söndag 31 augusti 2008

Lägenheter

Har precis kommit hem från en runda runt Söder. Kollade in sex olika lägenheter idag. Två känns okey. En känns great, fast det är den som det var mest folk på och som antagligen kommer att rusa iväg mot två miljoner.

Det är så svårt. Ska jag lägga mer pengar på något där jag trivs och känner att jag verkligen vill bo, eller ska jag köpa något billigare som är okey, och så har jag pengar över till att resa, amortera och shoppa? Det är ett svårt val. En kombo hade ju varit toppen.

Detta kommer bli första gången jag bor helt själv. Det är både läskigt och spännande. Det ska bli jättekul att få inreda och bestämma hur jag vill ha det själv. Men det kommer säkert finnas stunder då det kommer kännas ensamt och jobbigt.

En balkong hade varit lyxigt tycker jag. Vill kunna odla tomater till våren och grilla, även om det är förbjudet.

Nästa vecka verkar det också komma ut massa nya, sköna objekt, så skiter det sig med den som jag gillade idag så är det lugnt.

Imorgon börjar budgivningen. Det ska bli spännande tycker jag.

Hösten är här!

Var och kollade på Dark Knight igår med min bror Janne. Promenerade sen hem längst Södermälarstrand och det var en fantastisk eftermiddag.
Filmen var bra. Såg den premiärhelgen i USA men var så jetlagad att jag somnade och tyckte mest den kändes lång. Nu var den superbra och jag blev nästan attraherad av Heath Ledgers Joker. Är det konstigt? Jag gillar badboys, weirdon och konstnärer. Jokern är allt i ett. Den perfekta mannen!? Haha!

Södermälarstrand

Långholmen

Jobbet

Höstklädd

Bror Janne

Höstigt Södermälarstrand

Johan har lovat att han ska göra kantarelltoast till mig idag.

Popaganda

Det blev festival i fredags ändå. Fast vi kom dit skitsent. Hann med en öl och sen spelade Teddybears som sista band. Oh well. Det var ganska kul hemma med Johan och Maria, och det var bra att bara komma ut eftersom jag var så trött.

Johan och Maria

Teddybears Stockholm finns där någonstans. Bra spelning.

Festivalrufs

fredag 29 augusti 2008

Eftermiddags trött


Är så sjukt trött i hela kroppen idag. Förstår inte vad problemet är. Har haft tendens till trötthet alla eftermiddagar denna vecka men idag tar priset. Drack inte ens alkohol igår.

Tränade i och för sig Boxercise. Första gången jag provade och det var jättekul. Verkligen grymt skoj och jätte-, jättejobbigt. Känner att träningsvärken börjar komma smygande och den kommer säkert eskalera och resultera i att jag inte kommer kunna röra mig i morgon.

Men blev så peppad av boxningen att jag vill börja i en klubb för att träna mot matcher. Kanske Thaiboxning? Verkar jättekul, min enda restriktion är att jag har hört att man måste härda sina smalben genom att stå och sparka på varandra. Lockar inte. Dessutom får jag så lätt blåmärken så det vore en absolut kjoldödare.

Fast nu är det höst så kjolen funkar ändå inte utan döljande strumpbyxor.

Men, tillbaka till min trötthet. Vad ska jag göra åt den? Äta mer kött? Tja, det skulle jag kunna prova. Ta tjack? Nej, tack. Aldrig i livet. Fy fan.

Idag är det dessutom Popaganda och jag har en biljett. Är så långt ifrån sugen på att gå, fast det kan bli jättekul. Grym musik kommer att spelas. Men regnet plus min trötthet får mig att bara tänka i termer; soffa + film + choklad + glass + cashewnötter + köttbullar, mos, sås och lingonsylt + levande ljus + en pinne + äppelpaj = perfekt fredagskväll för mig.

Vad gör man när energin är utsugen och när viljan inte finns?

Störigt

Började läsa nya Café igår, och i den fanns massa artiklar som jag verkigen vill läsa. Nu när jag ska sätta mig och äta lunch med tidningen, så är den borta. Och jag vet vem på jobbet som har tagit den och inte lämnat tillbaka. Virrig person. Nu får jag istället läsa en gammal Slitz. Inte lika kul.

onsdag 27 augusti 2008

Girlicious



Har ni sett videon som snurrar på ztv just nu? Jag råkade bara få syn på sista halvan och då hoppar tjejerna i en säng och har kuddkrig med varandra. I knästrumpor och hotpants. Den ultimata drömmen? 4 snygga tjejer som ser ut som småflickor och som är "busiga". I en sovrumsmiljö. Tycker det är ganska lustigt.

tisdag 26 augusti 2008

Reinfeldt var här

Och jag sitter nu med ångest. Hade tillgång till en kamera, kunde gått fram och bett om en bild på mig och stadsministern, men kunde inte med. Varför ska jag vara så mesig/jantelagig/cool för. Varför kunde jag inte posat med Freddan och så hade det här inlägget på bloggen varit mkt roligare än vad den blir nu.

Fredrik Reinfeldt var här i vår studio och spelade in Adaktusson. Vi sitter precis utanför och kunde följa dramat på avstånd med livvakter och allt.

Han såg mindre ut än vad man tror att han är. Och smalare. Såg rätt bra ut om man gillar den sorten.

söndag 24 augusti 2008

Läsa händer

Simone



Simone såg i min hand att jag har haft två förhållanden och ett som jag precis lämnat. Hon såg också att jag behöver skaffa mig ett nytt hem och att jag behöver vara mer tydlig med vad jag vill och känner i mitt nya förhållande.

Min livslinje är stark och så också min pengalinje (jihoo!).

Känns som att linjerna i handen ser likadana ut hela tiden. Att man kan läsa vad som gäller nu känns skumt. Men vad vet jag? Jag har ju inte gåvan.

Fast det där med två förhållanden stämmer inte. Har hunnit med fler, och har inget nytt direkt. Men hemmet stämmer. Jag behöver skaffa mig ett nytt hem där jag känner mig trygg.

Redeye verktyg använt rätt



Jag skrattade precis i en minut åt mig själv för jag klantade tydligen till det ordentligt när jag fixade denna bild. Stackars David ser helt galen ut.

Nya brillor

Tappade mina solglasögon i USA. Var så sjukt klantig. Gick ner i vattnet med glasögonen på och dök i en våg. De var borta på en sekund. Bara försvann. Letade lite men det var lönlöst. Kändes surt för jag gillade dem plus att det var så korkat av mig. Tänkte ta av mig dem men slog bort den tanken för jag var bakbränd och seg. Pallade liksom inte. Så, borta.

Men så hittade jag likadana i en annan färg som jag köpte. Jätteglad igen.

De gamla glajjorna

De nya

Oföretagssam

Fan, skulle gå på 6 lägenhets visningar idag. Gick inte på en enda. Varför då kan man undra sig. Är inte det ganska viktigt att jag går och kollar så jag kan hitta mig ett boende, kan man tycka. Jodå, visst är det det, men jag känner mig lite slö idag. Får ta visningarna i morgon.

Kunde fått en lägenhet här på Knivsöder, i fredags. 26 kvadrat, 1 550 000 kr skulle den bli min för. Rätt bra deal för den är superfräsch. Men jag vill ha balkong och dessutom har jag bestämt mig för att lämna Hornstull även om jag älskar mitt hood. Behöver ett helt nytt område, en ny livsmedelsaffär att gå till liksom.

Ska titta på en lägenhet nära Johans nya. Snyggt om vi blir grannar. Kan vi låna socker av varandra.

Känns kul och spännande att kolla in lägenhetsmarknaden men kommer bli jobbigt med budgivningarna. Jag hatar budgivning. Det är alltid någon dum jävel som ska hålla på att trissa upp priset. Nån som inte kan ge sig.

En bra lördag

Var först på Blommor & Bin på Långholmen och sen på en kräftskiva i Gäddviken. Kvällen avslutades hemma i soffan med Johan. Bra lördag.


Gulligt barn med boll.



Wille trivdes.

Johan kom förbi en sväng.

Jonne, Richard och Emil.

Emil tycker om Wille. Jättemycket.

I väntan på bussen ut till Nacka och kräftskivan.

Kräftskiva

Snaps.

Gott med sprit.

Nils och Johanna.

Äter inte kräft-torso.

The Rasmus.

Sara och myself.

lördag 23 augusti 2008

Barrio Chino

En av mina absoluta favoritrestauranger i NYC är Barrio Chino som ligger i East Village. God mexikansk mat och ett fantastiskt utbud av Tequila och Margaritas. Förutom olika frukter som bas så finns det finns även Margarita med jalapenos i. Rekommenderas starkt men inget för den som gillar söta drinkar. Ägaren på stället älskar sin tequila och vet hur den ska serveras. Billigt och supertrendigt på en smutsig gata i China Town. Hur coolt och gott som helst. Alltid fullpackat och bli inte förvånad om du skulle se Kirsten Dunst sitta här och äta nachos. Om ni ska till NYC, ät på Barrio Chino. I love it.


Dylan som äger restaurangen och hans förtjusande fru Elisa. Väldigt skönt folk.


Godaste Margaritan jag har sprungit på utanför Mexico.


Jättegod gucce.


Fisktacos till förrätt. Riktiga tacos, inte texmex.


En mör och fin bit oxe som serveras med bönor och spenat. 15 dollares. Riktigt gott.

fredag 22 augusti 2008

Kärlek 3000

I höst kommer en svensk, romantisk komedi ut som heter Kärlek 3000 och som regisserats av Shahriyar Latifzadeh. Jag hoppas att den är bra och går bra, men att se den på väg upp på biograferna gör mig tyvärr lite bitter.

Jag var involverad i castingprocessen för två år sen, under två månader. Varje helg i en månad så var jag på provfilmning och gick vidare, och vidare och vidare. När jag var ensam kvar så beslutade sig producenten för att köra en castingrunda till. Jag fick vänta en månad för att sen få beskedet att den kvinnliga huvudrollen gått till någon annan. Det var tungt och oerhört trist för en romantisk komedi hade varit helt underbart att medverka i. Hopp och förtvivlan. C'est la vie, förmodar jag.

Fortfarande har jag en liten tagg i bröstet men jag önskar dem all framgång. Ska bli kul att se om hon som fick rollen är samma typ som mig. Hon kanske är grym och perfekt för rollen. Då är det bara att buga och bocka.

Nyklippt!



Tror jag har hittat min tjej. Sandhra på Corinne & Friends.

vad jag gör när jag gör det

Jag,Rikard och Kristoffer som jag jobbar med, gick på lunch idag. Tungsmält pasta med scampi. Innan vi förlustade oss i syndig hummer-gräddsås så gick vi till Myrorna för Rikard behövde en Björn Borg outfit till helgens bravader.

Medan han letade tighta, vita shorts så spatserade jag planlöst omkring tills mina ögon föll på en tekopp. En alldeles speciell tekopp tydligen, för jag blev lite kär och bestämde mig för att köpa två stycken.

En kvart tidigare, under vår promenad mot Myrorna så hade mina kollegor sett att jag såg lite hängig ut och undrade vad det var. Jag berättade att det är jobbigt med separationen och hela sälja/köpa lägenhet. Men att jag ser positivt på framtiden och att det ska bli kul med ett eget ställe och att vara singel.

Precis efter mitt inköp så slår det mig vad två tekoppar kan innebära. "Vill du följa med upp på te?". Roligt att jag köper två tekoppar inför min singelhöst liksom. Är det mitt undermedvetna som talar till mig?

Ska väl förhoppningsvis inte behöva fulbjuda på te för att få till det. Peppar, peppar. Fast jag vet inte ens om jag vill få till det. Känner att okända, nakna kroppar både äcklar och skrämmer mig just nu.

Jag behöver ligga i fosterställning och läka ett tag. Sen stegvis utsätta mig för små doser av tysk hemmafru-porr, gå vidare med japanska tonåringar, peppra lite med Långt Ner i Halsen och avsluta med två stora och en liten.

Långsamt kommer jag att börja blomstra och i nov/dec ska jag nog vara fit for fight igen.

Arn premiär!



Var på premiären av nya Arnfilmen och gjorde ett skönt, djupt, journalistiskt reportage. Mina gamla lärare i journalistik skulle få stånd av stolthet om de kunde se vad jag skapar.

Det går bra nu.

Ska lägga av

med att visa GnR videor. Det är bara töntigt. Och tråkigt. Det är jag som är lat och vill förmedla genom någon annans konst. Så inget mer av det.

onsdag 20 augusti 2008

Borta bra men hemma bäst?



Där ser man vad en månad i NY kan göra. Både bildligt och språkligt.

Trivselvikt

Gjorde det oundvikliga. Plussade på min size en aning under min månad i USA. Förstår inte riktigt varför. Åt inte så sjukt dåligt. Tränade inte men gick en hel del. Det måste vara något i vattnet. Eller i cheesecaken...

Det var fint så länge det varade. Nu är det dags att ta tag i det hela och det är trist. Eller, det är kul att vara i form och träna men det är segt i starten. Var på yoga igår. Skönt och bra men oj vilken usel form jag är i. Idag blir det Body Pump. Viktträning av hela kroppen till tonerna a E-type. Kommer nog bli ett helvete.

Har alltid varit ganska så bortskämd när det gäller min kropp. Har inte behövt träna så värst mycket för att hålla mig ganska så fit. Har alltid kunnat äta mycket och av allt och ändå klarat mig bra. Är rädd för att de glada dagarna är förbi. Välkommen till vuxenvärlden och ett liv i "säga nej till viss mat" och "inte alltid äta upp"s tecken. Tror det är så. Ser ljust på framtiden men den här förändringen hade jag hoppats slippa. Men ingen är väl odödlig. Inte ens jag.

Dagens Guns N Roses



Oj. Jag säger bara oj. Denna är bra. Om det säger något om mitt humör idag så är jag en cold heartbreaker.

T2 förändrade mitt liv. Ett lysande exempel på en lyckad fusion mellan film och musik. Det är stort. Varsågod.

Mitt möte med Jacob Hård



Jacob Hård jobbar som kommentator på Svt sporten. Han har gjort det sen 1986 och har således varit en del av min uppväxt eftersom jag sen tidig ålder kände en fabläss för framförallt längdskidåkning och friidrott.

Förutom att vara en utmärkt kommentator och min favorit, så har Hård en utmärkande röst som gör honom igenkännerlig och jag vet att redan i ung ålder så representerarde han något hemmavant och kärvänligt för mig. Något tryggt och bra.

För sju år sen såg jag Jacob Hård på Karlaplans tunnelbanestation. Jag blev alldeles pirrig och det kändes lite stort på något konstigt sätt, men jag gick snabbt därifrån.

Tilläggas ska att jag, genom mitt yrke, träffar många, så kallade kändisar, varje dag. Har även varit i närkontakt med några av Sveriges största. Couldn't care less.

Efter en ölkväll med Johanna förra vintern så satt jag på gröna linjen mot Medis för att möta upp Johan, Johan och Wille på någon sunkkrog. Jag sitter ensam i ett fyrsäte, osminkad och med en mössa neddragen. Tittar ut genom fönstret och ser helt plötsligt Jacob Hård utanför, för andra gången i mitt liv, blir som paralyserad och ser hur han går in och sätter sig... mitt emot mig!

Han tar upp en bok och känner nog av min närvaro för jag blir alldeles nervös och lite stirrig. Jag harklar mig och säger med darrig röst:
- Ursäkta, ursäkta. Förlåt att jag stör. Jag måste bara säga att jag älskar det du gör. Du är grym. Bästa med skidorna och allt... yada yada yada.

I love your work, liksom. Jävla fåne.

Som tur var är det två minuter mellan Slussen och Medis så jag hann inte snacka mer utan hoppade av vagnen och svävade på moln och fylld av en underbar, pirrig energi.

Sen kände jag mig ful och fyllo och bannade mig själv för att jag varit så ocool.

Fast jag är glad att jag gjorde det.

Vet inte vad min gjej för Jacob Hård är. Kanske är det namnet, kanske är det rösten, kanske är det hans kunskap. Något är det. Han är fortfarande min favviskommentator.

tisdag 19 augusti 2008

Dagens Guns N Roses



Det enda jag behöver nu är tålamod.

Lägger ner OS

Jag är värsta sportfånen men nu lägger jag ner mina svenska glasögon. Nu räcker det.

måndag 18 augusti 2008

Jelena Isinbajeva



5.05. Nytt världsrekord i stavhopp. Hon är fantastisk. Och snygg.

OS

Har inte följt OS överhuvudtaget när jag varit i USA. Har sett lite framsidor med Phelps men annars tyst.

Satt hela dagen igår i ett luddigt jetlagtillstånd framför tv:n. Med OS på. Fantastiskt.

Det jag ser fram emot mest är höjdhoppsfinalen imorgon. Stefan Holm är grym och bjuder alltid på spänning. Ryssen Silnov ser tung ut och kan nog bjuda upp Holm till en tango. Ska bli sjukt kul.

Bolt känns som OS mest givna vinnare, 200 m. Enda frågetecknet är väl om han ska slå världsrekord eller ej. Fast det finns ju alltid en risk att han faller. Fråga Sanna Kallur.

Stackars Sanna

Susanna trillade vid första häcken. OS över. Urs, vad tråkigt för henne. Och för oss. Det skulle vara kul att se Sanna i final. Vi behöver något att glädjas åt.

Söt hon är. "Jag håller i fyra år till". Mellan tårarna.

Nostalgitripp

">

1992 var Axl smokin hot.

Tillbaka!

Haha. Tillbaka igen. Härliga, regniga, gråa Sverige.

Har haft det underbart men mycket. Skolan, Jason Bennett, var kanon. Inte alls som min tidigare skådespelarträning, som jag i och för sig har gillat. Ett modernt sätt att se på skådespelande. Rekommenderas till alla.

NYC gjorde mig inte besviken. Varmt, levande och tokigt.

Hängde även en hel del i Williamsburg, Brooklyn. Fortfarande kärlek.

Kommer lägga upp lite bilder snart. Ville egentligen bara säga hej och värma upp min blogghjärna igen efter denna månads avbrott.

fredag 1 augusti 2008

New York

visst jag ar i nyc. sitter i en lagenthet i lower east pa manhattan och vantar pa att mina klasskamrater kommer tillbaka. passar pa att betala rakningar och varfor inte blogga lite nar tillfallet ges. har ingen tillgang till dator annars. dags att kopa. jag vet.

allt ar bra. skolan ar super. verkligen lart mig massor om mig sjalv och om mitt agerande. det har varit sjukt intensivt och massor att gora.

boendet ar ok. fan, gillar inte nar min hyresvard ar hemma sa jag kanske ska flytta in med tva mexikanska brudar som jag traffat. blir nog lite roligare och framfor allt tryggare.

har knappt fotat och knappt varit i midtown. haller mig i mina kvarter, dvs west village. inte alls trist.

hoppas allt ar fint hemma i sverige.

puss och kram