av alla ställen! Där ska ju folk bry sig om något, där är ju folk kreativa och på riktigt. Eller?

Tydligen inte!

Även du min Brutus.

Maria Larssons Eviga Ögonblick

Min videobutik har happy hour och hyr ut filmer för 10 kr/st. Funderar på att springa ner och hyra Maria Larssons Eviga Ögonblick. Inte för att jag tror att den är bra utan för att ha sett den. Det känns så himla trist bara, men jag måste ju se den och då passar det ju bra att det bara kostar 10 kr.

Hmm. Vi får se vad jag gör. Förhoppningsvis har jag fetfel och det visar sig vara den bästa filmen någonsin. Det vore major!

Mitt liv som film

Igår var jag med om ett så otroligt fint ögonblick där allt klaffade och jag stod på toppen av mitt lyckoliv. Ett tillfälle som jag skulle vilja kapsla in och spara. Endast smaka lite på, då och då, och lysa upp mörka vintermånader.

Det var nästan för perfekt för verkligheten, det var som om det vore en scen ur en film. En bra sådan. Jag grät av lycka.

Här är ingredienserna:

Ett stycke lovable hjältinna
En snygg snubbe
En medelålders dam med rolig dialekt
En tunnelbanevagn
En Mezzaluna med pesto från 7-eleven

Svårare än så behöver det inte vara. Ut i verkligheten och lev era liv som om det vore en film! Glöm inte att spela huvudrollen själva och fläska gärna på med känslor. Ett melodram är alltid roligare än något mediokert.

Lycka till!

söndag 29 mars 2009

Palmyra Kebab

Tog kollektivtrafiken ut till Årsta Centrum idag, för en sen frukost på Palmyra Kebab. Mitt sällskap som är vis av tidigare erfarenhet, föreslog att vi skulle dela på en kebabtallrik med pommes och det var bra att vi gjorde det för jag blev sjukligt mätt.

Men det var en fin upplevelse som det dock kommer att dröja ett tag innan jag ger mig in i igen. Man får asmycket mat, det är jättegott men det bästa är att de har ett såsbord där man kan pumpa på hur mycket stark sås, yoghurt sås och aioli som helst. Visst vet ni, de har aioli. Så jäkla fint!

Jag tror att jag åt en deciliter själv och att det är en direkt orsak till mitt state of illamående som har förföljt mig resten utav dan. Men det var fint under måltiden. Jag kände mig som ett barn på Disney World.

Åk till Årsta och ät kebab. Ni kommer inte ångra er. (Eller jo, det kommer ni göra, men åk ändå.)

En söt lögn

Att jag har kontroll över mitt sockerbegär var en ren lögn. Jag trodde förvisso själv på den i ögonblicket men jag förstår att det där var helt fel av mig när jag står med Phish Food (Chocolate Ice Cream with Marshmallow, Caramel & Chocolatey Shaped Fish) i ena handen samtidigt som jag rör ihop en kladdkaka med den andra.

Det där sockret är tydligen förrädiskt.

Ben och Jerry

Ben och Jerry dyker upp som små psilocybinsvampar i skogen. Överallt hittar jag dem; i min kvartersbutik, i mataffären och till och med i videobutiken. De invaderar Sverige och tar oss med storm. Och jag är sjukt tacksam.

Ben och Jerry är två hippies som kom på den briljanta idé att blanda kakor i glass i jakten på den perfekta munchiesen. 1978 hände det. Och nu 2009 så bidrar de till att jag blir lite mer kramgo. På ett fint sätt.

fredag 27 mars 2009

500 fest!

Då passerade jag 500-inlägg spärren. Oj! Där ser man. Time flies. Eller inte.

Jag är ju av den sorten som vägrar medge/säga/hålla med/förstå eller ens erkänna att tiden går så fort. Hemskt uttryck och en dålig inställning till livet, tycker jag.

Och, om jag får reflektera över mina 500 inlägg, så måste jag säga att det har varit en lång och ibland plågsam resa mot ett mål som jag inte ens är medveten om. Fast på ett fint sätt.

Så, jag säger med en uns lycka i min skrift, att det var skitlänge sen nr 1 kom till, men jag älskar och avgudar var och en av de som har ramlat in därefter.

Min vän D vill att jag ska nämna, visa eller skicka, ett eller helst flera, som är briljanta, roliga och underbara, vilket de borde vara med undertecknad som undertecknad. Jag har bett om uppskov och avvaktar.

Men av 500 så är det klart att det finns guldkorn, något som glittrar och glimmar, för de eller den som förstår. Kommer återkomma om det.

Tills dess så är det 500 fest en liten stund i mitt hus. Yeayh! Värsta bloggkungen.

torsdag 26 mars 2009

Nätraggning

När jag jobbade på ZTV så var vi tvungna att skapa ett användarkonto på PlayAhead eftersom de två sitter ihop. Nu, mitt i natten när jag sitter uppe och kollar film, så slog det mig att kontot finns kvar vilket känns lite jobbigt. Vill inte vara medlem i ett community för kids om jag inte måste. Inte mitt forum och inte min grej helt enkelt.

Det känns som om det är mkt ragg på PA. Själv har jag aldrig nätdejtat och är inte nyfiken på det heller. (Not that there's anything wrong with that.) Kanske har jag inte känt behovet, kanske är jag feg... Men jag hoppas att folk fortsätter våga ta kontakt med varandra och att taktikerna håller. Kör hårt liksom.

Vill inspirera med en del av min (numera raderade) inkorg:


• hej hur läget med dig då? skulle vad trevlig om du kunnde snacka mer på msn,, kan man få din msn? ha det bra kram=)

• hej hur e det me dig förlåt om jag stör men du verkar vara en intresant person så skulle va kul o få prata me dig o lära känna varann, du är mycket vacker jag tycker mycket om äldre kvinnor så skulle va kul om du svarde , ha det så bra

• tjaa snygging:P
läget då?

• puss

• hej hej snygg läget
vad fin och vacker du är

• u got style girl

• tjena äre bra me dej:)? ja har nyss gjort min pea så ja har inga bilden men ja har bilder på msn:) har du msn?puss

• tja hur e läget me dig?
haft en bra dag?

• hejsan snygging kan jag få din msn

• hej.. du var juh söt.. lust och lära känna varandra.. kram simon

• hejsan hur e det? kram

• tja, kan du fixa så jag får ZTV-Vip här på playahead? ;)

• hej! kände mig nästan lite tvungen till att skriva ngt...) allt bra?=)

• i want to chat with some one because i m alone and i got bore

• why u don´t answer me? i think u r soooo busy

• u looks nice in your display picture. Isn´t it ?

• ville bara tala om för dig att du är otroligt vacker :)

• marry me ;)

• du är klockren den läkraste 30 åringen jag sett nånsin gud vällsignat dig jag gillar dig fettfin puss

• tjennare gumman hur är lägget dah? puss

• sexyyy

• tjena snygging..
fin profil.. vad heter du..?

• hej sötnos..
läget me dig då??
singel??
det skulle vara kul å lära känna
dig lite hoppas du vill det me ..
kram så länge

• oj fy fan va fin du e:D:D:D

• varför svarar du inte på mina gb:n :/?

• as läcke.r.msn?

• jag väntar fortfarande :( skicka ditt mob nummer så e du snäll:D! så fort du ser det här :)! ser att du inte ens har vart inloggad:P o faktiskt glad:D! då vet jag att du inte struntar i mig =)D:!

• Du tror säkert jag e galen eller något men:P ehm... :S vet inte vad jag ska säga eller hur jag ska förklara ^^Kanske e lite galen ^^:D! Men
När du ser det här kan du skicka ditt nummer till mig då ? så jag typ kan sms:a eller något för att få tag på dig ? Så jag vet att jag f¨r tag på dig så jag slipper sitta o hoppas:D!?
Undra om jag är konstig^^?:D
Men du :D Skicka något så jag kan få tag på dig (A) skulle betyda mycket :

• Hade hoppats på ett svar men ser att du inte har vartit inne :( nu e jag iaf hemma från jobbet. :D Ska fortsätta hoppas på att du kommer logga in innan kvällen e slut:D ska ut o jogga nu :)

• Jag fastnade här:P men nu kan jag inte sitta här längre:P ska sova så jag orkar jobba imorrn ^^ :) men hör av dig'(A)+?

• Nu har jag suttit här i flera minuter o kollat på dina videklipp xD samtidigt som jag satt o drack juice =)! Så tänkte jag :D Vill du baka =)? xD

• Du kanske tycker att jag är ung och har redan skapat dig en bild. Men jag känner mig inte som dem andra. Jag har hoppat av skolan och har jobb och får som dfem vuxna och jag beter mig vuxet. Så lixom, du borde förstå :)
Har du några drömmar?
Jag har mina drömmar och alla har väl drömmar. men det brukar alltid vara så att dem försvinner. Du drömde säkert om att du ville vara en prinsessa eller något när du var lite. Men nu gör du kanske inte det längre?
Jag tycker det är synd att ingen lever efter drömmarna :( Men jag gör det:D! och jag kämpar för det. Och bara för att jag vill det så himmla mycket så har jag saker att gör hela tiden och jag känner att jag inte sover bort tiden som många andra. men ändå kan jag njuta:D
Det är underbart att gå och lägga sig på kvällen och känna att man längtar efter tills man vaknar så att man får fortsätta kämpa.. :D
Låter det konstigt:P ?
e du som mig :)?
Jag vill träffa dig iaf=):D

• Hejsan på Dej.. Rent spontant.. Jisses va du är Söt.. Pussar o Kramar, Magnus

• hej ville bara säga vilken vacker bild du har på din pa sida :D fin tjej me ett vackert leende:D

• hejsan hur mår du ..kan vi lära känna varandra ?

• söt du e
har muckat nyss skulle vara kul träffa dig

I en annan del av världen

När den här grytan är tom på Rundown...

... så ställs den på gallret...

... å så tänder de på...

.. och så blir det en ugn som används till att baka en sånhär väldigt god bulle innehållandes söt ost och kryddor.



För oss gäller det att sätta ugnen på 225 grader och vänta i all evigheters tid tills lampan har slocknat. Knappt så man pallar.

Nya Tinkerbell

Jättesöt, men svinet bekymrar mig. Lek med naturen brukar slå tillbaka. Å andra sidan är de så små att homo sapiens nog ska kunna kontrollera. Jag spår att lilla grisen blir det nya svarta i Lalaland.

onsdag 25 mars 2009

Våffeldagen

Har ätit våfflor till frukost och till sen lunch. Marias befruktning, sin intakta mödomshinna till trots, måste firas ordentligt. Kanske en våffeltårta till middag?

måndag 23 mars 2009

Jag tar en likadan, tack!

Träffade en kille i helgen som ska bli pappa inom några månader. För honom var det självklart att vara sympatinykter med sin flickvän eftersom de båda ska bli föräldrar.

Jag har träffat massor av killar som gör tvärtom och festar så mycket de kan under graviditeten för att passa på. Urs, vad hemskt att gå runt tjock och trött och samtidigt ha en snubbe som är neandertalare på helgerna.

Ännu en orsak att gilla 80-talister.

3 orsaker att älska USA

De är roliga.

En stor Margarita betyder en STOR Margarita.

Enough said.

The Dead Chick in the Closet

Var på filmvisning av independentrullen The Dead Chick in the Closet på filmhuset i fredags. Novellfilmen är producerad av Branbomm Film och Henric Brandt heter regissören.

Det glädjer mig att det börjar röra sig på den svenska independentmarknaden, att produktiva, kreativa, talangfulla människor får saker gjort och får ut dem på någon slags marknad. Det är bra för svensk film att ha en levande och intressant indiescen.

När det gäller The Dead Chick in the Closet så tycker jag att den är rolig, välklippt och mestadels bra spelad. Det finns en scen i mitten, med en präst som jag tycker är onödig och temposänkande, men annars rullar det på fint och jag känner mig engagerad och underhållen.

Versionen jag såg är 31 minuter lång och den finns även i en annan version som är 25 minuter och ingår i dvdsamlingen Horrorvault 2.

Tokig, knasig film med splatterhumor. Titeln säger en hel del, det finns verkligen en död brud i garderoben. Plus en massa andra obstruktioner som vår hjälte John (en karismatiskt lysande Pontus Olgrim) råkar ut för. Ska bli intressant att se vad Henric och Branbomm gör härnäst. Kolla in trailen.

fredag 20 mars 2009

För en vecka sen

Då var jag här.


Nu är jag här.

Ibland skäms jag över mig själv

För några år sen brukade jag och min dåvarande pojkvän hänga nästan varje kväll hos en killkompis som bodde några hus bort. Denna killen hade det fruktansvärt stökigt, framför allt i köket där det var rent äckligt. Alla visste om det, han visste om det och någonstans var det bara så det var. Han städade helt enkelt inte sitt kök och det accepterade jag.

Något år senare så träffade han en flickvän, en söt, gullig tjej, som flyttade in till honom ganska omgående.

Jag kommer så väl ihåg min tanke när jag var där och såg att det låg massa lösté i slasken och undrade hur fan hon kunde låta det vara så. Varför har hon inte städat undan, liksom.

Vilket är jättekonstigt av mig. Jag accepterar att han är värsta slusken men förväntar mig att hon ska vilja ha rent omkring sig när hon bor där. Bara för att hon är tjej!

Jag är glad att jag kom på mig själv och skäms ännu idag över mina tankar.

Socialdemokrat

På nämnd Cannesresa så var det en tjej som anklagade mig för att vara socialdemokrat för att jag tycker att Vasastan är småborgligt. Hmm. Inte riktigt samma sak, eller? (och som om det vore något fel med att vara socialdemokrat)

Samma tjej tyckte att hennes dejt var svennig för att han inte kände till Wicked Games med Chris Isaak. Jag vill inte vara kulturpolis men är inte Wicked Games en ganska svennig låt? Jag gillar den jättemycket och tycker att videon är fierce men det är ju inte precis det mest svårkulturella man kan tänka sig.

Ja, vad ska man säga?

Ibland skäms jag över mitt kön

För två år sen var jag på en 10-dagars semester i Cannes, på Franska Rivieran. Mycket kan sägas om den semestern, t.ex. att jag har aldrig sett så många uppknäppta, randiga skjortor, kotlettfrillor, Marlboro Lights och rosévin på samma ställe (förutom kanske Josefinas en varm sommardag). Det var den manliga uniformen kan man säga.

Den kvinnliga varianten var lite mer fladdrande, tant-riviera-klänningar, högklackat fast ändå med obligatoriska Marlboro Lights och rosé. Jag var katten bland hermelinerna med jeans och linne.

Första kvällen hade vår värdinna bjudit in sex av hennes vänner från Sverige, tre par. Vi satt alla ute (och drack rosé) men efter en stund så drog sig killarna in för att ha ett litet eget party och byta mellan låtarna på Absolut Musik skivorna som rullade.

Vi tjejer satt kvar ute och gästerna beklagade sig lite över att de inte kunde dricka hur mycket som helst eftersom de kom i tre bilar och det stod på deras ansvarsområde att köra hem, för så brukar det vara eftersom killarna gillar att festa till det lite. Det gjorde naturligtvis tjejerna också men någon måste ju köra..

Efter ett tag så märkte man hur tjejernas uppmärksamhet mer och mer drogs mot killarnas håll och deras fest några meter bort, en fest som de inte var bjudna till. Och killarna gjorde ingen ansats till att ansluta, avsluta eller vara sociala.

Så där satt de duktiga flickvännerna/chaufförerna och försökte hålla humöret uppe och led i det tysta av att vara det svagare könet. Men i samma andetag så börjar de prata barn och någon av dem säger att det värsta de vet är när folk klär sina bebisar så man inte vet vilket kön det är. När man inte klär sina flickor i rosa!

Och jag sitter där och tänker; era dumma jävlar, har ni inte lärt er något i livet? Genom att befästa könsrollerna så sätter ni era framtida barn i samma tråkiga sits som ni själva sitter i. Den sitsen som innebär att vara lite utanför och inte lika viktig. Så korkat.

Var och en borde skämmas för sig själv men då skämdes jag å mitt köns vägar och insåg att vägen mot jämställdhet är lång, bökig och krokig och att det ibland är ett fruktansvärt tråkigt och oinspirerande resesällskap jag har hamnat i.

(Måste också berätta att dessa brudar pratade om att de spenderat 17 000 kr på bebiskläder och jag fasade för den stackars ungen som skulle behöva åka runt med stora Guccimärken på magen. Pinsamt och fult!)

torsdag 19 mars 2009

Sorgligt


Vår melodifestivalvinnare Malena Ernman säger följande i Aftonbladet 16/3:

– Jag ska absolut vara med i Moskva. Jag kan säga till svenska folket att de inte behöver oroa sig. Jag ska vara skitsnygg, sjunga skitbra och ha ännu mer urringning, säger Ernman och skrattar.

Sorgligt att en vuxen kvinna med talang känner att hon behöver visa mer pattar för att fiska röster. Säger också något väldigt tragiskt om samhället vi lever i och att så många tjejer/kvinnor accepterar dagens rådande läge och till och med försämrar utsikterna till ett jämnständigt samhälle genom att objektifiera sig själva.

Korkat mot oss andra, idiotiskt mot dem själva och fördjävligt mot deras döttrar.

Sociala beteenden

En av få konversationer jag hade på födelsedagsfesten på Söderns Hjärta igår:

Kleerup: Jag känner igen dig.
Jag: Mmmm
Kleerup: Varför gör jag det?
Jag: För att vi har träffats förut. Dah.

Roligare än så blev det inte och det kändes som ett bra beslut att gå därifrån. Fast det är kul att gå ut och träffa nya och gamla bekantskaper men då är det viktigt att det blir bra samtal. Utan bra samtal så är det ganska meningslöst.

Insåg även att det saknas vanligt bonnförnuft hos vissa människor som jag tyckt varit sköna. För mig så är det självklart att om jag bjuder med någon till mina vänner, så presenterar jag den personen och ser till att hitta en gemensam nämnare för att ett samtal ska flyta på.

Det är så konstigt när det inte händer. Vet inte om det är ett svensk eller ett stockholmskt beteende men det är så sjukt oartigt och dåligt manér. Jag blir riktigt lack. En någorlunda social förmåga kan man väl ändå kräva av folk?

När man hänger med någon och träffar någon annan man känner, då presenterar man dessa personer för varandra så inte ens polare står tyst och känner sig dum. Enkelt, artigt och socialt. Väldigt lätt.

If U seek Amy (fuck me)

Vad handlar Britneys nya låt om? Omdiskuterat och sannerligen intressant när det gäller ett kreativt skrivande även i den skiraste popkulturen.

Vad folk verkar glömma är att det är inte fröken Spears som har skrivit låten själv, men det tolkas som om det är hennes ord för det är hon som framför dem.

Det gör att låten blir starkare och mer intressant för att hon är allas vår vän. Vi vet vem hon är och vad hon har gått igenom (tror vi genom denna ständiga rapportering från medierna).

Love me hate me, but can´t you see what I see
All of the boys and all of the girls are begging to if you seek Amy


Samtidigt är låttexten många unga (och äldre) tjejers önskedröm. Tänk att veta att det är dig som alla vill ha!

Tråkigt bara att det sker i form av denna tids mesta maktroll för starka kvinnor. Var knullbar. Den som knullar bäst vinner. Eller den som är mest åtråvärd vinner. Som om vi vore en bit kött. Förhoppningsvis en fin och bra sådan, men fortfarande, en bit kött.

Fel sätt att ta kampen. Fel sätt att bli älskad på. MarilynMonroefeminism.

Men, Britney idag är bättre än oskulden Britney. Det fuckade upp tillvaron för många unga tjejer. "Var sexig som fan, men ligg för helvete inte för då är du dålig." Det är lite ärligare så här.

Lite vanligt dagboksbloggande

Idag var en bra dag. Blev väckt av att någon ringde 8.30, somnade om, snoozade mellan 9.10 till 9.40. Kämpade mig upp, jet leggad, duschade, klädde mig och åt ett äpple. Åkte på möte. Kom tillbaka hem. Sov i soffan. Jet leggad. Blev väckt av Wille som ringde. Gick upp, ringde två bra jobbsamtal, klädde mig och mötte Wille. Såg semi- och finalerna i Slottsprinten, 3:a och 4:a jihoo, och Johan slöt upp. Drack en öl och pratade vitt och svart. Ärligt och fint. Drog till Ginko för gammalt Z häng. Fint att ses, fast kanske en aning stelt när ämnet kretsade kring vädret lite för länge. Efter ett firande på Söderns Hjärta som påminde smärtsamt nog om gamla tider, fast med ett klarare synsätt från min sida, så gick jag tacksamt hem och har nu insupit en kopp te och ska se ett avsnitt av Arrested Development, eller kanske blir det Mia och Klara, eller kanske Diplomaterna som jag har blivit tipsad om, som ska vara helt åt väggarna knas. På ett upprörande och fult sätt.

Dagens tagg i hjärtat är att min ork är slut, min energi i ett visst läger är nästan helt förbrukad. Vill inte vara så. Måste fylla på. Energi ges och energi tas. Och störst av allt är kärleken.

onsdag 18 mars 2009

Sockersjukan

Jag är emot all slags beroende.

Beroende gör människor svaga, opålitliga och helt enkelt sämre människor. Det må vara ett elitistiskt tänkande men även en överlevnadsstrategi. Var självständig och undvik beroende helt enkelt.

Var lite rädd igår att jag dukat under ett av vår västvärlds värsta faror. Då snackar jag inte alkohol eller kokain som i och för sig är bra bubblare i världen jag traskar runt i (alltså att jag är medveten om att det är utbrett i Sthlm, NY, Skärholmen och även låt oss säga Karlstads uteliv), utan helt vanligt socker.

Socker som finns överallt. I maten du äter, i kakan du unnar dig, i läsken du släcker törsten med. Var du än tittar och tillgänglig.

Min kropps vrids i förtvivlan över att se mammor som ger bebisar läsk i nappflaskan, som mutar sina barn med kakor för att de ska hålla sig lugna. Överallt ser vi resultatet av detta. Människor med bukfettma enbart orsakat av för stort sockerintag och det både äcklar och oroar mig. Det känns helt enkelt väldigt onyttigt.

Efter en tids alldeles för stort intag av socker så trodde jag att det skulle vara jobbigt att inte äta upp mina chocolate chip cookies som jag har i mitt skåp, lite sugen på att smaka var jag, men det har helt enkelt inte hänt idag.

För att jag bestämt mig för att jag vill inte mer.

Och så enkelt tror jag att det är. Att ta ett beslut. Att inte vara ett offer hur starkt begäret än må vara. En dag kanske är ingen dag fast det är ändå något och där står jag vad det än gäller. Ansvarstagande hur starkt suget än må vara.

Veta vad man vill och vart man vill gå. Vi lever endast en gång. Låt det bli något bra.

Jämföra socker med något starkare, är jag naiv? Tror ändå att i de flesta fall så handlar det om inställning. Så ser min värld ut.

tisdag 17 mars 2009

Sugar, honey honey

Jag har under de senaste två veckorna åtminstone begått fyra av De Sju Dödssynderna.

Högmod (storhetsvansinne, fåfänga; eller åtminstone övermod; Hybris) - superbia
Girighet - avaritia
Vällust (otukt eller begär) - luxuria
Avund - invidia
Frosseri - gula
Vrede (I vissa fall även hämnd) - ira
Lättja (likgiltighet) - acedia.

Kan inte påstå att jag ångrar mig speciellt mycket heller, det fanns många fina ögonblick, och om det skulle leda till evig fördömelse av mig så so be it.

Fast det har varit för mycket frosseri måste jag erkänna. Jag har verkligen tokätigt. Anna Skipper skulle slå en bakåtvolt i förtvivlan om hon hade fått duka upp mitt bord.


I går blev det bland annat amerikanska pannkakor med lönnsirap plus doughnutsbollar som rullats i socker och kanel OCH doppade i lönnsirap till frukost. Sen blev det pizza till förrätt, hamburgare till lunch och tripple choclate cake till efterrätt. Gott, men inte så GI.

Tänkte att idag skulle bli soft och handlade äpplen, morötter, ägg, broccoli, vitlök, müslimix (varför är det russin i allt?!), bönor och av någon konstig anledning så ramlade en Ben & Jerry Half Baked (blandning mellan Chocolate Chip Cookie Dough och Chocolate Fudge Brownie, mums) med. WTF?!

Inser nu, några timmar senare, när jag ser botten i den runda asken att jag har utvecklat ett sockermonster.

Två veckor med ketchupen som min bästa vän för att liva upp en trist Gallo Pinto (häpnandsväckande tråkig ris- och bönblandning) som intagits till frukost, lunch och middag somliga dagar, har nog gjort sitt. Dessutom har jag börjat uppskatta Cola vilket är konstigt plus att det har varit ett konstant flöde av underbart goda, söta bakverk ner i min kropp, serverade utan att jag behöver röra på mig. Vetemjöl, vetemjöl hela dan. Vet inte vad som har tagit åt mig. Bara massa socker hela tiden. Min kropp har blivit van och vill ha mer. Men i morgon är det slut på det roliga.

No more cookies for me alltså.

De tre andra begångna dödsynderna får förbli ett mörker. Än så länge i alla fall.

söndag 1 mars 2009

You had me at hello....


Big Corn Island, Nicaragua

"If your idea of an perfect vacation is swaying in a hammock,
reading books, walking white sand beaches, enjoying
spectacular sunsets and snorkeling in clear turquoise waters,
this is a destination for you; there are no country clubs, martini
bars, 5 star restaurants, t-shirt shops, or tour buses (yet!)."

Manipulation

Alla människor sysslar med någon slags manipulation för att få som de vill. Vissa är naturligtvis värre än andra och de är oftast bortskämda, oförskämda eller helt enkelt psykopater. Det är svårt att veta vem som är vad.

I alla förhållanden, vänskap som kärlek, så pågår ett ständigt manipulerande, speciellt i nya kontakter. Detta görs på grund av osäkerhet då den som manipulerar vill ha det dens väg or the highway, pga av att den blir så osäker på oprövad mark.

Många som manipulerar är även lögnare och drar till med både vita och svarta lögner i tid och otid eftersom den inte vågar vara ärlig för den är rädd att få skäll (troligtvis ligger en hård förälder som inte nått fram bakom detta), och i vissa fall så ljuger de för att de tror att de är smarta och kan lura omgivningen. Manipulation som är kombinerad med lögner är besläktad med mytomani.

Den vanliga manipuleraren brukar hota eller smickra för att få som den vill. Det kan te sig genom varningar om att lämna "om inte...", flirtningar med andra för att påvisa sin makt och status på marknaden eller lockelser om en utopisk framtid.

Detta kan ske på ett oskyldigt plan och är ett sätt att lära känna någon som man tycker om, och att också testa sina gränser.

Problem kan dock uppstå om det sker för ofta eller under berusade tillstånd då allt tenderar att bli större än vad situationen faktiskt kräver.

Alla relationer vinner på att våga ge sig. Att inte alltid få som man vill. Ge och ta. En relations varaktighet kan vara beroende av det.

Tyvärr finns det många tjejer som blir manipulerade av sina pojkvänner och det är därför det finns en tendens att tjejer som har varit roliga, livsbejakande och utåtriktade blir hemmavana, inåtbundna, tjatiga, gnälliga och åsiktslösa när de träffat mannen i deras liv.

Män har en tendens att vilja "knäcka" kvinnan, att rida in sin partner helt enkelt för att hon ska hålla sig på sin plats. Detta sker oftast genom manipulation och psykiskt nedbrytande av självkänslan. I och med detta så gör han sig själv en otjänst eftersom han samtidigt får sig en passiv partner som lyder hans minsta vink, men det som är positivt är att han inte behöver vara orolig för att kvinnan ska göra något som kan såra honom, eller rent djurmässigt, komma hem med en avkomma som inte är hans.

En form av kyskhetsbälte om man så vill.

Sjuk

Stålmannen har sprungit på kryptonit i form av nollgradigt vinterväder som trängt sig in i de allt för tunna tightsen en klar fredagsnatt. Manteln var av modell sommar och Stålmannen gav sig ut på en alltför lång flygtur, upplyft av mänsklig värme och tequila.

Nu är huvudet fullt av snor och atchoos kommer titt som tätt.

Högmod går före fall.

En pleaser

En pleaser tillfredställer andra, och sig själv, genom att vara glad, trevlig och tillmötesgående. Detta är ett väldigt bra personlighetsdrag i de flesta lägen eftersom omgivningen tenderar att tycka om folk som är bekväma att umgås med. Pleasers är även bra lyssnare, de är hjälpsamma och bemöter dig oftast med ett leende.

Pleasers utvecklas redan på bebisstadiet då den outvecklade hjärnan provar olika metoder för att överleva. Skrik, gråt eller skratt. För pleasen så är skrattet det mest effektiva.

Det som är negativt med pleasern är att den själv kan känna sig otillräcklig ibland, kappvändare eller att den sväljer för mycket.

Genom att pleasern är snäll och trevlig så kan personer med t.ex. narcissistiska drag försöka utnyttja detta till sin fördel. Pleasern förstår detta, oroar sig men vill ändå vara tillgänglig och tillmötesgående.

Efter tillräckligt många munknull så finns det risk att det utvecklas en annan personlighet hos pleasern för att skydda den lilla bebisen som lärde sig att skrattet är det bästa vapnet. Bitterhet, passiv-aggressitivitet eller offermenatlitet kan ligga och lura och osynligt byggas upp för att en dag blomma ut fullskaligt.

Bitterhet blir man gammal och ful av. Passiv-aggressiv är en fruktansvärd egenskap. Offermentalitet skapar missbruk.

Därför är det viktigt för pleasern att vårda sin skörhet, att sätta ner foten när den blir trampad på och att vara lyhörd till sin inre röst.

Äntligen!!!



Hahaha! Vad jag har längtat! En kvinna av börd och en man av folket. Så romantiskt!

Vilken komedi. Jag skrattar och mår dåligt om vart annat av detta klipp. Det är som om det är på låtsas. Som en film.

Kungen är king of comedy, Victoria prettygirl, Daniel serialkiller och drottningen är den kanske mest normala av de fyra fast med Jokerface.

Stackars lilla Daniel Westling som brinner för entreprenörskap och ska göra allt han kan för att förtjäna svenska folkets förtroende.

Jag skulle aldrig våga möta honom i en mörk gränd, eller i ett ljust gym för den delen. Slimeball!

Åh, jag dör. De är så sjukt roliga.