fredag 30 januari 2009

Löften

Oh, jag är så trött och vill egentligen bara vara hemma och gå och lägga mig tidigt. Men så har jag lovat att komma ut så då är det bara att sparka liv i den gamla kroppen, måla på lite make up, hoppa i de höga klackarna och ge sig ut på stan.

Jag har ju lovat och det är tråkigt med folk som drar sig ut i sista stund även om det är allemansrätt. Men, nu skulle jag verkligen vilja vara en av de tråkiga och ringa återbud. Bara stanna hemma och läsa en bok. Tänk vad fint det vore.

torsdag 29 januari 2009

Mörka gator

Var ute hos en god vän i Blackeberg i kväll och jag måste erkänna att jag tycker det är läskigt i mindre bebyggelse. Känner mig alltid mycket mer trygg i stan där det finns folk. Kanske lite konstigt eftersom det statistiskt sett är farligare i den stora staden.
Ute på landet känner jag mig ganska trygg, fast en skog mitt i natten är också obehaglig.

Because I want to see people and I want to see life.

tisdag 27 januari 2009

Utmaningen

Fick en utmaning av min syster att lägga ut den fjärde bilden i den fjärde mappen i min dator. Rolig utmaning och jag vill gärna anta men det känns fel att lägga ut den faktiska bilden så jag hänger på temat "konsertbilder" istället. (A, jag är ledsen att jag är lite tråkig.)



Eller konsertbild.. Jag var på en fest där det överraskades med ett uppträdande. Minns att jag uppskattade tilltaget fast kanske inte på det viset som det antagligen var meningen. Men jag står för att jag tog bilden.

måndag 26 januari 2009

Så fel det kan bli

Skrattade så mycket igår att jag fick kramp.

Var på en vietnamesisk restaurang med tre vänner. Vi åt och drack nån öl och hade det mysigt. Restaurangen är en ganska ny upptäckt och jag är jätteförtjust. En liten pärla med skön inredning, lovely musik, god mat och bra priser. Riktigt, riktigt bra alltså. Alla tyckte det.

När vi skulle gå så blev det hjärnsläpp på min ena vän. Han vet att det är det kinesiska nyåret snart och tänkte säga Xīn nián kuài, gott nytt år på kinesiska, till de som jobbade där för att vara trevlig, men just när tanken har slagit honom och är på väg ut ur munnen så slår en annan tanke honom och det är att varför skulle han säga gott nytt år på kinesiska när vi är på ett vietnamesiskt ställe?, så han hindrar sig men en liten nanosekund för sent för munnen är redan öppen och ljud har börjat formats i strupen. Det som kommer ut blir Ching Chong och så går han ut genom dörren.

Ching Chong! Hahahaha! Det är så sjuuukt fel! Det är helt galet. Och hysteriskt roligt, jag skattar nu också, högt för mig själv framför datorn.

Han ville vara trevlig men det blev så fruktansvärt illa istället. Urs. Det är det roligaste jag varit med om på länge. Boy!

(Det är nästan så jag vill publicera hans namn så att ni som känner honom kan ta del. Redan en klassiker. Platsar på listan över de roligaste ögonblicken i mitt liv. For sure. Det är en historia som kommer att berättas många år framöver.)

sms

Jag gillar sms. De funkar oftast ganska bra. Tror iofs att jag kan verka dryg med mina ibland för jag vägrar använda utropstecken och smileys, men jag försöker ändra på det. Det känns så galet hysteriskt när folk använder massa utropstecken bara. Som om de vore lite tokiga liksom.

Fast kanske bättre det än tvärtom.

Sms:ade i somras med en kille som var så tråkig. Han är amerikan och jag tror inte de har samma koll som vi har för han avslutade smsen alltid likadant och var så sjukt dull. Eller så har det inget med hans nationalitet att göra utan faktumet att han är stentråkig. Kändes ibland som jag spelade tennis med världens mest långsamma motspelare och boll. Hann bli riktigt uttråkad.

Det är lite av en konst ändå. Vissa saker funkar, vissa inte.

Sexsms är rätt intressant. Komprimerad suggestion.

Tjafs via sms funkar sämre. Riktigt frustrerande.

Dagen idag

Första vardagen på länge som jag varit ledig.

Det här är vad jag planerat att göra:

Låna rysk litteratur på biblioteket
Leta efter ett köksbord
Skaffa mig en taklampa
Skruva upp tavlor på väggen
Fixa i ordning och skicka iväg skådespelar cv:n
Luncha med någon härlig person
Fika med någon annan minst lika härlig som lunchdejten
Ta en långpromenad
Städa ur förrådet i min gamla lägenhet

Det här är vad jag gjort hittills

Duschat
Ätit massa knäckebrödsmackor med smör och blåbärssylt
Druckit en resorb
Borstat tänderna
Tagit en nap i soffan
Mottagit ett jobbsamtal

Igen

Jag gick ut i kväll igen. Det var inte planen men det blev så. Och jag ångrar det inte en sekund. Lite back to business men jag kan inte låta bli att gilla den delen av mig själv. Jag har varit ganska lugn ett tag.

Var på Imperiet med sköna, härliga fina människor och hade jättekul. Kände i går att jag är trött på Spy Bar, har nog gjort mitt där. Uppskattar familjekänslan mer. Back to business alltså.

söndag 25 januari 2009

Världens bästa granne 2

Det är ju inte jag som är Världens bästa granne, utan det måste vara min granne som är det, som släpper in mig mitt i natten och ger mig mat. Jag har Världens bästa granne och inte hon. Eller så kanske det är så att två av Världens bästa grannar råkar bo bredvid varandra. Hah! Vad är oddsen för det?

Ex och Ex´s nya

Jag kommer från en lång rad av förhållanden. Det är sån jag är helt enkelt. Eller var. Flickvänsmaterial. Har dock dålig kontakt med mina ex, mest för att det har blivit så och för att jag inte känner någon slags mening med att vara polare. Det fanns en anledning till att jag drog helt enkelt. Därför har jag ingen koll på hur deras nya partners ser ut och jag bryr mig inte heller.

Men nu när jag står i dörren till att träffa en ny snubbe så undrar jag hur jag ställer mig till hur hans ex ser ut. Vill jag att hon ska vara ful eller snygg liksom. Spelar det någon roll? Ska jag vara ärlig så gör det nog det. Är hon ful så undrar jag om han är ett dåligt kap, är hon snygg så kanske det är jag som är det dåliga kapet... Lite jobbigt. Det bästa är väl att inte bry sig alls. Eller hon kan ju se bra ut och vara trevlig men ganska trist. Det känns som ett bra deal.

När det gäller mitt ex´s nya så undrar jag hur jag ställer mig till hennes utseende. Vill jag vara Miss fucking Universum i jämförelse? Den frågan känns mycket lättare. Där är svaret ett rungande JA! Utan tvekan. Konstigt. Borde kanske inte bry mig utan bara önska lycka till. Mmm. Fast det är klart bra om jag är lite snyggare och lite roligare. Bara lite....

När jag tänker efter så gäller nog inte bara henne, det gäller alla i hela världen. Jag vill vara lite snyggare och lite roligare än alla andra. Vet inte vad det är för pris man vinner men det är säkert något bra.

Kanske skulle vara bättre om jag skulle vilja vara snällare och smartare än alla andra? Eller ärligare och mer givmild än alla andra?

Vad ytlig jag är som vill vara snyggare och roligare, dessutom när skönhet är något relativt och förgängligt. Fast får jag välja så vill jag nog bara bli älskad för den jag är. DET känns viktigast.

Bra tillvaratagning av min dyrbara tid

Har legat i exakt samma position i soffan i 38 minuter, iklädd endast en handduk och omsluten av ett mörkt rum. Stirrat ut i evigheten och sms:at lite.

Så här ser ett utgående ut:

Men du var grym som inte rökte! Eloge. Jag hängde med Hanna ett tag o sen försvann hon o jag stod kvar som ett mongo bland dina vänner o sluddrade om kolonialtiden tills nån tjej var dryg o då gick jag hem. Crashade min grannes efterfest o var nog i säng vid halv 6. Fair enough. Bra kväll. Puss o kram


Så här ser ett ingående ut:

Jag tror att jag kan ons måsdiKAV%YYCYBhKeW€ÄÄKeAÖweAPKÄÄCYBNNCegALkNWCeALeKYYeCÄA


(Min telefon fyller 5 i vår. Den mår inte så bra. Vartannat sms jag får är som ovanstående. Det börjar bli jobbigt.)

Tur att jag ändrade position för att skriva detta inlägg. Nu händer det grejer. Tidens värde tas omhand.

Det gick åt skogen

Bergman och Ferry var både långsamma och skevögda på skjutbanan. Inget spännande lopp om man bara ser med svenska ögon. Däremot blev det en riktigt intressant fight mellan ungtupparna Stephan och Landertinger där Stephan hade det längre benet. Helt okey alltså.

Älskar SvT

Ännu en anledning till att älska Svt; de livestreamar skidskytten! Jag må vara sen men jag hade ingen aning. Vilken fin överraskning en dag som den här. I´m in heaven!

Världens bästa granne

I natt blev jag utsedd till världens bästa granne. Känns fint. Efter ett Spy Bar häng som jag avslutade i rätt tid kom jag hem och hörde musik genom väggen. Trots att jag var fulklädd i mina sköna hemmahängar-kläder så gick jag och knackade på. Festsällskapet trodde naturligtvis på grund av tidigare erfarenheter att nu kommer det någon sur och trött som vill att de ska sänka volymen. Boy, vad de blev positivt överraskade att få en femte partyprisse istället. Klart mycket roligare än att vara sur.

Och snälla, fina grannen gav mig toast med pesto och mozzarella, jag fick en rundvandring och vi tog några Zoolanderbilder. Fin grannsämja. I like.

Foie Gras

Har smakat, tycker det är gott men läste precis nu vad det är för något. Det är ju helt sjukt. Seriöst fucking far from okey. Aldrig mer. Vad är det för fel på människan?

Foie gras (franska: fet lever) är levern från tvångsmatade gäss eller ankor. Fåglarna tvångsmatas enligt en metod som på franska kallas gavage vilket innebär att ett långt rör körs ned i djurens matstrupe och därefter pumpas en fett- och kolhydratrik matblandning ner i strupen via röret. Detta upprepas två till tre gånger om dagen i ungefär en månads tid innan fåglarna slaktas.

Den onaturligt stora mängd mat fåglarna dagligen tvingas äta gör att stora mängder fett lagras i levern, en i grunden fullt naturlig mekanism som kallas hepatisk steatos och gör att flyttfåglar kan lagra stora mängder fett inför sin flytt till vinter- eller sommarhabitatet. Vid spontan självgödning kommer levern sällan upp mer än drygt två gånger sin vanliga storlek, men vid tvångsmatning är ökningar i storleksordningen 10 gånger ej ovanliga.

Gavage är förbjuden i ett flertal länder, däribland Sverige.
Foie gras anses vara en av det franska kökets största delikatesser och brukar serveras helstekt eller i form av en paté (gåsleverpaté, pâté de fois gras), ofta tillsammans med ett sött vin (exempelvis Sauternes). (enligt Wikipedia.)

Cloud Nine

Hamnade på en relativt ny restaurang på Norra Bantorget igår, Cloud Nine (öppnade 1 dec). Hot and hip. Fast min vana trogen, innan jag kliver innanför dörren så gillar jag att läsa menyn eftersom jag bryr mig om mat och tycker att menyer är sjukt intressanta och förhoppningsvis tankeväckande.

Jag hann några rader och blev konfunderad. Moules bandat med råbiff och sen nånting med Phnom Penn. Fattade inte var de ville lägga sig själv. Längst ner på menyn så får jag förklaringen; det är en restaurang som vill servera mat med inriktning mot det franska och de franska exkoloniernas kök. Och det finns en karta som visar var i världen Frankrike har och har haft kolonier.

Enligt wikipedia så är en kolonial: En koloni (latin colōnia, av colōnus, "odlare", "nybyggare") är inom politik och historia en administrativ enhet eller bosättning i främmande land eller omgivning. Denna enhet lyder under regeringen i moderlandet, som vanligtvis är mycket avlägset.

Alltså en landel som oftast har blivit någon annans genom våld. Självklart skapas det intressanta fusioner då. Tvinga vildarna att äta foie gras. När jag var i Kambodja så var jag förvånad, men tacksam, över tillgången av baguetter och creol är ju gott.

Men, jag blev illa berörd när jag läste meny. Tycker inte det känns okey att liksom hylla Frankrikes övergrepp runt om i världen. I dessertrummet blev det värre. På bardisken så står det förgyllda ananaser som jag fick reda på var en symbol som slavägarna i USA hade för att visa att de var förmögna nog att hålla slavar. Låter sjukt bisarrt.

Det mest underliga är att det var bara jag som reagerade. De andra verkade tycka att stället var riktigt nice.

Jag fattar ingenting. Är det jag som är konstig?

måndag 19 januari 2009

Gael García Bernal


Han kom till Stockholm idag för premiären av Moodyssons Mammut. Jag tycker han är riktigt fet. På min topp tre lista just nu.

Trist att inte jag var bjuden på premiären (fast inte för att han var där utan för att jag tror och hoppas att det är en riktigt riktigt bra film).

Sexy babe.

Tatueringar

Har ett tvetydigt förhållande till tatueringar. Tycker att det är ganska så fult och cheesy i de flesta fall men att det finns vissa lägen som det är fint. Min vän Kristoffer har jättefina underarmar, fulla av blommor och diamanter. En tjej jag träffade för några år sen var fullklottrad över armar och bröst och det var svårt att inte titta på henne, och det i sig var attraktivt.

Själv sitter jag med två pinsamma stackare som ändå betyder något för vem jag var just då.

Och det är väl det som är storheten med tatueringar, de är en minnesanteckning över en svunnen tid.

Med det i bakhuvudet så är jag sugen på en ny. För att komma ihåg och hylla den senaste tiden som har inneburit en hel del förändring. Jag har en tanke som jag vill utveckla, men jag vill inte vänta förlänge. Det måste ske snart men det är ett svårt beslut eftersom det är för evigt.

Vill absolut inte ha en modetatuering, vill ha något som verkligen känns personligt och som är jag right here right now (eller för typ si så där två månader sen).

Kuriosa; Den roligaste kommentaren jag har fått gällande min svanktatuering är en vän som tyckte att jag skulle "sätta ett nikotinplåster över skiten och slå två flugor i en smäll". Det är ju jätteroligt sagt tycker jag. Skulle dock varit roligare om jag varit storrökare men ändå.

Man måste kunna skratta åt sig själv, och jag håller med, en svanktatuering och att röka, är fördjävligt.

Prioriteringar

Fick precis beskedet att jag missat en roll som skulle gjorts i helgen. På sätt och vis så kan jag inte vara bitter för jag måste stå bakom mitt beslut men lite lite surt känns det.

För två veckor sen fick jag en förfrågan om att medverka i en slutscen på en independent långfilm enbart baserat på mina tidigare alster. Naturligtvis blev jag både smickrad och tyckte att det skulle bli kul att spela igen även om det inte var den tyngsta rollen direkt, men tillräckligt roligt och givande.

Tyvärr hade jag fått för mig att det hela skulle ske nästa lördag så när killen ringer mig på fredag kväll och undrar om jag är redo kl. 8.00 dan därpå, så var jag tvungen att avböja. Dels hade jag gjort andra planer och för mig är det dessutom viktigt att jag är både praktiskt och mentalt förberedd. Allt för att jag ska prestera på ett sätt som jag kan känna mig nöjd med. Vi bestämde att försöka skjuta upp inspelningen till nästa helg, men det funkade visst inte utan de spelade in i helgen med någon annan.

Lite oproffessionellt kan jag tycka det är att höra av sig kvällen innan för att se om allt är på banan när vi inte har träffats och pratat igenom varken manus eller garderob ännu. Men jag vet ju också att jag kunde ha varit den ja-sägare som jag försöker vara och ställa in allt annat. Jag hade lovat en vän att följa med på en demonstration den dagen och prioriterade det.

Så här i efterhand så vet jag inte vad jag ska tycka. Vet ju vad skådespelandet betyder för mig och även om det var en liten grej så är det ju något som jag verkligen gillar att göra och jag vill ta vara på de chanser som erbjuds eftersom jag är lite dålig på att marknadsföra mig själv just nu (och typ ett år tillbaka).

Nånstans så måste jag väl inse att det finns en anledning till de val jag gör och inte stånga mig blodig för att jag väljer fel. Det kanske var rätt val, annars borde jag väl inte gjort det? Eller så valde jag fel. Tror jag gjorde det. Urs ja. Ibland så undrar jag hur jag tänker.

Fast om de verkligen ville ha mig så skulle jag inte kunna ersättas så lätt. Kanske var det rätt val ändå. Vad livet är svårt ibland, fast väldigt väldigt enkelt när man jämför med andra människors vardag.

Folk med barn

Jag förstår inte hur människor med barn hinner med sina liv. Själv känner jag att jag knappt har tid med mig själv. En sån sak som att tvätta. Det finns liksom inte tid. Hur ska man göra för att hinna med allt man vill och även borde göra?

Folk med barn måste vara supermänniskor som hinner med sig själv och samtidigt ta hand om och sköta om någon annan. Jag beundrar er som har kraft och någon slags underlig planeringsförmåga som gör att allt funkar plus att ha roligt. Hatten av.

tisdag 13 januari 2009

Mitt problem?

Förstår inte varför jag har så stora problem att lägga mig i tid. Måste få sova mina 8 timmar. Det skiter sig i natt också. Fast jag egentligen har massa saker kvar att göra som skulle vara sköna att ha gjort idag för vem vet när jag har tid nästa gång. Veckan börjar bli uppbokad. Oh fuck.

Men nu så. Måste sova.

Miranda July

Jag är ett stort fan. Älskar Me, You and Everyone We Know. En film alla borde se och de som fattar storheten är kloka och smarta. Alla ni andra kan absorberas upp i den gråa massan och försvinna.

Ta det chill. Skoja bara.

Anyhow.

Här är en kortfilm som M.J. har gjort. Fick den skickad till mig av en vän och jag vet inte om det var av ondska eller välvilja men jag grät en skvätt av självömkan och vill nu dela med mig.

Tänk, känn och njut. En film behöver inte vara mer än såhär.

Natten

Vaknade i natt av att jag bröt ihop och störtgrät i min dröm. Låg och snyftade en bra stund innan jag somnade igen.

Men det är bra. Förstår drömmen om det handlar om att bearbeta saker och är framför allt glad över att jag drömmer igen. Det har varit dåligt på den fronten det senaste halvåret.

Det går åt rätt håll.

Skandal!

Inte en enda guldbagge till De Ofrivilliga. WTF?! Vad tänker juryn med?

fredag 9 januari 2009

Åter igen

Innan jag går och lägger mig så måste jag bara hylla Portishead som jag hittade tillbaks till för bara en liten stund sen. Oj, vad fina ni är. Jag gillar ju. Nu. Och då. Det var så länge sen som 1998. På ett väldigt fint sätt. Vad fint när dåtiden och samtiden vävs samman till ett väldigt fint nätverk. Jag är nöjd. Nu kan jag sova fint.

Inser att det var en del "fint". Lever med det. Det är ändå ett positivt ord. Så länge vi ler så är livet bra liksom.

onsdag 7 januari 2009

Freedom fighters

Man kan inte attackera och döda under frihetens och fredens flagga. Det är omöjligt. Vems frihet är viktigast? Det är så jävla korkat.

Det finns inga goda och onda, världen är inte ett melodrama med svarta och vita spelare. Allt är relativt och de som på ena sidan är frihetskämpar kallas på den andra sidan terrorister.

En nation ska aldrig få komma undan med att döda barn genom att skylla på att de försvarar sig. Det är helt fel.

Jag blir upprörd och förtvivlad över Israels bombningar av Gaza. Igår dödades 30 civila palestinier varav 10 barn i en attack mot en FN-skola i ett flyktingläger. En SKOLA. Perfekt mål för bomber. Bra jobbat Israel.

De Ofrivilliga

Har äntligen sett Ruben Östlunds De Ofrivilliga, och den var så superbra. Låt Den Rätte Komma In kan gå och lägga sig. Nu har jag inte sett Maria Larssons Eviga Ögonblick men jag har svårt att se att den skulle kunna vara bättre än De Ofrivilliga eftersom det är den bästa svenska film jag har sett på år och dar. Kanske för alltid.

Jättebra. Alla som älskar och fattar film; gå och se!

PostkodLotteriet

När jag kom hem idag så låg ett brev från Svenska PostkodLotteriet innanför min dörr. Jag blir tokigt. Vill inte vara med. Jag vill inte ha chansen till de 700 miljonerna som ligger och väntar på sina vinnare. Snälla låt mig vara i fred.

Saken är att jag har ringt tre gånger redan och sagt att jag inte vill ha något från dem. Det är helt sjukt att de skickar ut massa brev och uppmanar folk att vara med. Det som gör mig mest lack är slöseriet av papper. Skiten kommer åka direkt i pappersåtervinningen, utan att passera gå.

Först måste jag dock öppna det för att leta upp något nummer så jag kan ringa och vara irriterad på någon stackars telefonista. Det är inte okey. Alla som inte vill vinna pengar borde göra samma sak och bojkotta SPL.

lördag 3 januari 2009

Google

Sitter här och googlar mig själv i hopp om att det skulle muntra upp mig lite. Ett bevis på att jag finns liksom. Funkar sådär. Känner mig fortfarande nere.

Konstigt att inte Mister Skin sidan kommer upp bland de första träffarna längre. Eller väldigt bra kan jag känna eftersom det är en sjuk jävla skitsida. Deras info om mig var i och för sig kul;

Actress. Born USA. Breastsize: small (real).

Vaddå small?! Mister Skin kan va small.

Boring

Jag är så uttråkad så jag håller på att dö. Känner mig urdeppig. Lika bra att gå och lägga mig och hoppas på en roligare dag i morgon. Fuck shit piss urs vad tråkigt allt känns.

Får inte gå ut

Det är lördagkväll och jag har utegångsförbud. Så är det. Sitter här med myskläder på och har precis ätit en pizza.

Orsaken till mitt utegångsförbud är att jag ska jobba i morgon kl. 10.30 och det är ett skådespelarjobb och då gäller klar skalle. Sen beror det till stor del också på att jag försov mig i morse. Inte okey. Min klocka ringde inte eller så gjorde den det. Har ingen koll.

Skulle chilla igår. Var på Stadsteatern och såg Tre Systrar. Den var bra även om jag tycker att de misshandlade texten lite. Tycker även att regissören skulle tona ner Josefin Ljungman en aning för hon skrek efter uppmärksamhet. Hon gjorde det lite för bra, hon var lite för intressant för pjäsens bästa liksom.

Efteråt gick vi till Texas Longhorn av alla ställen, för en öl och det var där något som skulle visa sig bli en heltknas men rolig natt började.

JR kände snubben som spelade, bredvid mig satt Lena 55 år, mångmiljonär och superkåt. Vi fyra hade diskussioner om motorcyklar, musik, tequila och sex sex sex (Lena stod för det mesta sexsnacket) tills de stängde. Det blev mer än en öl.

Efter det drog vi till Riche där vi träffade en duktig regissör som hängde på till Spy Bar. Mer öl och härliga Hanna Fridén sprang jag på. Hennes hår har blivit långt och jättefint. Allt var bra tills det spårade ur. Och jag fattade inte vad som hände.

Jag har en version, JR har en annan. Nu verkar han vara pissed på mig fast det borde vara tvärt om. Jättekonstigt när det blir så. Kan inte berätta detaljerat men polisen var inblandad. På ett fint sätt.

Tog i alla fall T banan hem, tappade min smörgåsgurkaburk på golvet och är nu nojjig att jag ätit massa glasskärvor, somnade i soffan och kom några timmar försent till jobbet.

Straffet för det är en lördagkväll hemma. Själv. Så är det.

torsdag 1 januari 2009

Efterlysning

Är det någon som vet vad jag har gjort mellan typ 3 och 9 i natt? Jag vill ha tillbaka mina 6 timmar.

Vet att jag lämnar festen, med min rödvinsindränkta tröja i en påse och att jag kommer hem och dricker te. Kl. 9 lägger jag mig. Tror inte jag lämnade festen så sent. Förstår inte vad som hänt. Kanske har jag blivit penetrerad av aliens? De har sugit upp mig till sitt tefat och gjort konstiga experiment på mig. Kanske har jag blivit befruktad och bär nu runt på en halvödla. Vad vet jag? Konstigare saker har ju hänt.

Fan va charmigt det känns. Bra start på det nya, hälsosamma året.